15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 14

Naujajame žurnalo „Ji“ numeryje – viskas apie vaisius ir jų naudą

Mokslininkai įrodė, kad augalinės kilmės maiste esančios biologiškai aktyvios medžiagos gali apsaugoti nuo daugelio lėtinių ligų, net piktybinių navikų.
Žurnalas „Ji“ (37 nr.)
Žurnalas „Ji“ (37 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Nors vaisius valgome kasdien, ne visi žinome, kokių savybių ir kiek kalorijų jie turi, kuo naudingi, o kam jų valgyti apskritai nerekomenduojama. Naudingų patarimų ieškokite numerio temoje „Vaisiai – sveikas užkandis!“.

Taip pat jūsų laukia nauja virtuali pažintis su Ryčiu ir Irena Malašauskais. Jų gyvenimas sukasi apie Kauno greitosios pagalbos stotį. Čia jiedu susipažino ir dirba daugiau kaip du dešimtmečius. Poros atžalos jau dvejus metus savanoriauja tėvų darbovietėje ir taip pat svajoja apie mediko karjerą. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Nepakartojamas jausmas, kai išgelbėji gyvybę“.

Pasak karjeros specialistų, sėkmė darbe labai priklauso nuo mūsų elgesio. Kai žinome, ko iš mūsų tikisi aplinkiniai ir kaip geriau elgtis tam tikrose situacijose, fortūna dažniau šypsosi. Todėl išmanyti etiketą pravartu kiekvienai dirbančiai moteriai.

XXI amžiuje etiketo samprata gerokai išsiplėtė. Šiandien egzistuoja dalykinė komunikacija, kurios prieš daugelį metų nebuvo. Dalykinio etiketo pravartu mokytis kiekvienam. Nebeužtenka mandagiai kalbėti telefonu ir sudaryti gerą pirmąjį įspūdį, turime išmanyti ir medijų etiketą.

Norėdami, kad aplinkiniai mus gerbtų, kad bendravimas būtų efektyvus, negalime elgtis taip, kaip šauna į galvą. Tam tikri bendravimo principai – svarbi informacija, kurią perskaitome tarp eilučių. Pavyzdžiui, pašnekovas pajus, jei išdidžiai žiūrėsite į jį, nors ir žodžiais neišreikšite. Tokiu atveju neverta tikėtis lygiaverčio bendravimo... Daugiau apie tai rasite straipsnyje „Etiketas ir sėkmė darbe“.

Kilogramas šilauogių ūkininkų turgeliuose vasarą kainavo apie 5 eurus ir kainos nelabai krito. Todėl tikrai verta jų užsiauginti. Pasirodo, tai nėra sunku – jos dera ir nedideliuose soduose. Kaip ir kada jas sodinti, patarimų rasite straipsnyje „Kaip užsiauginti šilauogių“.

Prieš 15 metų pasirodęs filmas apie žaviąją viengungę Bridžitą Džouns šiemet sulaukė trečiosios dalies „Bridžitos Džouns kūdikis“ (angl. Bridget Jone’s Baby). Penktadienį įvyks filmo premjera Lietuvoje, tad siūlome susipažinti su nepakartojamąjį personažą sukūrusia aktore Renee Zellweger (rubrika „Žvaigždė“).

Daugelis žino, ką reiškia sausos, perštinčios, neretai net traiškanojančios akys. Dažniausiai dėl to kaltiname kompiuterius, televizorius ir teigiame, kad jie kenkia akims. Ką apie tai mano oftalmologai? Ar dirbdami kompiuteriu galime džiaugtis sveikomis akimis? Jei aktualu, atsiverskite straipsnį „Apie sausų akių sindromą“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (37 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (37 nr.)

Esame įpratę, kad mokiniai į ugdymo įstaigas keliauja su kuprine ant pečių, sėdi tvarkingai išrikiuotuose suoluose. Po pietų grįžta namo ir ruošia namų darbus. Ir taip diena iš dienos. Tačiau pasaulyje yra daugeliui neįprastų vidurinių mokyklų... pavyzdžiui, ant vandens, geležinkelių peronuose. Plačiau apie keistas mokyklas skaitykite straipsnyje „Keisčiausios pasaulio mokyklos“.

Ištekėti ar būti drauge su vyru, kuris turi vaikų, – ne tas pats, kas pradėti gyvenimą nuo balto lapo. Greičiausiai vaikai nebus sužavėti, kad tėvo gyvenime atsirado nauja moteris. Todėl nieko keista, kad „įsibrovėlė“ jiems nepatinka. Aktualu? Nepraleiskite straipsnio „Ar lengva būti pamote?“.

Soduose nuo obuolių ir kriaušių lūžta medžių šakos, kioskuose apstu persikų, nektarinų. Gaminate pyragus ir desertus, verdate kompotus. Jeigu pritrūko fantazijos, ką dar galima ruošti iš sodo gėrybių, siūlome pasigaminti įdomesnių receptų, pavyzdžiui, melionų sriubos su kumpiu ar sumuštinių su kriaušėmis. Jų ieškokite straipsnyje „Patiekalai su sodo gėrybėmis“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (37 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (37 nr.)

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais