Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 29

Kūryba be ribų: kaip nuobodžiaujantys šunų savininkai per karantiną lepino augintinius

Jau ilgokai – daugiau nei metus – maisto entuziastų socialinių tinklų paskyrose viešpatauja įmantrūs meniškai išdėliotų šaltų užkandžių rinkiniai, angliškai vadinami „charcuterie boards“. Pasidairę pamatysite ir meistriškai sukomponuotų įprastų užkandžių, tokių kaip sūris, mėsa ir vaisiai, rinkinių, ir lėkščių su desertais ir spalvingais saldėsiais.
Užkandžiai šunims
Užkandžiai šunims / „The New York Times“/K.Boyd nuotr.

O jei netyčia išvysite vieną kitą užkandžių lentą, ant kurios prikrauta sausainiukų, panašių į šunims skirtus kaulus, ir namuose pagamintų džiovintos mėsos juostelių, nenustebkite – jos nėra skirtos žmonėms.

Tokie užkandžių rinkiniai angliškai žaismingai vadinami „barkuterie“ (nuo žodžio „bark“ – loti).

51-erių Kristine Boyd pirmą kartą šią tendenciją pastebėjo „Pinterest“ tinkle. Ji gyvena Orlande, Floridoje, kur augina tris taksus – Riley, Brody ir Jasperą – ir nusprendė pati palepinti juos tokia „barkuterie“ lenta po to, kai jos veterinarijos gydytojas pranešė džiugią naujieną.

Vyriausias iš trijulės, Brody, buvo susirgęs vėžiu, tačiau atlikus biopsiją ligos požymių nebuvo aptikta. „Labai susijaudinau. Taigi nusprendžiau, kad patrauksiu tiesiai į „Woof Gang Bakery“ parduotuvę ir paieškosiu jam kokių nors skanėstų“, – pasakojo mažmeninės prekybos vadybininke dirbanti K.Boyd.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais