2021 03 05

Kodėl sviestas tapo toks kietas? Konditerijos ekspertė mano įminusi mįslę

Kol kas kanadiečius vis dar kamuoja pandemijos nykuma, kurią jie mėgina praskaidrinti uoliai kepdami duoną ir pyragus. Jiems vis didesnį galvosūkį kelia vienas klausimas – kodėl jų šalyje sviestas toks kietas sunkiai ir jį taip sunku tepti?
Sviestas
Sviestas / Sorin Gheorghita / Unsplash nuotr.

Įprastu laiku toks klausimas galėjo taip ir likti daugiausia gurmanų, kepėjų ir sviesto mėgėjų rūpestis.

Tačiau visiems kanadiečiams įstrigus namuose, sviesto mįslė sukėlė karštas diskusijas ir mokslines spėliones socialiniuose tinkluose, pagimdė sąmokslo teorijų ir net paskatino pieno produktų sektoriaus atstovus sukurti darbo grupę.

Galbūt neišvengiamai kanadiečiai šį aštrų klausimą praminė „Buttergate“ (liet. „Sviestogeitu“).

Viskas prasidėjo prieš kelis mėnesius, kai kanadiečiai, tarp jų ir Kalgaryje įsikurusi kulinarijos knygų autorė Julie Van Rosendaal, pastebėjo, kad jų sviestą labai sunku tepti ant skrebučių ir jis sunkiai tirpsta.

Ieškodama atsakymų, J.Van Rosendaal, angliavandenius mėgstančio paauglio mama ir didelė sviestinių kepinių, tokių kaip bandelės su cinamonu ir nanas, gerbėja, šiuo klausimu prakalbo socialiniuose tinkluose.

„Kažkas negerai su mūsų sviesto asortimentu ir aš išsiaiškinsiu, kur šuo pakastas", – parašė ji tviteryje vasario mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis