Vaisių picą galite vadinti ir paprasčiausiu pyragu – tačiau tai neskambės taip žavingai ir nesuintriguos tų, kuriems pasakosite apie šį skanėstą. Be to, reikia sutikti, kad šis vasariškas desertas tiek savo paruošimu, tiek patiekimu yra labai panašus į picą. Tik, priešingai nei mums įprastose picose, pagrindą čia atstoja didelis apvalus nestoras saldus biskvitinis sausainis. Jis yra aptepamas ne pikantiškais padažais, o varškės ar maskarponės kremu. Ant kremo išdėliojamos įvairios mėgstamos uogos ar vaisiai ir, galiausiai, viską vainikuoja padažas! Juk pica be padažo tiesiog neįsivaizduojama, ar ne? Pagal savo skonį – dosniai ar subtiliai – apšlakstykite vaisių picą miltelinio cukraus ir citrinų sulčių glaistu. Jį galite pakeisti ir mėgstamu netirštu džemu. Jei mėgstate kontrastingus saldžiarūgščius skonius, ypač patikti turėtų mėlynių, juodųjų serbentų ar kitų rūgštesnių uogų džemas.
Štai ir viskas! Vasarišką vaisių picą galite tiekti tiesiai ant stalo, kur jau nekantraudami laukia draugai ar namiškiai!
Tokia vaisių pica neabejotinai patiks tiek suaugusiesiems, tiek vaikams. Be to, desertas atrodo gaiviai, spalvingai ir gražiai, todėl drąsiai galite patiekti jį ir ant šventinio stalo. Organizuojate šventę gamtoje, o gal smagų ir aktyvų gimtadienį vaikams? Iškepkite biskvitus nedidelėse apvaliose formelėse ir paruoškite nedideles picas! Jos atrodys ne mažiau žaviai, o valgyti bus dar patogiau ir smagiau.
Ingredientai
Citrinos:
1.00 vnt. (žievelė - tešlai, 1 valg. š. sulčių - kremui ir 1-2 valg. š. - glaistui)
Kiaušiniai:
1.00 vnt. (1 didelis arba 2 maži - tešlai)
Pienas:
2.00 valg. š. (tešlai ir 1 arbat. š. glaistui)
Druska:
1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š. - tešlai)
Varškė:
500.00 g (kambario temperatūros kreminė varškė arba maskarponės sūris - kremui)
Mėlynės:
2.00 sauja (arba šilauogės - kremui)
Kaip gaminti
PARUOŠKITE TEŠLĄ
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
- Dideliame dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą, cukrų, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite. Įmaišykite pieną.
- Kitame dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite šį mišinį į plakinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Paruošta tešla išklokite dviejų kepimo indų (27 cm skersmens) dugną. Paprasčiausia tešlą paskirstyti inde bus tiesiog rankomis, delnais. Jeigu norite, galite visą paruoštą tešlą kepti viename inde, o iškepusią – perpjauti į dvi dalis, su picos pagrindus.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol tešla bus gražiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
PARUOŠKITE KREMĄ
- Dubenyje sumaišykite kreminę varškę arba maskarponės sūrį, citrinos sultis ir klevų sirupą (arba medų). Masę tolygiai paskleiskite ant iškepto ir atvėsinto tešlos pagrindo. Ant viršaus išdėliokite uogas ir gabalėliais supjaustytus vaisius.
- Kitame dubenėlyje paruoškite glaistą: sumaišykite miltelinį cukrų, vanilinį cukrų, pieną ir citrinos sultis. Apšlakstykite paruoštu glaistu picos viršų. Patiekite iš karto. Skanaus!
Suskleisti
Tekstas ir receptas Astos Černės