„Šeštadienio ryto“ virtuvės profesionalas Liutauras Čeprackas pamokys, ką ir kaip daryti, kad ant jūsų stalo puikuotųsi skanūs ryžiai.
Kaip virti ryžius?
⇒ 1 stiklinei ryžių reikia 1,8 stiklinės vandens, o Basmati ir Jasmine ryžiams – 1 stiklinės ryžių ir apie 1,6 stiklinės vandens.
⇒ Ryžius berkite į vandenį, įdėkite žiupsnelį druskos, uždenkite dangčiu ir užvirkite.
⇒ Užvirus ryžiams, sumažinkite ugnį iki minimumo ir 12 min. virkite. Praėjus šiam laikui, išjunkite ugnį ir palaikykite ryžius puode dar 5 minutes.
⇒ Viso virimo metu jokiu būdu neatidenkite puodo dangčio!
Apie viską išsamiau žiūrėkite šiame vaizdo reportaže: