Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 28

Restoranas lankytojus trumpam grąžina į vaikystės Kalėdas

Desertų butikas ir restoranas „Sugamour“ nebe pirmus mietus iš širdies pasipuošia Kalėdoms. Šiuo metu Vokiečių gatvėje esančio restorano fasadą „parėmė“ ryškios raudonos kolonos, apsuktos eglišakių dekoracijomis ir lemputėmis, šalia – tikra plačiašakė kalėdinė eglutė. Iš kitų parduotuvių ir kavinių „Sugamour“ išsiskiria kaip Kalėdų rūmai. Restoraną papuošė dekoratorius, dizaineris Mantas Petruškevičius.
Kalėdoms papuoštas restorano „Sugamour“ įėjimas
Kalėdoms papuoštas restorano „Sugamour“ įėjimas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Eglutė – gyva ir daniška

15min.lt jis sakė, jog idėjų dekorui semiasi keliaudamas po užsienio miestus.

Restorano pašonėje stovi gyva kalėdinė eglutė, kuri, pasak dekoratoriaus, atkeliavo iš Danijos. Tai – speciali medžio rūšis, eglutė nesikeis per visą laikotarpį iki Kalėdų.

„Dekoro idėja pirmiausia kilo iš to, jog norėjau, kad pastatas tiesiog spindėtų. Pats pastatas yra senų laikų, jo fasadas – kelis kartus perdažytas. Norėjosi atspindėti tikrą kalėdinę dvasią ir neatsilikti nuo pasaulinių tendencijų. Pavyzdžiui, Londone ar Paryžiuje eini – tos dekoracijos tiesiog užburia“, – sakė M.Petruškevičius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius

Dizaineris sakė norėjęs išsiskirti, todėl pasirinkęs itin ryškų ir drąsų dekorą. M.Petruškevičius įsitikinęs, kad joks kitas restoranas, kavinė ar parduotuvė Vokiečių gatvėje taip nepasipuoš. Restorano pašonėje stovi gyva kalėdinė eglutė, kuri, pasak dekoratoriaus, atkeliavo iš Danijos. Tai – speciali medžio rūšis, eglutė nesikeis ir nenumes spyglių per visą laikotarpį iki Kalėdų ir dar šiek tiek po jų.

„Man tokio dydžio dekoras yra įprastas, tačiau žavu, kad žmonės prie dekoracijų fotografuojasi, dalinasi nuotraukomis socialiniuose tinkluose, džiaugiasi. Didžiausias įvertinimas – kai žmonėms tai patinka, – sako dekoratorius. – Taip pat smagu, kad atsiranda užsakovų, kurie puošiasi dėl žmonių, dėl klientų“, – sako M.Petruškevičius.

Pliušiniai meškiukai nukelia į vaikystės Kalėdas

Dekoratorių įkvepia įvairios užsienio parduotuvės, restoranai, vietos – ne tik jų dekoras ar pastatų architektūra, tačiau ir jausmas, kuris gimsta stovint tam tikroje vietoje, stebint jaukiai papuoštą erdvę.

„Man tokiose vietose norisi būti. Ir perkelti jas čia. Sukurti aplinką, kurioje pats norėtum ilgiau pabūti arba praeiti tokią vietą“, – sakė M.Petruškevičius.

Galbūt mėgindami prisiderinti prie žiemos, sniego, neretai puošiame namus šaltų spalvų girliandomis, o juk Kalėdos visiems asocijuojasi su šiluma – artimųjų, kakavos puodelio, namų.

Restorano „Sugamour“ viduje virš vitrinų su saldumynais driekiasi girliandos, puoštos apvaliomis dovanų dėžutėmis ir meškiukais.

„Meškiukus daugelis lygina su Londonu. Nors mano inspiracija labiau buvo Paryžius, gal net šiek tiek amerikietiško prieskonio. Siekiau visur išlaikyti eleganciją. Tai yra sugrįžimas į vaikystę. Ši vieta juk saldi, primena vaikystės Kalėdas. Kuriu tokią atmosferą, kad ji žmogų kažkur nukeltų – ne tik į Vokiečių gatvę, bet dar kažkur... toliau“, – sakė garsus dekoratorius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kalėdoms pasiruošęs restoranas „Sugamour“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kalėdoms pasiruošęs restoranas „Sugamour“

Puošdami namus nebijokite nostalgiškų akcentų

Kuo skiriasi užsienio ir Lietuvos miestų kalėdiniai papuošimai? Kodėl kelionių agentūros reklamuoja keliones į „kalėdiškiausius“ miestus?

Mieste M.Petruškevičiui norėtųsi inovatyvesnių idėjų ir šiltų spalvų – galbūt mėgindami prisiderinti prie žiemos, sniego neretai puošiame namus šaltų spalvų girliandomis, mėlyna ir kitomis fosforinėmis spalvomis, o juk Kalėdos visiems asocijuojasi su šiluma – artimųjų, kakavos puodelio, namų.

„Mano dekoras grąžina į tas senąsias Kalėdas – prie gelsva spalva švietusių lempučių, truputį aptrintų kalėdinių žaisliukų, meškinų, tikrų eglių šakų. Nemėgstu šalto ir nelabai skoningo kalėdinio dekoro – nedideliam Vilniui tai netinka“, – pokalbį baigė M.Petruškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas