Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 21

Štai ką rekomenduoja auginti sode, gėlyne, terasoje ar balkone

„Sunku tiksliai apibrėžti laikotarpį, kada smilginiai augalai ėmė populiarėti, bet jau kokie geri penki metai jie yra ant bangos“, – sako Justina Markevičiūtė, ūkio „Gėlės ir daigai Aleksote“ atstovė. Specialistė priduria, kad jų populiarumą lemia išskirtinė išvaizda, gana lengva priežiūra ir metų laikams nepavaldus dekoratyvumas.
Eraičinas ir soruolė
Eraičinas ir soruolė / 123RF.com nuotr.

Smilginių augalų yra tiek rūšių, kad kiekvienas išsirinks labiausiai tinkantį ir patinkantį. Šiuos didesnius ar mažesnius kerelius galima pritaikyti bet kokiame sode, gėlyne, terasoje ar balkone!

Užsiprenumeruoti žurnalą „JI“ galite čia

„Smilginiai augalai puikiai atrodo įvairiuose kompozicijose su kitais augalais, tinkami norint paslėpti tvoras, negražias sienas, siekiant pagyvinti aplinką ir pan.“, – sako J.Markevičiūtė.

Jų priežiūra, anot specialistės, gana paprasta, be to, dažnai šiems augalams tinka bet kokia dirva ir vieta. „Yra tokių, kurie mėgsta saulę, gali pakęsti drėgmės trūkumą, bet nemažai ir tarpstančių pavėsyje. Be to, smilginių augalų dažniausiai nereikia skabyti, jų žiedai nebyra ir negadina vaizdo aplinkui“, – pasakoja specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas