Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 18

Linos namuose gaisras kilo nuo šaldiklio, o iš degančio namo ji gelbėjo neįgalų sūnų: „Bandžiau rakinti duris, bet jos neatsirakino“

„Tik akimirka, ir tu nebeturi nieko“, – sako Pasvalio rajone, Pušaloto seniūnijoje, gyvenanti Lina Šidagienė. Vasario 15-ąją, apie 15 val., šeimos namuose kilo gaisras. Namas sudegė, tačiau mamai pavyko išgelbėti viduje buvusį sūnų.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Gaisras Pasvalys

Kaip 15min sakė L.Šidagienė, gaisras kilo užsiliepsnojus šaldikliui, tačiau kodėl jis užsidegė – nežinia.

Tuo metu Lina buvo trumpam išėjusi iki ūkinio pasato, kur laiko porą savo žirgų. „Manęs nebuvo gal 15–20 minučių. Eidama atgal pamačiau degantį namą. Tada – bėgte į namus“, – sakė moteris. Linos vyro tuo metu nebuvo. Šeimoje – ir 25 metų neįgalus sūnus.

Asmeninio archyvo nuotr. /Gaisras šeimą paliko be namų
Asmeninio archyvo nuotr. /Gaisras šeimą paliko be namų

„Jis buvo viduje. Sūnus greičiausiai buvo apalpęs, stiklai – nežinau – ar sprogę, ar išdužę. Nepamenu. Šaukiau sūnų, neatsiliepė. Bandžiau rakinti duris, bet jos neatsirakino. Pradėjau rėkti. Sūnus buvo prie lauko durų, pradėjo tiesti rankas ir spyrė į duris“, – pasakojo moteris.

Į nelaimės vietą iškviesti medikai: „Deguonimi sūnus pakvėpavo, o paskui naktį praleidome ligoninėje.“ Linos sūnus nepatyrė nudegimų, tačiau apsinuodijo smalkėmis.

Asmeninio archyvo nuotr. /Gaisras šeimą paliko be namų
Asmeninio archyvo nuotr. /Gaisras šeimą paliko be namų

Dabar Linos šeima glaudžiasi pas kaimynus, nes namas sudegė visiškai. Jų šeimoje – trys asmenys, o vyresnysis sūnus gyvena užsienyje.

Asmeninio archyvo nuotr. /Gaisras šeimą paliko be namų
Asmeninio archyvo nuotr. /Gaisras šeimą paliko be namų

Gaisro metu užduso namuose buvę naminiai gyvūnai. Sudegė baldai, namų apyvokos reikmenys, dokumentai. Kaip pasakojo Lina, neseniai ji buvo iš bankomato nusiėmusi 700 eurų, tad neteko ir šių pinigų.

Ugnis, sako Lina, viską sunaikino, regis, akimirksniu. „Aš net negalėjau patikėti, kad taip greitai. Kai atvyko ugniagesiai, gesinti jau kaip ir nebuvo ko“, – kalbėjo moteris.

Apie šeimos nelaimę moteris pranešė ir socialiniame tinkle: „Bandau rašyti... Tos dienos nenorėčiau prisiminti niekada... Nepamiršiu to siaubo ir to kaltės jausmo... Neliko NIEKO, net prisiminimai, emocijos pavirto juodais dūmais. Nelinkiu niekam to patirti. Sunku, gėda, nesmagu, bet nebeturiu kitos išeities, PRAŠAU pagalbos.“

Į klausimą, ko reikia labiausiai, atsakyti sunku, nors to klausia daugelis. Reikia kurti gyvenimą iš naujo – toks būtų teisingiausias atsakymas. Tačiau, pavyzdžiui, drabužių daug tikrai nereikia – mat juos dažnai ir siūlo. Moteris jų neturi kur dėti, o be to, kiek drabužių žmogui apskirtai reikia? Nedaug.

Lina sako, kad prašyti paramos jai yra gėda: „Niekada gyvenime nieko nesu prašius, visą laiką viską savomis jėgomis pasiekdavau. Dėl to sunku. Jausmas – prašyti – nėra geras. Tikrai žinau, kad ir kitiems blogai“, – kalbėjo moteris.

Linos ir jos vyro sąskaitos:

LT207300010026536568 Lina Šidagienė

LT917044000098640091 Rimantas Šidagis

Mokėjimo paskirtis: auka nukentėjus nuo gaisro

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas