O jei netyčia išvysite vieną kitą užkandžių lentą, ant kurios prikrauta sausainiukų, panašių į šunims skirtus kaulus, ir namuose pagamintų džiovintos mėsos juostelių, nenustebkite – jos nėra skirtos žmonėms.
Tokie užkandžių rinkiniai angliškai žaismingai vadinami „barkuterie“ (nuo žodžio „bark“ – loti).
51-erių Kristine Boyd pirmą kartą šią tendenciją pastebėjo „Pinterest“ tinkle. Ji gyvena Orlande, Floridoje, kur augina tris taksus – Riley, Brody ir Jasperą – ir nusprendė pati palepinti juos tokia „barkuterie“ lenta po to, kai jos veterinarijos gydytojas pranešė džiugią naujieną.
Vyriausias iš trijulės, Brody, buvo susirgęs vėžiu, tačiau atlikus biopsiją ligos požymių nebuvo aptikta. „Labai susijaudinau. Taigi nusprendžiau, kad patrauksiu tiesiai į „Woof Gang Bakery“ parduotuvę ir paieškosiu jam kokių nors skanėstų“, – pasakojo mažmeninės prekybos vadybininke dirbanti K.Boyd.