Kaip jau minėjome ir balsavimo metu, prizai skiriami tokia tvarka: vieną laimėtoją dalyvaudami apklausoje išrinko skaitytojai, o antrąjį prizininką – portalo Ji24.lt redakcijos sudaryta komisija.
Taigi skaitytojų favoritu tapo 181 balsą surinkęs receptas – šimtalapis su varške, kurį mums atsiuntė Laima K.
Ingredientai
Miltai:
500.00 g (aukščiausia rūšis)
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus.
- Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius.
- Minkykite, kol tešla taps elastinga.
- Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min.
- Tuo tarpu išlydykite sviestą ir paruoškite varškės masę (varškę ištrinkite su 2 kiaušiniais ir 100 g cukraus).
- Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampykite, iki taps permatomas.
- Tuomet palaistykite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
- Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu, ištampytą tešlą dedant vieną lakštą ant kito.
- Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstykite išmirkytas razinas, prie krašto sudėkite varškės masę ir suvyniokite ritinėlį.
- Šis dedamas į kepimo formą ir pašaunamas į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę valandai.
Receptą atsiuntė Laima K., Alytus
Suskleisti
Na, o redakcija už įdomią idėją ir gražų jos išpildymą nusprendė prizu apdovanoti Neringą L. už Velykų torto receptą.
Ingredientai
Soda:
2.00 arbat. š. (biskvitams)
Druska:
1.00 žiupsnelis (biskvitams)
Grietinėlė:
400.00 g (36 proc. riebumo plakimui - kremui)
Citrinos:
1.00 valg. š. (sulčių - kremui)
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
- Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
- Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas.
- Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
- Trečiame dubenyje aliejų gerai išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
- Į aliejaus plakinį įmaišykite miltų mišinį. Maišykite tol, kol nelieka sausų miltų.
- Vėliausiai į tešlą įmaišykite morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
- Paruoštą biskvitų tešlą padalinkite lygiai į tris dalis ir kepkite apie 40 minučių.
- Jeigu turite tris kepimo formas, kepkite visus tris biskvitus iš karto.
- Kremui: varškę gerai pertrinkite tol, kol visiškai neliks gumuliukų.
- Pertrintą varškę išplakite su milteliniu cukrumi.
- Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų.
- Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškės masę. Pagardinkite citrinų sultimis.
- Pertepkite tortą: ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėkite vieną biskvitą. Jį aptepkite trečdaliu varškės kremo.
- Ant kremo viršutine puse į apačią dėkite antrą biskvitą ir vėl sutepkite. Ant paskutinio biskvito tepkite likusį varškės kremą ir puoškite riešutais.
- Palaikykite tortą per naktį ar bent 4–5 valandom ir skanaukite.
Receptą atsiuntė Neringa L., Kaunas.
Suskleisti
Abiem skaitytojoms dovanojame bendrovės „Kauno Grūdai“ rinkinius:
„Kauno Grūdų“ prizas konkurso nugalėtojui.
Kiekvieną rinkinį sudaro:
- 10 miltinių „Kauno Grūdų“ mišinių;
- kepimo forma pyragui, įsegamu dugnu;
- tešlos minkymo padėkliukas/kepimo kilimėlis;
- sausainių formelės;
- metalinis maišymo dubuo;
- silikoninė mentelė maišymui;
- silikoninis teptukas.
Kaip vyko skaitytojų balsavimas, žiūrėkite apklausoje:
O čia rasite visus konkurse dalyvavusius receptus.