Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 05 24

Ko gero, ilgiausias pasaulyje katinas maudosi šlovėje

Šio žavaus katino, vardu Omaras neįmanoma nepastebėti, – jo ilgis 120 cm, o svoris – 14 kg. Sutikite, murklys iš Melburno atrodo išties įspūdingai.
Katinas Omaras
Katinas Omaras / ©Instagram/omar_mainecoon nuotr.

Kaip rašoma bbc.com, tai greičiausiai ilgiausias katinas visame pasaulyje. 2013-aisiais Meino meškėnas atsidūrė savo šeimininkės Stephy Hirst namuose ir buvo tokio pat dydžio kaip ir kiti kačiukai.

Kai internete Omaras tapo populiarus, Guinnesso rekordų knygos atstovai susisiekė su S.Hirst dėl katino „matmenų“. Dabartinis rekordas priklauso kitam Meino meškėnui iš Anglijos.

Šiuo metu „Instagram“ katiną seka daugiau kaip 54 tūkst. žmonių, o su šlove susidoroti jam nėra taip lengva, tikina Omaro šeimininkė.

Omaras keliasi penktą ryto, „pusryčiauja“, vaikšto po namus, miega ant batuto, o vakarienei valgo žalią kengūros mėsą. Pasirodo, tai vienintelė mėsa, kuri įtinka didžiuliam augintiniui.

Katinas toks didelis, kad užima nemažai vietos miegamojo lovoje, todėl šeimininkai naktį jam suranda kitą erdvę miegui. O pas veterinarą Omaras keliauja šuns transportavimo dėžėje.

Šeimininkė pasakoja, kad katinas turi talentą atidarinėti duris, virtuvės spinteles, drabužinę. Atėję draugai nori įsitikinti, kad Omaras išties tikras, o ne padidintas nuotraukose.

S.Hirst taip pat tikina, kad šlovė jai visai nesvarbi, o Omaras norėtų tiesiog sugrįžti prie savo tingaus gyvenimo būdo. „Jis ir toliau snaustų ant tramplino, ėstų kengūros mėsą ir naktimis stengtųsi mus prabudinti, – juokavo ji. – Manau, jis būtų laimingas būdamas tiesiog paprastu naminiu katinu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas