Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 13

Laužote galvą, kaip pakuoti dovanas? Idėjos, kurios artimuosius nustebins originalumu

Iki didžiųjų metų švenčių liekant vis mažiau dienų, žmonės skuba šeimai, draugams ir kolegoms pirkti dovanų. Jų išrinkimas daliai tampa tikru galvos skausmu, tačiau tiek pat rūpesčių gali sukelti ir pakavimas. Tam, kad dovana pradžiugintų savo išvaizda, dalinamės idėjomis, kaip jas galima supakuoti patiems.
Dovanų pakavimas
Dovanų pakavimas / 123RF.com nuotr.

Kaip teigia „Happy flowers“ įkūrėja, floristė Šviesa Vinkšnelė, dovanas galima pakuoti įvairiai. Svarbiausia prieš imantis atsižvelgti į žmogų, kuriam bus skirta dovana – jo savybes, būdą, mat vieni mėgsta klasiką, kiti labiau vertina originalumą, kur netrūksta meniškų sprendimų.

Ruošiantis pakuoti Kalėdų dovanas prireiks:

  • norimo dovanų pakavimo popieriaus;
  • įvairių juostelių, virvelių;
  • dekoro elementų: gali būti kėnio, pušies šakelės, imbieriniai sausainiai, džiovintos citrusinių vaisių riekelės, cinamono lazdelės, anyžiai, saldainiai, žaisliukai, dirbtiniai augalai ir visa kita, ką rasite namie;
  • žirklių ir lipnios juostelės (floristė rekomenduoja, jei tik galima, jos vengti, bet kartais ji išties gelbsti situaciją – svarbiausia naudoti nedaug ir taip, kad pernelyg nesimatytų).
VIDEO: 3 skirtingi būdai, kaip supakuoti dovanas, kad nustebintumėte kiekvieną

Idėjos dovanų pakavimui

Vienos paprasčiausiai supakuojamų dovanų yra tos, kurias galima valgyti. Maistą siūloma įdėti į gražų indelį ar stiklainį, o tuomet užrišti juostele, kaspinu.

Pastaraisiais metais vyrauja natūralumas, todėl tikrai neprašausite, jei dovaną supakuosite į paprastą vienspalvį popierių, prie kurio priklijuosite dekoraciją iš gamtos: kankorėžį, eglės šakelę, uogų.

Nepamirškite ir tikrų kalėdinių atributų, kuriuos galite įkomponuoti ne tik į vainikus ar kitas dekoracijas, bet ir panaudoti pakuojant dovanas. Drąsiai rinkitės džiovintus apelsino griežinėlius, cinamono lazdeles.

Įdomesnė idėja, galinti nustebinti artimuosius – dovanos aprišimas lemputėmis. Veikiančių su baterijomis galite rasti daugumoje parduotuvių.

123RF.com nuotr./Kalėdų dovana
123RF.com nuotr./Kalėdų dovana

Jeigu nemėgstate dovanų popieriaus, vietoje jo galite rinktis audinį. Šis pakavimo būdas nėra itin dažnas, todėl kartu nustebinsite dovaną gavusį žmogų. Be to, tai yra ekologiška, nes audinį bus galima panaudoti ne vieną kartą.

Dar vienas būdas dovanų pakavimui panaudoti audinius – padaryti iš jų maišelius. Į juos galima įdėti nedidelę dovaną ar pripildyti kitų gėrybių, tokių kaip arbatžolės, skanėstai. Jaukumo pridės ir užrašytas šiltas palinkėjimas.

Jeigu turite daugiau nei vieną dovaną ir nenorite jų paprastai palikti po eglute, galite sudėti į krepšį ar didesnę dėžę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito