Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 20

Nesibaigiantys remontai, šunų lojimas ir garsi muzika – ką daryti su triukšmaujančiais kaimynais?

Padažnėjusio perdegimo ir popandeminio nuovargio laikais kiekvienam ypač svarbu tinkamai pailsėti, tik tai padaryti daug sunkiau gyvenantiems daugiabučiuose. Kaimynų grojimas muzikos instrumentais, nesibaigiantys remontai, vakarėliai ar namie paliktų šunų lojimas – triukšmo šaltinių apstu, tik kaip su tuo kovoti, norint nesusipykti su kaimynais?
Asociatyvioji nuotr. / Lina Alksnienė
Asociatyvioji nuotr. / Lina Alksnienė / 123rf.com / Natašos Kovalenko nuotr.

Apie tai, kokio pobūdžio triukšmas yra leistinas, kokios yra ramybės valandos ir kaip spręsti problemą, kai triukšmo šaltiniai sklinda iš kaimyninių butų, kalbame su advokate, Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nare Lina Alksniene. Ji aptaria ir baudas, kurias gauna triukšmo sukėlėjai.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite mums el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą teisininkams, aiškiai išdėstant savo problemą.

Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Triukšmauti negalima nuo 19 val. iki 7 val.

Advokatės teigimu, gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose įprastai visą parą yra draudžiami šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais bei kitokiais garsiniais aparatais, taip pat ir kiti triukšmą keliantys veiksmai. O gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose bei organizacijose triukšmauti, jeigu tai trikdo kitų asmenų ramybę, poilsį ar darbą, negalima vakaro metu nuo 19 val. iki 22 val. bei nakties metu nuo 22 val. iki 7 val. Pastarasis laikotarpis dar vadinamas ramybės metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas