Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 07

Naujajame „Ji“ numeryje – gėlyno kūrimo pradžiamokslis!

Pavasarį ne vienam, turinčiam sodybą ar namą, kyla noras naujai pagražinti aplinką. Patirties neturintiems žmonėms vertėtų pavartyti specialią literatūrą, pasitarti su apželdinimo specialistais.
Žurnalo „Ji“ viršelis (19 nr.)
Žurnalo „Ji“ viršelis (19 nr.) / „Fotolia“ nuotr.

 Jei bandysite patys imtis šio darbo, pravers keletas naudingų patarimų, kuriuos rasite numerio temoje „Kuriame gėlyną“.

Pasak specialistų, pirmiausia, ką turėtumėte padaryti, tai nusibraižyti gėlyno planą. Iš anksto numatyti skirtingų augalų vietas, pamėginti įsivaizduoti, kaip jie atrodys skirtingais metų laikais, kokio dydžio užaugs, ar neužgoš vienas kito, ar derės spalvų gama. Stebėkite gamtą, ir ji pasufleruos idėjų, kas su kuo draugauja, o kokie augalai pešasi ir nereikėtų jų apgyvendinti greta. Sėkmės gražinant  aplinką!

Ir, žinoma, koks žurnalas be įdomių pašnekovų! Viena jų – UAB „Ecodriving LT“ direktorė Vaida Balčiūnienė. Pavasarį keliuose padaugėja automobilių. Daugelis dūsaujame ne tik dėl didelių automobilių spūsčių, bet ir dėl kultūros stygiaus. Moteris sako, kad kur kas mažiau problemų būtų, jei vairuotume sąmoningai ir atsakingai. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Moterys keliuose rizikuoja mažiau“.

Antrasis mūsų pašnekovas – Mentalistas Rytis Rafaelis Mežonis – sako, kad žmogus išnaudoja per mažai savo galimybių. Treniruojantis, įgijus pakankamai žinių, įmanoma priversti kūną nejusti skausmo, valdyti kraujospūdį, paveikti ne tik savo sveikatą, bet ir kitus žmones. Jei įdomu, kuo mentalistai skiriasi nuo magų ar fokusininkių, kaip nepakliūti į sukčių pinkles gatvėje, nepraleiskite straipsnio „Žmogaus galimybės neribotos“ (rubrika „Patirtis“).

Tiems, kuriems smalsu, kaip tautiečiams sekasi kurti gyvenimą svetur, siūlome atsiversti rubriką „Emigrantai“. „Niekada neturėjau tikslo ar svajonės išvažiuoti iš Lietuvos, tačiau likimas lėmė taip, kad įsimylėjau Australijos lietuvį ir iškeliavau pas jį į kitą pasaulio pusę“, – pasakojimą pradeda Aistė Karpavičiūtė. Daugiau apie tai – straipsnyje „Kitoje pasaulio pusėje“.

Taip pat skaitykite: Gruzijos Adžarijos regiono virtuvės perlai: nuo chačapurio iki padažo iš „medžio“

Naujajame „Ji“ numeryje taip pat pasmalsavome, kaip sekasi atlikėjui Edgarui Lubiui. Jis gyvena šiek tiek kitaip nei daugelis pramogų pasaulio atstovų. „Alkoholis ir triukšmingi vakarėliai – tikrai ne man“, – sako sveikos gyvensenos ir tobulėjimo keliu žengiantis populiarus dainininkas. Daugiau sužinosite atsivertę rubriką „10 faktų“.

Na, o psichologė Rasa Aukštinaitytė rubrikoje „Psichologija“ gvildena aktualią temą – flirtas darbe. Ten praleidžiame didžiąją laiko dalį, todėl nenuostabu, kad būtent šioje vietoje neretai užgimsta meilė. Ir tada belieka tik spėlioti, kas labiau skatina žmogų rytais bėgti į darbą: meilė darbui ar meilė darbe? Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Darbo aplinka – medžioklės plotas“.

Naujajame „Ji“ numeryje rasite ir naudingų mados bei grožio patarimų. Ar žinote, kad kai turite citrinų ir alyvuogių aliejaus, galite apsieiti be kitos kosmetikos. Rūgštus vaisius saulės geltonumo žievele ir skystas auksas, spaudžiamas iš alyvuogių, jaunina, lygina, skaistina ir drėkina odą. Plačiau apie tai – straipsnyje „Saulėtas duetas“.

Laisvalaikiui, sumigdžius vaikus ar po sunkios darbo dienos, siūlome leistis į virtualią kelionę „Mano pirmasis kruizas“. „Apie kruizą svajojau seniai, bet vis bijojau, kad pagaus jūros liga. Visgi vieną dieną pasiryžau leistis į šį nepaprastą nuotykį, ir įspūdžiai pranoko visus mano lūkesčius. Ne veltui sakoma, kad jūs nematėte gyvenimo, kol nepabandėte kelionės kruiziniu laivu...“ – įspūdžiais dalijasi autorė.

Taip pat skaitykite: Susipažinkite: Rhiannon Taylor – moteris, sukūrusi verslą, už kurį jai moka prabangiausi viešbučiai

Pasaulio civilizacija pasiekė XXI amžių, o jame ėmė kurtis ekogyvenvietės, kurios, daugelio nuomone, yra žingsnis atgal. Kas tai: tik dar vienas ekologinės mados klyksmas ar besiformuojantis naujas gyvenimo būdas? Jeigu domitės ekologija,  nepraverskite straipsnio „Sugrįžę į gamtą“.

Užuot parduotuvėje pirkusi atvežtines salotas, šviežių ir maistingų lapelių galite prisirinkti pati – ir pasivaikščiosite, ir nieko nekainuos. Kai kurios saulėtoje pamiškėje ar pievoje iš po žemių besikalančios žolelės – puikus maistas ankstyvą pavasarį, padėsiantis atgauti prarastas jėgas. Sveikuoliams ar norintiems maitintis sveikiau, siūlome straipsnį „Vitaminų – į laukus ir pievas“.

Kaip visada, žurnale rasite ir valgių receptų. Šįkart galėsite pasigaminti pusryčių salotų su ridikėliais. Dažniausiai salotos yra valgomos pietums ir vakarienei, bet mūsų siūlomas receptas puikiai tinka pusryčiams. Tai sveikas patiekalas, kuriame vyrauja šviežios pavasarinės daržovės, o sotumo suteikia be lukštų virtas kiaušinis ir traški šoninė. Nesiraukydami tokias salotas  mielai kirs ir vyrai.

Taip pat patarsime, ką paruošti savaitgalio pietums. Šeštadienį ar sekmadienį, kai turime daugiau laiko, gaminame sudėtingesnius ir gardesnius patiekalus bei jais džiuginame šeimyną ar svečius. Daugiau idėjų ieškokite naujajame „Ji“ numeryje (rubrika „Virtuvė / skanu ir paprasta“).

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas