Jeigu smalsu sužinoti, ką žada žvaigždės jūsų Zodiako ženklui, nepraleiskite numerio temos „Birželio horoskopas“.
Birželio 1-ąją, minėdami Tarptautinę vaikų gynimo dieną, kalbame apie būtinybę gerbti ir saugoti mažųjų piliečių teises. Penkių vaikų mama, daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes“ įkūrėja Jurgita Pocienė sako, kad savo atžalomis vienodai turėtume rūpintis ištisus metus. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Vaikai – geriausi mūsų mokytojai“.
Kitas mūsų pašnekovas – iš Švedijos kilęs ir daugiau kaip dešimtmetį Lietuvoje gyvenantis filmų kūrėjas, projektų organizatorius, misionierius Jonas Ohmanas. „Jei šaliai, kurioje gyvenu, kiltų grėsmė, eičiau jos ginti su ginklu rankose nedvejodamas. Net neįsivaizduoju, kad galėtų būti kitaip“, – sako misionierius, Lietuvoje atradęs gyvenimo meilę.
Pastaruoju metu, kai prasidėjo karas Ukrainoje, su organizacija „Blue / Yellow“ vyras dalyvauja karinėje misijoje ir teikia karinę pagalbą ukrainiečiams. Pašnekovas sako, kad jo gyvenimas – ant ratų, ten, kur pavojai. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Patogiai gyventi nemokėčiau“.
LRT seriale „Meilė kaip mėnulis“ jaunutė studentė atsidūrė nurungusi žinomas aktores. Pagrindinį vaidmenį atliekanti Justina Nemanytė atvirauja iki šiol negalinti patikėti savo sėkme. Apie tai ir dar daugiau ji mielai sutiko papasakoti mūsų žurnalui. Įdomu? Atsiverskite „10 faktų apie Justiną Nemanytę“.
Prieš ketverius metus apie Emilią Clarke mažai kas tebuvo girdėjęs. Tačiau reikėjo tik kelių pirmųjų serialo „Sostų karai“ serijų, kad gražuole šviesiaplauke susižavėtų visas pasaulis. Už antraplanį Deneris Targarien vaidmenį ji buvo nominuota ir „Emmy“ apdovanojimui. Daugiau apie aktorės karjerą ir gyvenimą sužinosite perskaitę straipsnį „Žaibiška šlovė“ (rubrika „Garsenybės“).
Kasryt ilgesingu žvilgsniu žiūrite į kalendorių ir skaičiuojate iki atostogų likusias dienas. Iki išsvajoto poilsio liko tiek nedaug, bet ir tą „nedaug“ reikia įveikti. Per ilgus mėnesius nuo praėjusių atostogų baigiate išeikvoti paskutinius energijos likučius. Kaip išgyventi iki atostogų, naudingų patarimų rasite rubrikoje „Psichologija“.
Kaip visada naujajame „Ji“ numeryje sužinosite nemažai naudingos informacijos apie vaikų auklėjimą. Turbūt sutiksite, kad kartą pamiršęs pasikalbėti su vaiku apie jam svarbius dalykus, gali amžiams pamesti raktus nuo durų į jo pasaulį. Atrodo neįtikėtina, tačiau nuoširdus pokalbis gali apsaugoti nuo itin skaudžių abejingumo pasekmių, pavyzdžiui, noro bėgti iš namų. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Kai namai virsta pragaru“.
XXI amžiuje daugėja žmonių, kurių organizmas netoleruoja tam tikrų maisto produktų, ypač turinčių glitimo, ir sergančiųjų celiakija. Kokios šios ligos priežastys, kaip ji diagnozuojama ir gydoma, konsultuoja Natūralaus gydymo centro vadovė Aiva Vaivarienė straipsnyje „Ką turėtumėte žinoti apie celiakiją“.
Kaip visada, pasirūpinome ir jūsų grožiu. Juk nepriekaištingai sutvarkyti ir dailiai nulakuoti nagai – viena svarbiausių moters įvaizdžio detalių. Dalijamės paslaptimis, kurios pravers, jei nuspręsite manikiūrą ir pedikiūrą pasidaryti namuose (straipsnis „Gražių nagų paslaptis“).
Naujajame „Ji“ numeryje naudingų patarimų ras ir daržininkai. Šįkart – apie braškių auginimą ir priežiūrą. Sutikite, vienas malonumas skinti saulės nubučiuotas, dar šiltas uogas, raustančias tiesiog akyse. Kaip užsiauginti braškių, kad nereikėtų pirkti prekybos centruose, pataria biologė Vita Nedzveckaitė (rubrika „Mūsų lysvės“).
Susiruošėte pavakaroti su draugais lauke? Puiki mintis! Tik iš anksto pasirūpinkite savo ir svečių patogumu: patiekalais, indais, kėdėmis, pagalvėlėmis ir kitomis jaukiomis detalėmis. Juk pasibuvimas gamtoje – ne tik pietūs, bet ir malonus bendravimas. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Vakarui su draugais gamtoje“.
Ir, žinoma, gaminti mėgstančių šeimininkių laukia naujų valgių receptai ir idėjos. Ar žinote, kaip gera ryte pasimėgauti puodeliu kavos su burnoje tirpstančiu sviestiniu raguoliu arba praalkus gauti dubenėlį šiltos svogūnų sriubos? O koks malonus pašnekesys prie išskirtinių užkandžių su sūriais ir svogūnų džemu?
Prancūzai tai žino ir moka mėgautis gyvenimu. Gal pamėginame ir mes? Plačiau apie tai – straipsnyje „Svečiuose – prancūzų virtuvė“.
Taip pat naujajame numeryje sužinosite didžiausias pyrago kepimo klaidas ir kaip pasigaminti trupininį varškės pyragą su rabarbarais. Kol dar nėra šviežių vietinių uogų ir vaisių, pasimėgaukite rabarbarų rūgštele. Jie puikiai tinka gaminant saldžius desertus ir pyragus...
Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!