Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 26

Moliūgų puošybos ir pjaustymo idėjos: išmėginkite!

Nors Helovinas ne visiems lietuviams prie širdies, moliūgus išpjausyti ir dekoruoti galima ir kitokiais tikslais, pavyzdžiui, taip papuošti namus ar rudenėjančią aplinką. Įžiebti jie tikrai praskaidrins nuotaiką ir nušvies jūsų kiemą lyg žibintai, suteiks daugiau spalvų. Juk ruduo gali būti išties nepakartojamas!
Kaip dekoruoti moliūgus
Kaip dekoruoti moliūgus / Vida Press nuotr.

Na, o jeigu nemėgstate pjaustyti moliūgų, galite juos nuspalvinti įvairiaspalviais dažais, nupurkšti aukso ar sidabro spalva, dekoruoti blizgučiais... Nuo ko pradėti?

Pirmiausia, išsirinkite tinkamą moliūgą: svarbus jo dydis, forma, spalva. Jeigu renkatės dekoratyvinius, su tokiais iš viso mažai vargo, nes jie jau savaime labai puošnūs, įdomių spalvų, formų ir tekstūros. Tokie puikiai atrodys tiesiog sudėti į krepšį, papuošti rudeninių lapų ir augalų kompozicija ar paprasčiausiai išdėlioti prie durų, įėjimo ar kitose norimose vietose.

123RF.com nuotr./Moliūgai
123RF.com nuotr./Moliūgai

Pjaustymui geriau rinktis didesnį moliūgą, kadangi bus lengviau atlikti pjaustymo darbus, be to, ir atrodys toks įspūdingiau. Geriausia dėmesį nukreipti į taisyklingos formos, gerai stovintį ant žemės (kad nepakryptų, nenuriedėtų), ryškios oranžinės spalvos moliūgą. Turėkite omenyje, kad moliūgai yra gana kieti, todėl prireiks ne tik išmonės, kaip išpjaustyti, bet ir tinkamų aštrių įrankių bei jėgos.

Kaip pjaustyti? Pirmiausia išpjaukite moliūgo viršų, kad galėtumėte išimti sėklas. Išpjauto dubenėlio neišmeskite, jį uždėsite ant viršaus kaip kepurėlę. Kad būtų lengviau pjaustyti linksmus ar šiurpius moliūgų veidus, galite naudoti trafaretus arba nusipieškite tai, kas jums patinka labiausiai, o paskui išpjaukite.

Išimtų sėklų iš moliūgo galite neišmesti, o jas panaudoti praktiškai, pavyzdžiui, suvalgyti. Moliūgus galite pjaustyti tik paviršiuje ir taip sukurti pačius įvairiausius ornamentus.

Žvakės, įdėtos moliūguose gali būti pačios įvairiausios, svarbu tai daryti saugiai ir rinktis tinkamo aukščio. Išmėginkite vis labiau populiarėjančias LED žvakutes, kurios būna skirtingo aukščio, sukuria tikros žvakės įspūdį, tačiau yra saugios, tinka naudoti įvairiomis sąlygomis.

Vida Press nuotr./Dekoruoti moliūgai
Vida Press nuotr./Dekoruoti moliūgai

Blizgesys. Tikrai nuostabiai atrodys moliūgai, jeigu juos nupurkšite blizgiais dažais ir dekoruosite savo namų ar lauko aplinką.

Vida Press nuotr./Dekoruoti moliūgai
Vida Press nuotr./Dekoruoti moliūgai

Dar vienas pasiūlymas – išpiešti moliūgus. Jeigu norite, kad šie būtų išskirtiniai ir pastebimi, neapsiriksite pasirinkę juodos ir baltos spalvos duetą.

Jeigu turite nedidelių moliūgų, būtinai juos panaudokite. Štai mintis, kur juos galite „įprasminti“.

Kalėdinės lemputės jau dabar labai tinka įvairiam dekorui. Jomis papuoškite visą moliūgų kompoziciją, taip sukurdami tikrą šviesų šokį.

Vida Press nuotr./Moliūgų dekoras
Vida Press nuotr./Moliūgų dekoras

Moliūgai, išdėlioti ant stalo, tiks šventei, įvairiems susibūrimams. Tokie tinka ir lauke, ir namuose. Galite juos nudažyti, nuspalvinti įvairiomis spalvomis, apdėlioti kitomis miško gėrybėmis, pavyzdžiui, kankorėžiais, medžių lapais, papuošti visžaliais augalais.

Vida Press nuotr./Moliūgų dekoras
Vida Press nuotr./Moliūgų dekoras

Rudeninės puokštės gali būti pamerktos ir moliūge. Tokia vaza išties jaukaus rudens akcentas. Paprasta pagaminti, o dar paprasčiau sugalvoti, ką į ją įdėti: nuostabiai tiks įvairios chrizantemos, klevo lapai, džiovintos gėlės, samanos, rožės ar viržiai.

Vida Press nuotr./Moliūgų dekoras
Vida Press nuotr./Moliūgų dekoras

Na ir pabaigai siūlome paganyti akis: idėjos, kaip sukurti rudenišką jaukumą namuose ir lauke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas