Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 02

Paulius mieste laiko bites: avilių pastatė ir ant Prezidentūros stogo, ir 16-ame aukšte

Nors bitės neretai žmonėms asocijuojasi su kaimu, tai yra tik vienas iš daugelio mitų, kuriuos paneigti stengiasi miesto bitininkas Paulius Chockevičius. Savo veiksmais jis įrodo, kad bitėms kuo puikiausiai tinka ir miestas: avilių yra net ant Prezidentūros ir Vilniaus miesto savivaldybės stogų, bitės visiškai netrukdo gyventojams, o jų medus ne tik niekuo nenusileidžia kokybe, bet ir išsiskiria skoniu. „Viskas, ką darome, yra dėl bičių ir visos mūsų ekosistemos“, – sako startuolį „Urbanbee.lt“ įkūręs Paulius.
Paulius Chockevičius
Paulius Chockevičius / Asmeninio albumo nuotr.

Bičių avilius įkurdino net ant Prezidentūros stogo

Paulius nuo mažens gyveno užsienyje, todėl, kaip pats sako, ryškiai matė vakarietiškas tendencijas. Būtent tuomet jis ir sužinojo apie miesto bitininkystę, o noras būti arčiau gamtos paskatino vyrą imtis šios veiklos.

„Mano senelis buvo bitininkas, o krikšto tėtis perėmė jo bityną, – prisimena P.Chockevičius. – Tuo laiku dirbau finansų specialistu Londone, vėliau grįžau į Vilnių, kur prisiminiau gyvenimo užsienyje patirtis. Nusprendžiau pasisemti žinių apie miesto bitininkystę, tad išvykau į Londoną stažuotis viename didžiausių miesto bitynų, kuriame įgavau praktinių žinių.

Šis bitynas net remiamas karalienės Elžbietos II, aviliai stovi karališkojoje rezidencijoje. Taip pat dirbau miesto bityne Varšuvoje.“

Asmeninio albumo nuotr./Paulius Chockevičius
Asmeninio albumo nuotr./Paulius Chockevičius

Prieš ketverius metus įgytos žinios Pauliui tapo svarbiu postūmiu ne tik pačiam pradėti užsiimti miesto bitininkyste, bet ir sukurti startuolį, kuriame jis su komanda padeda įkurdinti bičių avilius kitiems bei teikia profesionalias bitininkystės priežiūros paslaugas.

„Dirbame su organizacijomis, verslais, edukuojame. Pasirūpiname visais bičių priežiūros darbais, todėl žmogui nereikia sukti galvos dėl bičių sveikatos, – pasakoja P.Chockevičius. – Norime padėti ekosistemai ir bitėms, kurių situacija šiandien yra probleminė.“

Anot Pauliaus, Vakaruose miesto bitininkyste užsiimama jau seniai, o Lietuvoje jis buvo vienas pirmųjų, kuris ėmė kurti bendruomenę ir nešti šios veiklos vėliavą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas