Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2013 04 30

Liutauras Čeprackas pristato: labai gardi lašišų sriuba

Žuvies mėgėjams Liutauras Čeprackas siūlo išmėginti puikų sriubos receptą. Mes išbandėme ir nepasigailėjome. Gardu, paprasta ir greita – tai bene pagrindinis šio šefo principas virtuvėje.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras

Lašišų sriuba su rožiniais pipirais

Produktai:

• 400 g lašišos,

• 400 g bulvių,

• 100 g svogūnų,

• 100 ml grietinėlės,

• 1,5 l vandens,

• 20 g krapų,

• druskos,

• rožiniai pipirai.

Kaip gaminti:

1. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūnus – plonais pusžiedžiais. Tada dėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. 

2. Virkite, kol bulvės bus minkštos. Suminkštėjus bulvėms, supilkite grietinėlę, pasūdykite.

3. Tada dėkite gabalėliais supjaustytą lašišą, suberkite krapus. Užvirkite. Kai puodo turinys užvirs, nukelkite puodą nuo vyryklės ir palikite jį uždarytą 5 minutes.

Patiekimas. Prieš patiekdami sriubą, ant viršaus užbarstykite rožinių pipirų, juos trupindami tarp pirštų (porcijai reikėtų kokių 5–7 grūdelių).

P. S. Nedėkite iš anksto į sriubą pipirų, nes jie praras spalvą ir aromatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos