Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 23

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė Ona kuria nuostabias mandalas iš akmenų

Akmenys kraštovaizdyje pasitelkiami labai dažnai – jie puikiai atrodo alpinariumuose, apsupti ryškiai žydinčių gėlių. Tačiau akmenų panaudojimo galimybė – neribota. Tuo galima įsitikinti pažvelgus į Onos Sadauskienės darbus, kuriuose akmenys tikrąja šio žodžio prasme atgyja.
Onos Sadauskienės mandalos iš akmenų
Onos Sadauskienės mandalos iš akmenų / Asmeninio archyvo nuotr.

„Geometrinius, apvalios skritulio formos ornamentus, iš jūros nuglūdintų akmenėlių pradėjau kurti prieš keletą metų. Dėl įvairių spalvų ir formų jas pavadinau mandalomis. Norėjau parodyti, koks grožis slypi vandens nušlifuotų akmenėlių formoje ir spalvoje. Negalėjau atsispirti jų grožiui ir abejingai praeiti pro šalį. Todėl pradėjau kurti mandalas, kurias nuolat tobulinu, ieškau naujų raštų, derinu spalvas ir atspalvius. Kiekvieną pavasarį vis atnaujinu, ką nors pakeičiu“, – rašo Ona.

Asmeninio archyvo nuotr. /Onos Sadauskienės mandalos iš akmenų
Asmeninio archyvo nuotr. /Onos Sadauskienės mandalos iš akmenų

Šias mandalas įkūriau savo kolektyviniame sode, Kauno raj., Samylų k. kiemelyje, šalia žydinčių gėlynų. Sodo idėjas puoselėju jau kelioliką metų, stengiuosi panaudoti išskirtinius, netradicinius daiktus savo kiemo aplinkai, alpinariumui ir gėlynams įrengti.

Norėčiau, kad kiekvienas žmogus nebūtų abejingas gamtos grožiui, kad nekiltų ranka šiukšlinti, teršti aplinką, o praeidamas pro šalį, stabtelėtų ir pasakytų: „Kaip gražu!“

Daugiau apie 15min GYVENIMAS konkurso sąlygas ir kitus gėlynus bei sodybas skaitykite skiltyje „Mano kiemas“.


15min GYVENIMAS skelbia konkursą!

Visus, negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Mano kiemas“ ir laimėti praktiškus prizus.

Dalyvauti gali visi – nesvarbu, ar jūs turite didelę sodybą, o gal gėlyną įkūrėte jaukiame balkone ar šalia daugiabučio namo. Dalinkitės savo mintimis, idėjomis ir nuotraukomis.

1. Siųskite savo kiemo, sodybos nuotraukas (ar video – jie ypač laukiami).

2. Kartu su nuotraukomis (būtinai – viename laiške!) pridėkite ir tekstą, kuriame būtų surašyta, per kiek laiko sukūrėte grožį, kaip puoselėjate savo sodybą bei kuriame rajone ji yra. Papasakokite apie tai, kaip kūrėte jaukų namų kampelį!

3. Viską siųskite adresu gyvenimas@15min.lt. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr. ir adresą.

Konkursas truks iki vasaros pabaigos! Laukiame vaizdų ir istorijų!

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento