Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiųmetinės dažų mados: kas labiausiai domina stilingų namų trokštančius žmones?

Norite pataikyti į naujausias tendencijas, kurdami savo namų interjerą? Pradėkite nuo svarbiausio dalyko – spalvų pasirinkimo ir jų derinimo. 2024 m. – įdomūs dažų spalvų tendencijų metai. Nors kelios ankstesnių sezonų tendencijos išlieka populiarios, atsisveikinkite su neutralia balta spalva ir pasisveikinkite su drąsiomis idėjomis.
Kokios spalvos madingos šiais metais?
Kokios spalvos madingos šiais metais? / Sadolin nuotr.

Štai kelios dažų tendencijos, į kurias turėtumėte atkreipti dėmesį, jeigu norite sukurti savo namuose išskirtinę ir magišką erdvę.

Žemės tonai

Nors balti atspalviai yra populiarus ir visur tinkantis sprendimas, vis dažniau pasirenkami neutralūs žemės atspalviai. Dizaineriai ir namų savininkai renkasi šiltesnius atspalvius, kuriuos derindami su ryškiais akcentais, siekia suteikti aplinkai charakterio.

Pastebima, kad pirmenybė teikiama rusvai žalios, rudai vyšninės, kreminės baltos ir rudų spalvų paletėms. Taigi nebijokite rinktis dviejų ar daugiau spalvų, kad sukurtumėte šiltą ir jaukią erdvę.

Šilti tonai

Įneškite kuo daugiau šilumos į savo namus. Šiuo metu dizaino pasaulį užkariauja šilti neutralūs atspalviai. Šiltesnė ir tamsesnė mediena, sodresni rudi tonai, šilta žaluma, švelnūs rausvi ir geltoni atspalviai yra tai, ko reikia jūsų kambariams, kuriuose visada būtų ramu, gera ir jauku.

Nuotaikingos spalvos

Tiesa, jeigu jums pateiktos tendencijos atrodo nuobodžios ar ne jūsų stiliaus, ryškios ir nuotaikingos spalvos jūsų namuose sukurs nesibaigiančią šventę. Nuotaikingos spalvų paletės suteikia erdvėms daugiau charakterio. Tačiau jei jūsų namuose dominuoja šviesios spalvos ir nežinote, ar ryškios spalvos pateisins jūsų lūkesčius, galite rinktis ryškesnes spalvas tose erdvėse, kur praleidžiate mažiau laiko, pavyzdžiui, svečių kambaryje.

Norėdami spalvų, kurių ryškumas ir patvarumas džiugintų ne vienerius metus, turėtumėte atkreipti dėmesį į „Sadolin Ambiance – HD Color“ paletes. Net ir po daugelio metų jūsų namų sienų spalvos atrodys taip, lyg būtų ką tik dažytos!

54 spalvų kolekcija Sadolin „Ambiance“ sukurta koncerno „AkzoNobel“ Pasaulinio Estetikos Centro specialistų ir yra suskirstyta į tris spalvų paletes – neutralių, nuotaikos ir akcentinių atspalvių. Šios įkvepiančios ir viena su kita derančios kolekcijos padeda lengviau ir patogiau išsirinkti spalvas. Kruopščiai sudarytos spalvų kolekcijos leidžia lengvai suteikti namams šiuolaikinę išvaizdą, kuri kartu atskleis jūsų stilių ir asmenybę.

Beje, Sadolin „Ambiance“ spalvos testeris „trys viename“ – puiki idėja spalvą persikelti į savo namus ir be sudėtingo pasiruošimo išbandyti, ar ji jums tinka ir patinka. Šį testerį sudaro spalva, dažai ir dažymo volelis, su kuriuo galite patogiai ant savo namų sienos išbandyti dažų atspalvius. Dar niekada nebuvo taip paprasta išsirinkti tinkamą atspalvį sienoms ir nesuklysti!

Spalvų testerius galite įsigyti daugumoje didžiųjų statybinių medžiagų ir apdailos prekybos vietų. Ir dar vienas patarimas, norintiems maksimalaus efekto: vienas iš būdų išsirinkti spalvą – tai programėlėje „Sadolin Visualiser“ pamatyti spalvas ant savo sienų. Išbandyti nemokamą programėlę galite bet kuriuo metu.

Raudoni ir terakotos tonai

2024 metais raudonos spalvos tonai vėl atgyja, tačiau svarbu naudoti juos subtiliai, neperžengiant ribų. Raudona (pvz., Ambiance Red Elegance spalva) gali tapti puikiu akcentu jūsų interjere. Tačiau jei norite įnešti į namus kažką naujo, verta apsvarstyti terakotos atspalvį – jis gali būti puikus kompromisas tarp gyvos ir švelnios raudonos. Norite kitų idėjų? Dykumos atspalviai ar net rūdžių raudona gali suteikti jūsų namams unikalumo ir netikėto žavesio.

Sadolin nuotr./Kokios spalvos madingos šiais metais?
Sadolin nuotr./Kokios spalvos madingos šiais metais?

Karamelės prisilietimas

Siekdami, kad erdvėje jaustųsi daugiau jaukumo, daugelis iš mūsų atsisako šaltų neutralių spalvų, tokių kaip pilka, ir ieško tų, kurios turi daugiau gylio, gamtos pasaulio įtakos. Karameliniai atspalviai yra kažkas naujo ir netikėto, tarsi tai, ką buvome pamiršę, tačiau atradome naujai.

Švelniai rausvi, neutralūs ir šiltai rudi atspalviai puikiai tinka erdvėms, norint sukurti natūralią, modernią ir neperkrautą estetiką. Be to, jie bet kokiame kambaryje suteikia šilumos.

Sodrus karamelės (pvz., Ambiance Indian Spice) atspalvis neabejotinai priklauso neutralių spalvų šeimai ir puikiai dera su natūraliomis medžiagomis bei raštuotais audiniais, sukuria ramią ir atpalaiduojančią erdvę. Karamelės spalva puikiai „susidraugaus“ tiek su ryškia balta, tiek su vyšnine ir alyvuogių žalia. Be to, jos fone išryškėja ryškesnės spalvos, pavyzdžiui, karališkoji mėlyna (pvz., Ambiance Royal Blue).

Sadolin nuotr./Kokios spalvos madingos šiais metais?
Sadolin nuotr./Kokios spalvos madingos šiais metais?

Netikėti spalvų deriniai

Norintiems iššūkių, siūloma rinktis spalvų derinius, kurie suteikia erdvei dramatiškumo ir intrigos. Unikalūs, netikėti ar neįprasti spalvų deriniai gali sukurti individualesnį vaizdą, kupiną spalvingo vizualinio susidomėjimo. Pavyzdžiui, žalia ir mėlyna jūsų namuose tikrai suras savo vietą ir atrodys netikėtai bei labai moderniai. Šie du atspalviai sukuria žaismingą, stilingą kontrastą ir suteikia namų erdvei smagumo bei gyvumo.

Matinių spalvų tendencija

Matiniai dažai visada buvo labai stilingas pasirinkimas, be to, tai itin patvarūs dažai, kurie ilgai išlieka ir yra paprastai prižiūrimi. Matinius dažus dabar galima drąsiai naudoti beveik bet kurioje erdvėje, kadangi jie neįtikėtinai atsparūs kasdieniam naudojimui.

„Color drenching“ tendencija

Teigiama, kad ši tendencija dar nepasitrauks iš topų. Tai reiškia, kad viena spalva bus dažomi visi kambario paviršiai – sienos, grindjuostės, įmontuotos detalės, lubos ir t.t.

Manoma, kad tai bus pritaikyta ir tapetams, kurių toniniai raštai bus derinami su apdaila ir grindjuostėmis. Beje, galima pažaisti su atspalviais ir minėtas detales dažyti skirtingais tonais bei tokiu būdu sukurti itin unikalų vaizdą savo namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi