Kalbant apie Kalėdų simbolį – eglutę, visi variantai yra tinkami. Nes vieni namus puošia gerokai prieš šventes ir ilgai suka galvą, kuo gi čia nustebinti pasaulį. Todėl kuriamos pačios nuostabiausios alternatyvios eglutės iš įvairiausių dalykų, kad tik būtų išgelbėta dar nors viena žaliaskarė. Tai labai ekologiška.
Eglutė iš šakų. Apvyniojus lemputėmis, ji sukurs tikrai magišką įspūdį.
Tačiau jau senokai eglutės daromos ne tik iš gamtinių medžiagų ar panaudotų daiktų. Štai pernai menininkė Jolita Vaitkutė nusprendė savo namuose papuošti eglutę iš silkių! Net 24 kilogramų! Pripažinkite – tai tikrai drąsus sprendimas. Juk gyventi žuvies parduotuvėje reikia pasiryžimo. Gal todėl menininkė eglutę gana greitai padovanojo Tautmilės prieglaudėlei, kurios augintiniai šia kalėdine dovana nuoširdžiai džiaugėsi.
Valgomų eglučių idėją galima panaudoti labai įvairiai ir išradingai papuošti savo šventinį stalą. Pabandykime pafantazuoti, kokios gi dar galėtų būti eglutės.
Užkandžiams eglutę puikiausiai galite susluoksniuoti iš sumuštinių. Tikrai gražu, o valgyti bus dvigubai skaniau. Tik nepagailėkite salotų lapų, kad „eglutė“ būtų gaivi ir spalvinga.
Salotas visai nebūtina patiekti sumaišytas dubenyje. Štai brokoliai ir žiediniai kopūstai, dailiai padekoruoti vyšniniais pomidoriukais, gali pavirsti labai apetitiška eglute. Garantuojame – mažųjų, kreivai žiūrinčių į daržoves, net nereikės ilgai įkalbinėti paragauti!
Sakysite, kad baltos mišrainės neįmanoma patiekti patraukliai? Pažiūrėkite, kaip tai atrodo! Šaukštas majonezo ant šios eglutės atrodys kaip didelė sniego pusnis. Vualia!
Sotų sluoksniuotos tešlos pyragą (galite kepti iš šaldytos pirktinės tešlos, kad ilgai nereiktų vargti), galite paversti dar viena magiška eglute. O valgyti bus tikras malonumas, laužiant po vieną trapios eglutės šaką.
Štai ir priėjome svarbiausią kalėdinį patiekalą. Dažniausiai tai būna prabangus kepsnys arba keptas paukštis – kalakutas, antis, žąsis arba višta. Tačiau ar tai nėra šiek tiek atsibodę? Ypač vaikams, kuriems visada svarbus vaizdas ir intriga. Tad tiems, kurie žiovauja prisiminę šventinio kepsnio pjaustymą, restoranas KFC siūlo žaismingą patiekalą. Ne paslaptis, kad šis restoranas didžiuojasi savo originaliais vištienos patiekalais, tad šiemet jo virtuvės šefai savo svečius siūlo nustebinti ypatinga kalėdine eglute iš... vištienos kulšelių! Garantuojame, tai tikrai patiks mėgstantiems laužyti taisykles, o sužavėti vaikai kulšeles tiesiog nušluos nuo stalo! Beje, visą kibirėlį šių gardžių kulšelių galite laimėti šiuo metu vykstančiame konkurse.
Kalėdos visada kvepia meduoliais, imbierais ir cinamonu. Sausainius šventėms kepame kelias savaites prieš Kalėdas, taip praskaidrindami advento laikotarpį. Iš kepinių taip pat galime suręsti dailią eglutę, kuri gali tapti pagrindine stalo puošmena.
Beje, eglutės formos sausainiai gali tapti kvapnia girlianda, jei prieš kepant padarysite dvi skylutes kaip sagoje, o paskui suversite ant kaspinėlio.
Vaisių patiekimas – dar viena galimybė pažaisti kūrybiškumą lavinantį žaidimą. Štai žali kiviai puikiai tinka eglutei, o jos papuošimais gali tapti mandarinai, spanguolės, granatų sėklos ir... daugiau nesakysime. Pasitelkite fantaziją ir sukurkite savo unikalią eglutę!