Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 21

Savaitės vieta: 
Į turgų – beigelių!

Jau kurį laiką po Vilnių sklando gandas apie įdomią, madingą, visus sužavėjusią Halės turguje atsidariusią užkandinę, kurioje kepami beigeliai.
„Halės bistro“
„Halės bistro“ / Jurgos Čekatauskaitės nuotr.


Dar nėra nė pusmečio, kai veikia „Halės bistro“ – grupelės draugų atidaryta kavinė,k urioje galima išgerti šviežių mėtų arbatos, suvalgyti saldėsių ir, žinoma, garsiųjų beigelių. Kažkada šis žydiškas didriestainis sostinėje buvo tikrai populiarus, vėliau kuriam laikui nugrimzdo į užmarštį, o dabar po Halės turgaus stogu, galima sakyti, išgyvena tikrą renesansą.

Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /„Halės bistro“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /„Halės bistro“

Nedidelėje stiklo sienomis atitvertoje erdvėje lankytojai kartais sunkiai išsitenka – savaitgaliais eilė driekiasi net iki turgaus mėsos ar pieno skyrių, o tai labai džiugina „Halės bistro“ savininkus. Tiesą pasakius, jiems šis verslas nėra pagrindinis, tačiau pranokęs visus lūkesčius.

Kaip sako „Halės bistro“ rinkodaros vadovė Rūta Želvytė, tokios pusryčių kavinės vizija parsivežta iš įvairių kelionių: ne vienoje Vakarų šalyje žmonės mėgsta, apsipirkę turguje, kur nors čia pat prisėsti išgerti kavos, arbatos ar sukrimsti sumuštinį.

Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /„Halės bistro“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /Rūta Želvytė

„Mes pirmiausia kuriame atmosferą, – savo kavinės populiarumo priežastį bando paaiškinti Rūta. – Mums svarbi pati aplinka, interjeras, detalės, muzika. O šalia viso to – kava ir maistas.“

Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /„Halės bistro“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /Populiarusis bistro duetas - beigelis ir arbata 

Tobuli pusryčiai – kava ir beigelis, lipdytas rankomis ir ką tik iškeptas. 

Ji šypsosi sakydama, kad tobulas dienos pradžios ritualas gali prasidėti ir jų kavinėje. Tobuli pusryčiai – kava ir beigelis, lipdytas rankomis ir ką tik iškeptas. Darbas, artimas tobulybei – kai gali perduoti linkėjimų kliento šeimai, nes žinai visų jos narių vardus, kai pas tave kavos užsuka draugai ir džiaugsmingai susitinka su kitais bičiuliais, kai vis draugiškesni tampa šalia esantys turgaus prekeiviai, nepamirštantys įkišti galvos ir pranešti, jog jau atvežė šviežių mėtų, kai į darbą tiesiog norisi eiti, nes žinai, jog ir vėl nutiks kažkas įdomaus. 

Populiariausias patiekalas: beigelis su lašiša (2,20 €)
Darbo laikas: I-V 08-16, VI, VII – 09-16
Adresas: Halės turgavietė, Pylimo g. 58, Vilnius

Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /„Halės bistro“
Jurgos Čekatauskaitės nuotr. /„Halės bistro“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai