Vis dėlto didžiausią įspūdį čia užklydusiems smalsuoliams palieka restoraną supančios gamtos vaizdai ir galimybė papietauti bei pasižvalgyti po apylinkes iš beveik 5 m aukščio. Tiesa, prisėsti kviečiama ne pastate ar jo terasoje, o medyje kabančiame individualiame, iš bambukų supintame „krepšelyje“! Ne mažiau smagu stebėti ir padavėjo pastangas vienoje rankoje laikant padėklą, kita lynu prisitraukti iki reikiamo „krepšelio“. Beje, neįprasti bambukiniai nameliai visiškai ekologiški – supinti nenaudojant jokių vinių ar kitų statybinių medžiagų.
Norintiems pietauti medyje siūloma apsistoti viename iš ekologiškų viešbučių, į kuriuos svečiai plukdomi kateriais, o iki pasirinktos apgyvendinimo vietos atvežami vežimaičiais. Visas kompleksas buvo planuojamas ir statomas taip, kad aplinkai darytų kuo mažiau žalos. Čia galima rasti net ir „ekovilą“, suręstą iš molio ir gumos medžio. Apsigyventi joje nebūtina, tačiau pamatyti – privaloma.
Soneva Kiri savininkai Eva ir Sonu Shivdasani su šypsena prisimena, kad 1995 m. vienoje Maldyvų saloje planavo pasistatyti jaukų, nekenksmingą aplinkai vasarnamį, o šiandien valdo kol kas savo idėja lygių neturintį prabangių viešbučių ir restoranų tinklą.
Tiesa, tik atvykusiems svečiams personalas pasiūlo nusiauti batus. Paklausite, kam? Nes Soneva Kri filosofija teigia, kad viską galima pajusti tik basomis.
Smalsu, kuo stebina Londone veikianti užeiga Duke of Cambridge, Limoje (Peru) įkurtas restoranas Saqra ar Zanzibare (sala rytinėje Afrikos pakrantėje) esantis The Rock, skaitykite 44-ąjį populiariausio savaitraščio moterims „Ji“ numerį!