Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 18

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvės Irenos kiemas – atgaiva ir mielas vaizdas akims

Ponia Irena Šimkūnienė iš Ramoškių kaimo, Joniškio rajono jau ne vieną dešimtmetį kantriai puoselėja sodybos aplinką, į kurią visada smagu sugrįžti artimiems žmonėms.
Konkurso „Mano kiemas“ dalyvės  Irenos Šimkūnienės kiemas
Konkurso „Mano kiemas“ dalyvės Irenos Šimkūnienės kiemas / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip rašo Laura Leimontaitė, sodyboje gyvena jos mylima ir labai brangi močiutė. „Ji savo sodybą puošia jau nuo 1994 metų pavasario. Tuo metu aplink sodybą girdėdavosi įvairiausiai garsai, karvių pasišnekėjimai tarpusavyje, besipykstančios žąsys, šuniukas žaismingai sutikdavo svečius.

Kaimo ūkyje dirbdama močiutė spėdavo ir karvytes, ir vištytes prižiūrėti, vėliau pradėjo kurti sodą. Narcizai, tulpės ir našlaitės puošdavo kiemą savo įvairiomis spalvomis. Bėgant metams ir išleidžiant vaikus į savo pasaulį, močiutė pradėjo labiau rūpintis sodu ir jį puoselėti. Karvytės, vištytės, triušiukai išparduoti, jėgų vis pritrūkdavo juos prižiūrėti, bet sodinti gėles ir kurti įvairias dekoracijas sodui buvo tikra atgaiva.

Asmeninio archyvo nuotr. /Konkurso „Mano kiemas“ dalyvės Irenos Šimkūnienės kiemas
Asmeninio archyvo nuotr. /Konkurso „Mano kiemas“ dalyvės Irenos Šimkūnienės kiemas

Sodas ne tik buvo pilnas įvairiausių gėlių, bet ir dekoracijų – stirniukų ar varlyčių. Šiam nuostabiam sodui kurti močiutei prireikė jėgų ir jis gyvuoja daugiau nei dvidešimt metų. Grįžtantiems vaikams iš kitos šalies – tai lyg atgaiva, sanatorija ir mielas vaizdas akims“ – rašo Laura.

Paganykite akis!

Dalyvaukite konkurse „Mano kiemas“

Dalyvauti gali visi – nesvarbu, ar jūs turite didelę sodybą, o gal gėlyną įkūrėte jaukiame balkone ar šalia daugiabučio namo. Dalykitės savo mintimis, idėjomis ir nuotraukomis.

1. Siųskite savo kiemo, sodybos nuotraukas (ar vaizdo įrašą – jie ypač laukiami).

2. Kartu su nuotraukomis (būtinai – viename laiške!) pridėkite ir tekstą, kuriame būtų surašyta, per kiek laiko sukūrėte aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, kodėl jums tai svarbu ir kuriame rajone ji yra.

3. Viską siųskite adresu gyvenimas@15min.lt. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono numerį ir adresą.

Konkursas truks iki vasaros pabaigos, o nugalėtojus apdovanosime rugsėjo mėnesį. Laukiame vaizdų, istorijų ir įkvėpimo!

Daugiau dalyvių kiemų rasite ČIA.

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas