Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 02

Lodžijos arba balkono įrengimas: idėjos, kaip erdvę paversti jaukia ir praktiška

Vis rečiau akis užgriebia lodžijas ar balkonus, kurie būtų virtę visokių daiktų daiktelių užgriozdinta erdve, ypač naujos statybos namuose. Žmonės sąmoningėja, pagalvoja apie tvarumą, estetiką ir kampą, kuris būtų tarsi namų papildinys ir kviestų pailsėti, pasigrožėti atsiveriančia panorama. Kviečiame pasisemti idėjų, kaip tą papildomą erdvę išnaudoti.
Balkonas
Balkonas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Interjeras Balkonas

Prieskonių ir daržovių darželis. Daržininkyste galima verstis ir nepaliekant savo daugiabučio. Balkone ar lodžijoje galima įsirengti kompaktišką darželį prieskoniniams augalams, salotoms, pomidoriukams ar svogūnų laiškams.

O žiemą galėsite čia laikyti konservuotas gėrybes – balkonas gali tapti papildoma šaldytuvo ar sandėliuko lentyna.

Jei nenorite praktiškumo, o tik grožio ir kad būtų kur retkarčiais suleisti pirštus į žemę, tiesiog įsirenkite augalų karaliją.

Poilsio kampelis su kava/arbata ir knyga. Šalia gėlių lentynos vietos atsiras ir kelioms knygoms, stilingam arbatinukui ir puodeliui. Bene svarbiausia – patogus krėslas, jaukus pledas ir tinkamas apšvietimas, kai ateina vakaras.

123RF.com nuotr./Balkonas
123RF.com nuotr./Balkonas

Vieta popiečio miegui. Įstiklinta lodžija ar balkonas – puiki vieta vasaros popiečio miegui, o jei naktys maloniai vėsios – galima išmiegoti ir iki ryto. Idealiausias baldas – kušetė.

Toks namų kampas gali praversti ir tėvams su naujagimiu, kai mažai erdvės, o dalinantis kūdikio priežiūra norisi kokybiškai pailsėti ir išsimiegoti.

Darbo erdvė. Labai tikėtina, kad nemaža dalis jūsų jau perplanavote balkono erdvę praėjusiais metais, kai namuose trūko vietos darbo zonai įsirengti. Plati lentyna tinkamame aukštyje, kėdė ir tikslinis apšvietimas – viskas, ko jums reikia. Pasirūpinkite žaliuzėmis ar ritininėmis užuolaidomis, kad saulė neatsispindėtų kompiuterio ekrane. Čia taip pat galėsite ne tik dirbti kompiuteriu, bet ir siuvinėti ar užsiimti kitais rankdarbiais.

Vaikų žaidimų kambarys. Jau veikiausiai esate pastebėję, kad vaikai itin mėgsta apvertę kėdes, pasistatę dar kokius daiktus, ištempti antklodes, lovos užtiesalus ar lengvas paklodes ir susikurti savo „pabėgimo kambarį“. Balkonas gali puikiai tikti vaikų žaidimams, tik, žinoma, pagalvokite apie mažylių saugumą.

Jogos salė arba meditacijos kampelis. Lodžija gali virsti patogia vieta, kur galite pasirąžyti, patempti raumenis arba tiesiog pasėdėti ir pamedituoti. Tokiai erdvei svarbu, kad kuo mažiau blaškytų aplinka, taigi čia nereikėtų apsikrauti daiktais, dekoro elementais ir smulkmenomis, pakaktų patogios meditacinės pagalvės, jogos kilimėlio.

Indauja. Jei namų virtuvėje netelpa kai kurie maisto produktai – konservai, aliejus, makaronai, galite pagalvoti apie lodžiją ar stiklintą balkoną, tik čia reikėtų pagalvoti apie tinkamos temperatūros sureguliavimą.

Meistro reikmenų spinta. Plaktukai, replės, vinys, veržlės, gulsčiukas – ne visuomet jiems randama vietos, o štai komoda balkone ar lodžijoje, kurioje galėsite sudėti šiuos reikmenis, netgi labai pasitarnautų.

Mini baras. Ir nebūtina čia kalbėti apie alkoholį! Kava, arbata, glotnučiai ar sveikuoliški kokteiliai – galite turėti puikų suaugusiųjų pabėgimo kampą nuoširdiems ir ilgiems pokalbiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas