Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 07

Pirmą kartą Lietuvoje – virtualus zoologijos sodas!

Pandemija ir dėl jos pasikeitęs gyvenimas pakeitė nusistovėjusį laisvalaikio leidimo būdą pramogų erdvėse ir jau tapo įtrasta koncertus, renginius bei edukacines veiklas stebėti nuotoliniu būdu. Galimybių pasas jau suteikė daugumai žmonių daugiau galimybių, tačiau Vilniaus zoologijos sodas nusprendė pradžiuginti ir tuos, kurie galimybės aplankyti egzotinių gyvūnų neturi. Vilniaus gyventojų ir miesto svečių pamėgtas ZOOPARK, bendradarbiaudamas su vaizdo stebėjimo sprendimų profesionalais – įmone STEBKAM, visų išsiilgtus lemūrus, surikatas bei beždžionėles transliuos tiesiogiai visa parą!
Pirmą kartą Lietuvoje – virtualus zoologijos sodas!
Pirmą kartą Lietuvoje – virtualus zoologijos sodas! / Zoopark nuotr.

„Dauguma žmonių, aplankančių mūsų zoologijos sodą nemato, ką valgo beždžionės, kaip smagiai žaidžia lemūrai ir kiek yra surikatų, nes arba būna ne pusryčių/vakarienės laikas, arba gyvūnai miega, arba dalis būna pasislėpę urvuose. Tad dabar galės įsitikinti, jog beždžionės minta ne tik bananais, o lemūrai ne tik miega.“ – pasakoja gyvūnų prižiūrėtoja Ieva.

„Nors ir užtikriname galimą lankytojų skaičių, dezinfekuojame paviršius, laikomės kitų saugumo reikalavimų, tačiau suprantame, jog yra ir bus žmonių, kurie vis dar nesijaučia saugūs viešose uždarose erdvėse arba negali atvykti dėl kitų priežasčių. Būtent jiems ir skirta tiesioginė transliacija iš zoologijos sodo.“ – teigia „ZOOPARK“ direktorius Aleksandras Gavrilovas ir priduria: „Lietuvoje jau seniai filmuojami realybės šou su kartu apgyvendintais žmonėmis, sekant jų buitį, konfliktus, žaidimus ir vakarėlius, tad būsime pirmieji, kurie suteiksime galimybę stebėti ir nesurežisuotą gyvūnų kasdienybę“.

„Pandemijos laikotarpis daugelį privertė pakoreguoti nusistovėjusius gyvenimo įpročius. Vaizdo stebėjimo kamerų ir kitų išmanių saugumo sprendimų pagalba žmonės, net ir būdami izoliacijoje, kitoje šalyje ar net savivaldybėje gali stebėti ir valdyti savo turtą, o įmonės, kaip parodė smagi iniciatyva su Zoopark, bent dalį savo paslaugų ir kontakto su auditorija perkelti į virtualią erdvę“ – kalbėjo išmanius vaizdo stebėjimo ir saugumo sprendimus siūlančios įmonės STEBKAM bendraįkūrėjas Laurynas Baublys.

Lankantis „Zoopark“, čia sutikta trijų vaikų mama Rita džiaugėsi, jog ši transliacija suteiks galimybę vaikams stebėti mylimas surikatas neišeinant iš namų ir, greičiausiai, bus puiki filmukų alternatyva. Tiesa, ši transliacija tikrai neatstos įspūdžių ir emocijų lavinos, lankantis pačiame Vilniaus zoologijos sode, mat čia galima išvysti apie 90 gyvūnų rūšių iš viso pasaulio. Lemūrai, beždžionės čia laksto visai šalia lankytojų, be grotų ar kitų aptvarų, galima maitinti papūgas ar šikšnosparnius, kurie nutūpia lankytojams ant rankų, pamatyti didžiausius graužikus Žemėje ir dar daug kitų gyvūnų.

„Esame dėkingi savo partneriams STEBKAM, kurie profesionaliai pasirūpino vaizdo stebėjimo sprendimų įdiegimu ir mūsų norus pasiekti tuos, kurie aplankyti gyvūnų negali, pavertė realybe“ – priduria Vilniaus zoologijos sodo direktorius. Zoologijos sodo gyvūnus internete galite stebėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas