Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 16

Lietuviai sukūrė pirmąjį žaidimą apie madą: kaip atrodytų skirtingi rūbų deriniai?

Lietuvoje gerai žinoma stilistė, puošianti pramogų pasaulio atstovus Milda Metlovaitė ryžosi neeiliniam projektui – kurti įvaizdžius bei juos pritaikyti virtualioje realybėje. Iki šiol visiškai nesidomėjusiai kompiuteriniais žaidimais M.Metlovaitei teko gerokai išeiti iš savo komforto zonos ir nuo blizgių parduotuvių vitrinų savo vizijas perkelti į žaidimą mobiliesiems telefonams.
Milda Metlovaitė
Milda Meltovaitė / Gretos Bernotaitės nuotr.

Kūrėja, bendradarbiaujant su lietuvių kompanija „Nordcurrent“, prisidėjo prie pirmojo žaidimo apie madą bei mados influencerius.

Pirkti tiesiog madingus drabužius nuo parduotuvių vitrinų gali kiekvienas, tačiau lietuvių sukurtame žaidime „Pocket Styler“ žaidėjas turės demonstruoti ir savo gabumus derinant skirtingus įvaizdžius ir čia jau tik naujausių tendencijų išmanymas nepadės.

Pasak M.Metlovaitės, naujasis žaidimas pasitarnaus ne tik kaip įtraukianti pramoga, bet ir leis greičiau pasitikrinti, kaip atrodytų skirtingi rūbų deriniai.

Nuo podiumo iki... mobilaus žaidimo

Garsiausių dizainerių kolekcijos ir deriniai iki šiol buvo matomi tik vartant mados žurnalus ar stebint kolekcijų pristatymus internetu. Retai kam pavykdavo vienetinius dirbinius turėti savo rankose, o galimybę juos suderinti ir varžytis su kitais talentingais stilistais – daugelio svajonė, tačiau beveik nepasiekiama realybė.

Nors M.Metlovaitė mados pasaulyje dirba ne vienerius metus, apie tai, kad sulaukus pirmos karantino bangos teks prisidėti prie pirmojo tokio žaidimo apie madą – neįsivaizdavo.

„Tikrai nemaniau, kad mano profesija ir žinios gali būti pritaikytos tokioje srityje kaip mobilūs žaidimai. Bet pati patirtis buvo labai įdomi. Dabar dirbu prie kolekcijų šiame žaidime nuo A iki Z. Iš pradžių turiu sugalvoti temą kolekcijai, tada pradedu ją kurti savo galvoje, o tada – sudėtingiausia dalis: perteikti savo kolekcijos vizualizavimą dailininkams, kurie turi ją „prikelti“ žaidime gyvenimui ir atiduoti į žaidėjų rankas“, – pasakoja stilistė M.Metlovaitė.

Prie žaidimo dirba daugybė žmonių, o tam, kad kolekcija jame būtų tokia, kaip Milda ir įsivaizduoja, jai tenka glaudžiai bendradarbiauti su visa komanda, ypač – dailininkais, kurie ir piešia Mildos sukurtą kolekciją.

„Didžiausias iššūkis yra darbas su kitais žmonėmis, nes jie turi įlįsti į tavo galvą ir pamatyti tai, ką matai ir tu, o tai labai sudėtinga. Tik nuolat dirbant prie kolekcijų ir eskizų pradėjau suprasti, kaip geriau kitiems paaiškinti būtent tai, ką aš turiu galvoje kuriant vieną ar kitą dizaino sprendimą.

Kalbant apie detales, tai, kas tau atrodo savaime suprantama, kitam žmogui atrodys visiškai kitaip ir galutinis rezultatas priklausys tik nuo geros komunikacijos tarp manęs ir dailininkų“, – sako M.Metlovaitė.

Žaidime kiekvienas veikėjas turi savo charakterį, kurį atskleisti gali būtent Mildos ir žaidimo kūrėjų komandos sukurti deriniai ir įvaizdžiai.

Martynos Jovaišaitės-Paukštės nuotr. /Milda Metlovaitė
Martynos Jovaišaitės-Paukštės nuotr. /Milda Metlovaitė

Susikursi naują įvaizdį neišėjus iš namų

Žaidimas pravers ir tiems, kas nori išsibandyti skirtingus derinius jų valandų valandas nesimatuojant ant savęs. Nors dažniausiai esame pripratę naują įvaizdį kurtis parduotuvėse ar butikuose matuojantis šimtus skirtingų drabužių, nuo šiol sukūrus derinį tiesiog žaidime ir nuėjus į parduotuvę jau nebereikės gaišti laiko galvojant, ar drabužiai dera vieni su kitais, nes namų darbus jau būsime pasidarę iš anksto žaidime.

„Kalbant apskritai, stilius yra ne vien žmogaus išvaizda, o labiau mūsų charakteris, kas mes tokie esame ir kaip visa tai perteikiame. Naivu būtų sakyti, kad išvaizda nėra svarbu. Kas taip sako, manau, meluoja. Mes einame ar rengiamės su tam tikra savo žinute, bet kokiu atveju. Šis žaidimas yra puiki priemonė būtent savo įvaizdžiui rasti.

Čia galima bus matuotis ir tarpusavyje derinti daugybę skirtingų spalvų ir stilių drabužių, kuriuos tikrai būtų sudėtinga rasti vienoje parduotuvėje. Taigi, tiesiog žaisdami žaidimą ne tik sutaupysite laiko lakstant po parduotuves, bet ir nepavargsite, nes nereikės jų fiziškai apsirengti“, – išskiria M.Metlovaitė.

Stilistės teigimu, žaidimas suteikia galimybę ieškoti individualumo ir daryti klaidas tiesiog pramogaujant ir smagiai leidžiant laiką.

Algio Kriščiūno nuotr. /Milda Metlovaitė
Algio Kriščiūno nuotr. /Milda Metlovaitė

Siekia savo pačių rekordo

Kaip teigia M.Metlovaitę bendradarbiauti ir kartu žaidimą kurti pakvietusios studijos „Nordcurrent“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Artūras Surgutanovas, lietuviai jau ne pirmą kartą stebina pasaulį savo žaidimais, o dabar siekia jau antrą kartą sumušti savo pačių rekordą ir su naujuoju žaidimu. Pirmasis – „Cooking Fever“ – visame pasaulyje buvo atsisiųstas virš 400 mln. kartų.

„Pocket Styler“ yra pirmas žaidimas apie madą ir mados kūrėjus apskritai, kuris leidžia tiesiog išmaniojo telefono ekrane nustebinti save ir draugus įspūdingu stiliumi ar rūbų deriniais.

„Dar vienas žaidimo unikalumas yra tai, kad prie jo iš tiesų dirba mados profesionalai – stilistė M.Metlovaitė ir stilistės iš Ukrainos nuolat rūpinasi, kad žaidime atsirastų naujausios kolekcijos, deriniai ar mados tendencijos“, – sakė A.Surgutanovas.

Žaidimą jau atsisiuntė 2,5 mln. žaidėjų visame pasaulyje, jame sukurta virš 25 mln. skirtingų rūbų derinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas