Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 19

Pora savo rankomis „biudžetiškai“ atnaujino virtuvę: „Rezultatas pranoko lūkesčius“

Neretai žmonės rimtesnius pokyčius namie vis atidėlioja, nes mano, kad tai pareikalaus nemažai išlaidų. Vis dėlto toks požiūris ne visada yra teisingas, o Inga Kučiauskienė su vyru tą tik įrodo. Nors jiedu virtuvės renovacijai negalėjo skirti daug pinigų, perdažius sienas ir baldus bei atnaujinus kelias detales, pavyko pasiekti nemenkų pokyčių. „Turiu pripažinti, kad rezultatas net pranoko lūkesčius“, – džiaugiasi Inga.
Inga Kučiauskienė su vyru atnaujino virtuvę
Inga Kučiauskienė su vyru atnaujino virtuvę / Asmeninio albumo nuotr.

Inga su šeima gyvena 2002 metais statytame name, kuriame nuo to laiko nebuvo atlikta jokių renovacijų. Pajautę poreikį atsinaujinti, jie tą padarė visuose kambariuose, tačiau ryškiausiai pasimatė virtuvėje, kuri iki tol, moters teigimu, jau atrodė kritiškai.

„Pirminis planas buvo virtuvę renovuoti iš pagrindų – keisti visus baldus, buitinę techniką. Vis dėlto gimus vaikams, finansai persidėliojo ir teko šiuos darbus atidėti, – prisimena I.Kučiauskienė.

– Pati domiuosi įvairiais renovacijų projektais, ypač biudžetiniais variantais, nes smagu matyti didžiulius pasikeitimus neišleidžiant daug pinigų, tad kilo mintis tokią idėją įgyvendinti mūsų virtuvėje. Įtikinau vyrą, kad tai būtų geras pasirinkimas bent iki tol, kol galėsime sau leisti pilną remontą.“

Asmeninio albumo nuotr./Inga Kučiauskienė su vyru atnaujino virtuvę
Asmeninio albumo nuotr./Inga Kučiauskienė su vyru atnaujino virtuvę

Anot Ingos, specialistas 1,7x1,9 m dydžio virtuvės remonte buvo pasitelktas tik vienam darbui – perkelti vandens šildytuvą į šalia esantį vonios kambarį. Visa kita buvo atlikta poros rankomis.

„Aš dažiau sienas, spinteles, dureles. Visus kitus darbus atliko vyras – jis tiesiog labai gabus savamokslis“, – tikina I.Kučiauskienė.

Lyginant su vaizdu, kaip virtuvė atrodė tik įsikėlus gyventi į namą, Inga atskleidžia, kad buvo pakeistas ir iškeltas vandens šildytuvas, įsigyta nauja buitinė technika, gartraukis, maišytuvas, šviestuvas.

„Vietoje vandens šildytuvo įmontavome atviras lentynas. Perdažėme sienas, baldus, plyteles ir stalviršį, prisukome lentynėles įvairiems sausiems produktams ant šoninės sienos. Norėjome maksimaliai išnaudoti erdvę, – aiškina I.Kučiauskienė. – Taip pat pakeitėme rankenėles.“

Atnaujinti virtuvę pora užtruko apie tris dienas, tačiau, kaip sako Inga, darbus kiek lėtino auginami du maži vaikai, kurie vis sukiojosi aplink.

„Kitomis aplinkybėmis, manau, būtume užtrukę tiek, kiek būtų džiūvę dažai, – svarsto I.Kučiauskienė. – Darbavomės per vyro laisvadienius, o pati tuo metu buvau vaiko priežiūros atostogose.“

Inga pripažįsta, kad didžiausias iššūkis per virtuvės renovaciją buvo laviruoti tarp darbų ir vaikų priežiūros. Be to, buvo būtina užtikrinti mažamečių saugumą namie, nes, kaip šypteli moteris, jų smalsumui ribų nėra.

„Turiu pripažinti, kad rezultatas net pranoko lūkesčius. Esame labai patenkinti, viskas pavyko taip, kaip planavome“, – džiaugiasi I.Kučiauskienė.

Inga atskleidžia, kad visas virtuvės atnaujinimas, priskaičiuojant įsigytą buitinę techniką, kuri buvo keista dar prieš renovaciją, atsiėjo apie tūkstantį eurų. To neįskaičiuojant, dažai, rankenėlės, gartraukis, maišytuvas, lentynėlės kainavo apie 200 eurų.

„Virtuvė dabar yra jauki ir šilta, joje kur kas smagiau gaminti. Kadangi mūsų svetainė atvira su virtuve bei valgomuoju, pagaliau bendras vaizdas malonus akims ir viskas tarpusavyje dera“, – sako I.Kučiauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas