Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 07 20

Kraštovaizdžio dizainerė Ūla Marija Bujauskaitė švenčia: jos darbas įvertintas aukso medaliu

Talentinga lietuvė, kraštovaizdžio dizainerė Ū.M.Bujauskaitė džiūgauja – jos projektą į geriausių jaunųjų dizainerių darbų finalą įtraukė prestižinės parodos „RHS Flower Show Tatton Park“ vertintojai.
Ūla Marija Bujauskaitė
Ūla Marija Bujauskaitė / Ūlos Marijos Bujauskaitės nuotr.

Su šių metų parodos tema „Sodo biuras“ mergina susidorojo puikiai – debiutavusi su juo pelnė aukso medalį geriausio 2017-ųjų Jaunojo talento kategorijoje Didžiojoje Britanijoje.

Ūlos Marijos Bujauskaitės nuotr. /Ū.M.Bujauskaitės kurtas „Sodo biuras“
Ūlos Marijos Bujauskaitės nuotr. /Ū.M.Bujauskaitės kurtas „Sodo biuras“

Apželdinimo kursų organizatorė „Geltonas karutis“ organizatorė Lina Liubertaitė dar prieš Ū.M.Bujauskaitei laimint tokį svarbų titulą, kalbėjosi su ja ne tik apie projektą, bet ir studijas, darbą, gyvenimą Didžiojoje Britanijoje.

„Noriu pasidžiaugti, kad Ūla Marija Bujauskaitė laimėjo tokį prestižinį apdovanojimą. Jos darbas („Sodo biuras“) yra įkvėptas vaikystės, kadangi ji gimė ir augo, savo vaikystę praleido Lietuvoje. Tik vėliau su šeima Ūla Marija išsikraustė į Didžiąją Britaniją. Kaimas, miškai, pajūris ir įkvėpė ją šitam darbui, kurį ir pristatė parodoje.

Asmeniškai aš manau, kad ji puikiausiai pataikė į dabartinę madą ir labai gerai suderino tą miesto atmosferą kartu su laukiniu Baltijos pajūriu. Tai du kontrastingi dalykai, kuriuos ji meistriškai perkėlė į nuostabų projektą.

Jame mes galime pamatyti ir aiškias formas to, kas įprasta sodo biurui – stalas, kėdės, kur žmogus galėtų patogiai sėdėti, pavėsis (tai labai svarbu iš praktinės pusės, jeigu norime dirbti tokiame biure); ir tai, kas priartina prie gamtos – smėlis, nereiklūs dailūs augalai, milžiniška pušis, kuri įprastas vaizdas smėlingose vietovėse“, – sako L.Liubertaitė.

Ūlos Marijos Bujauskaitės nuotr. /Ū.M.Bujauskaitės kurtas „Sodo biuras“
Ūlos Marijos Bujauskaitės nuotr. /Ū.M.Bujauskaitės kurtas „Sodo biuras“

Tinklaraštininkė pabrėžia, jog dabar itin madinga derinti urbanistinius ir „laisvus“, gamtos motyvus: „Be to, ir žmonių kūrybiškumas atsiskleidžia visai kitaip nei dirbant tarp keturių sienų. Ypač, kai jie gali matyti laukinį, gamtos apsuptą vaizdą, skraidančias bites, augalus, pajausti kvapus.“

Karališkoji sodininkystės draugija (angl. Royal Horticultural Society) organizuoja ne tik šią prestižinę parodą „RHS Flower Show Tatton Park“, bet ir tokias puikiai žinomas kaip Čelsio gėlių paroda.

„Didžioji Britanija garsėja savo sodininkystės sprendimais, dizainu, diktuoja apželdinimo kryptis, dėl to dalyvavimas tokio lygio parodoje yra didelis žingsnis į priekį, manau, ne tik Ūlos Marijos karjeroje, bet ir geras postūmis mums, kuriantiems čia Lietuvoje, parodant, kad viskas yra įmanoma.

Ir kartais nereikia ypatingų augalų, egzotiškų sprendimų, nes šis laimėjimas įrodo, kad vaizdas, kurį įkvepia lietuviška gamta, yra vertas aukščiausių apdovanojimų. Belieka lietuviams ir toliau ieškoti įdomesnių, drąsesnių sprendimų ir juos pristatyti pasauliui“, – sako L.Liubertaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas