Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 09

Renkame Kalėdų dovanas: būkime ir romantiški, ir praktiški

Kalėdų dvasią atspindi dovanos – ne daiktas, kurį randame nekantriai praplėšę blizgų popierių. Svarbiausia tai, kad kartu su dovana gauname šilumą ir dėmesį, kad esame mylimi ir nepamiršti. Vaikams dovanos yra dar daugiau – ne tik seniai svajotas ir lauktas žaislas, bet ir stebuklingas Kalėdų Senelio apsilankymas.
Kalėdinės dovanos
Kalėdinės dovanos / 123RF.com nuotr.

Daugelis prisipažįsta, kad kalėdinės dovanas pradeda planuoti jau nuo ankstyvo rudens, gaudo kiekvieną netyčia prasprūdusį vaiko ar namiškio norą, svajonę ar netikėtą užgaidą. Jei dar nežinote, ką pirksite dovanų, siūlome dovanų TOP 10, kad būtų lengviau užpildyti būsimų pirkinių sąrašą.

Daugiausia džiaugsmo suteikia iš anksto suplanuotos dovanos

123RF.com nuotr./Kalėdinės dovanos
123RF.com nuotr./Kalėdinės dovanos

Ką dovanosime vaikams, artimiesiems ir draugams, dažnai svarstome iš anksto, nes prieš pat šventes nelieka laiko lankstyti po parduotuves. Ne paskutinės minutės pirkiniai ypač svarbūs šiais metais, kad nepatektume į didelius pirkėjų srautus, kuriuos riboja karantinas. Be to, paskubomis nupirkti daiktai ne tik nedžiugina, bet kartais tampa ir nereikalingi – pasitaiko, kad grąžinami į parduotuves ar dar blogiau – perdovanojami kitiems. Apklausos rodo, kad lietuviai labiausiai mėgsta gauti praktiškų dovanų – nuo stalo indų, virtuvės rakandų iki vilnonio apkloto ar patalynės komplekto.

Jei vaikas parašė laišką Kalėdų seneliui, tikriausiai jau žinote, ką nupirkti dovanų. O gal jūsų vaikas turi tiek daug žaislų, kad stačiai galvoje netelpa, ko jam dar trūksta? Juk ne retai žaislai suteikia tik trumpalaikį džiaugsmą, labai greitai nusibosta ir po kelių dienų padedami dulkėti į lentynas. Ne veltui pedagogai ir psichologai pataria, kad žaislas turi ne tik trumpam sudominti, bet ir turėti ilgalaikį poveikį – lavinti vaiko vaizduotę, motoriką ir įvairius gebėjimus. Tad kokias dovanas pirkti vaikams ir suaugusiems?

1. Minkšti meškiukai ir skudurinės Onutės

„Norfos“ prekybos centro nuotr./Lėlės ir meškinai – minkšti vaikų draugai
„Norfos“ prekybos centro nuotr./Lėlės ir meškinai – minkšti vaikų draugai

Parduotuvės užverstos lėlėmis – išsirinkti tikrai sunku. Nuo simpatiškų lėlyčių, skirtų mažoms mergaitėms iki stilingų ir madingų barbių, atrodančių kaip jaunos merginos. O gal norite, kad jūsų mergaitė žavėtųsi ne tik šiuolaikiniu pasauliu, bet ir pajustų žaislų jaukumą ir šilumą? Retro žaislų mada sugrąžino skudurines Onutes, o minkšti meškiukai niekada neužleido savo pozicijų vaiko kambaryje. Parduotuvėse galite rasti ir rinkinių lėlių gamybai – kartu su vaiku galite pasisiūti savo žaislą, kuris gali tapti pačiu mylimiausiu.

2. Lavinamieji žaislai

„Norfos“ prekybos centro nuotr./Lėlė
„Norfos“ prekybos centro nuotr./Lėlė

Pirkdami vaikui dovaną, nepamirškite, kad žaislai turi lavinti įvairius gebėjimus. Gal jūsų vaikas muzikalus – nupirkite žaislinį sintezatorių, mikrofoną ir būgnus – tegul muzikuoja, lavina ritmiką, balsą ir sceninį judesį. Vaikams labai įdomūs lavinamieji žaislai, kurie supažindina su profesijomis – ką gali žinoti, gal ateityje tai paskatins pasirinkti savo specialybę. Tai ir traukinukai, kasos aparatas, vairas, sunkvežimiukas, policijos ar gaisrininko automobilis, žaisliniai darbo įrankiai ir kt. Lėlės taip pat gali supažindinti su profesijomis – tikriausiai daugelis mergaičių svajoja būti gydytojos.

3. Konstruktoriai

„Norfos“ prekybos centro nuotr./Konstruktoriai
„Norfos“ prekybos centro nuotr./Konstruktoriai

Pedagogai ir psichologai ragina tėvus nepamiršti nuo mažų dienų lavinti vaikų pirštelius – tai turi didelę įtaką smegenų vystymuisi. O kas gali būti smagiau už įvairius konstruktorius, kuriuos sudėlioti reikia ne tik miklių pirštų, bet ir vaizduotės bei konstruktyvaus mąstymo. Konstruktoriai skirti ir mažiems, ir didesniems: vaikas gali sukonstruoti atrakcionų parkus, ekspedicijų laboratorijas, miestus ar svajonių pilis. Su užduotimi vaikas susidoroja pats, bet gali prireikti ir tėvelių pagalbos – Kalėdos puikus metas kartu praleisti laiką visai šeimai. Su konstruktoriais įdomu žaisti, be to, jie gali papuošti vaiko kambarį ir ilgam išlikti kaip vaikystės prisiminimas.

4. Interaktyvūs žaislai ir robotai

„Norfos“ prekybos centro nuotr./Žaidimas „Coco Buble“
„Norfos“ prekybos centro nuotr./Žaidimas „Coco Buble“

Šiuolaikiniai vaikai „gimsta“ su mobiliųjų telefonų, planšečių liečiamaisiais ekranais – jie galėtų valandų valandas lindėti savo kompiuteriniuose žaidimuose. Nereikia nervintis ir drausti, geriau pagudrauti – nupirkite savo atžaloms žaislą, kuris turi interaktyvių savybių. Vaiką tikrai sudomins pulteliu valdomi interaktyvūs robotai, tarpusavyje kovojantys keistais ginklais, interaktyvūs dinozaurai ir konstruojami jo kiaušiniai. Svarbu ir tai, kad robotai supažindina vaikus su programavimo pagrindais, lavina mąstymą ir vaizduotę.

5. Stalo žaidimai visai šeimai

Dovana gali būti skirta ne tik vaikui ar suaugusiam, bet ir visai šeimai. Stalo žaidimai puikus sprendimas, kuris leis įdomiai ir smagiai praleisti šventines dienas ir suburs visą šeimą. Stalo žaidimų fanai žino, kokie įdomūs ir įtraukiantys gali būti šie žaidimai – tikrai turės ką veikti ir tėveliai, ir vaikai.

6. Saldumynai

Vida Press nuotr./Valgomos dovanos
Vida Press nuotr./Valgomos dovanos

Kokios Kalėdos be saldainių, pyragų ir meduolių? Jei didelis gardėsis karaliauja ant vaišių stalo, tai maži blizgūs saldainiukai ir riestainiukai sūpuojasi ant eglės šakelių, o po medeliu išdygsta ir grybukai, kurie labai greitai dingsta smaližių burnose. Kalėdiniai brandinti pyragai, šventiniai saldainių rinkiniai, šokoladiniai seneliai, elniukai – puiki dovana einant į svečius, kuri pradžiugins ir vaikus, ir suaugusiuosius.

7. Kosmetikos rinkiniai

„Norfos“ prekybos centro nuotr./SPA dovanos Jam ir Jai
„Norfos“ prekybos centro nuotr./SPA dovanos Jam ir Jai

Kvepalai, kremai, dekoratyvinė kosmetika, kūno priežiūros priemonės – šios dovanos tikrai bus panaudotos pagal paskirtį. Žinoma, kvepalus sunku išrinkti kitam žmogui, nebent jį puikiai pažįstate. O jei nenorite rizikuoti, geriau rinktis saugesnį variantą – kosmetikos rinkinius. Savo antrąją pusę palepinkite namų spa vonios rinkiniais, kurie suteiks malonaus atsipalaidavimo.

8. Namų tekstilė

„Norfos“ prekybos centro nuotr./Patalynė
„Norfos“ prekybos centro nuotr./Patalynė

Tai puiki dovana, kuri papuoš jūsų artimojo namus – rinkitės šiltą pledą, minkštą sofos užtiesalą, purias dekoratyvines pagalvėles. Šias dovanas derinkite prie namų interjero ir šventinio periodo – viskas turi švytėti aukso, sidabro spalvomis. Galite dovanoti ir patalynės komplektą – išsirinkite žiemiškų ir linksmų motyvų audinius suaugusiems ir vaikams.

9. Virtuvės ir stalo puošmenos

„Norfos“ prekybos tinklo nuotr./Virtuvės reikmenys
„Norfos“ prekybos tinklo nuotr./Virtuvės reikmenys

Labai praktiška dovana, kuri nudžiugins kiekvieną namų šeimininkę. Jeigu ji mėgsta gaminti, tikrai neprašausite pro šalį padovanoję silikoninių ar metalinių sausainių ir meduolių kepimo formelių – ji tikrai atsidėkos gardžiais kepiniais. Kartu galite pridėti virtuvės pirštines – virtuvę taip pat reikia atnaujinti šventinėmis spalvomis. Nepamirškite ir naujų lėkščių, dekoratyvinių indų ir baltos staltiesės.

10. Puodeliai ir šlepetės

„Norfos“ prekybos centro nuotr./Puodeliai
„Norfos“ prekybos centro nuotr./Puodeliai

Tai vienos iš populiariausių kalėdinių dovanų – prabangus, įdomus, originalus puodelis ir šiltos vilnonės šlepetės. Visa tai primena jaukų žiemos vakarą ir kalėdinį periodą, kurį praleidžiame namuose. Įsispyrus į šiltas šlepetes gerti arbatą iš tokio puodelio tikrai malonu – šildo prisiminimais apie artimą žmogų.

Kalėdinių dovanų už ypač palankią kainą galite įsigyti prekybos tinklo „Norfa“ parduotuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas