Skanius ir dailiai atrodančius ledų sumuštinius galite pasigaminti ir namuose. Jei norite rinktis paprasčiausią ir greičiausią tokių ledų variantą, ruoškite juos pagal šį, toliau pateiktą, receptą. Jeigu jus domina iššūkiai, o virtuvėje nebijote praleisti kelissyk daugiau laiko, vietoj kvadratinių sausainių galite patys kepti sausainius ar biskvitą. Kad ir kurį variantą pasirinktumėte, rezultatas bus puikus. Tačiau vasaros dienomis norisi daugiau laiko praleisti valgant ledus, o ne juos gaminant. Taigi vienas taškas šių naminių ledų sumuštinių naudai!
Kai išmėginsite paruošti šį desertą ir įsitikinsite, kad tai labai paprasta, neabejojame, jog kartosite dar ir dar kartą. O kartodami nepamirškite improvizuoti. Nors ledai su mėlynėmis yra beprotiškai gardūs, juos gaminti galite su įvairiausiomis mėgstamomis uogomis ar jų deriniais. Taip pat galite gardinti ledus šokolado gabaliukais, karamele, vaisių džemais ir dar daugeliu kitokių priedų.
Čiupkite ledų sumuštinius į rankas ir bėkite švęsti vasaros. Skanaus!
Ingredientai
Sausainiai:
425.00 g (kvadratiniai, pavyzdžiui, „Selga“)
Citrinos:
1.00 vnt. (visos citrinos tarkuota žievelė ir 1/2 citrinų sulčių)
Kaip gaminti
- Pasiruoškite 20 x 30 cm dydžio indą. Išklokite jį maistine plėvele. Ant dugno išdėliokite kvadratinius sausainius taip, kad kuo gražiau padengtų visą indo dugną.
- Paruoškite mėlynių sluoksnį. Į nedidelį prikaistuvį suberkite mėlynes. Šiek tiek sutrinkite jas šakute. Suberkite cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinų sultis ir suberkite kukurūzų krakmolą. Viską labai gerai sumaišykite. Tuomet dėkite prikaistuvį ant vidutinio dydžio ugnies ir kaitinkite, kartais pamaišydamos, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir virkite porą minučių, kol mėlynių masė šiek tiek sutirštės. Išjunkite ugnį ir atvėsinkite mėlynes iki kambario temperatūros. Tuomet dėkite indą su uogomis į šaldytuvą ir visiškai atšaldykite.
- Kai mėlynės atšals, paruoškite grietinėlės ir sutirštinto saldinto pieno sluoksnį. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite grietinėlę iki standžių putų. Supilkite sutirštintą pieną, suberkite vanilinį cukrų ir lengvais judesiais sumaišykite iki vientisos masės. Nepermaišykite.
- Supilkite paruoštą grietinėlės ir sutirštinto pieno ledų sluoksnį ant sausainių pagrindo. Ant viršaus paskleiskite mėlynių sluoksnį. Peiliu, šakute ar kitu įrankiu lengvai įmaišykite mėlynes į grietinėlės sluoksnį, taip sukurdami „marmurinį“ efektą.
- Ant viršaus išdėliokite likusius kvadratinius sausainius taip, kad jie kuo gražiau uždengtų visą ledų sluoksnį.
- Indą su ledais dėkite į šaldymo kamerą. Palaikykite 8–12 valandų. Tuomet išimkite ir greitai supjaustykite kvadratėliais (lengviausia tai padaryti pagal sausainio kraštines). Patiekite ledų sumuštinius nedelsdamos. Skanaus!
P. S. Iš nurodyto produktų kiekio paruošite apie 24 ledų sumuštinių porcijas.
Plačiau skaitykite: „Savaitgalio skanėstas: ledų sumuštiniai“
Suskleisti
Tekstas ir receptas Astos Černės