Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 31

Skelbiame Ji24.lt konkurso „Velykų skanėstas“ laimėtojus!

Štai galiausiai ir išaušo prizų skelbimo diena! Norime padėkoti visiems savo gardžiuosius receptus siuntusiems skaitytojams ir skatiname panašiuose konkursuose dalyvauti ir toliau. O jų dar jums esame paruošę ne vieną.
Tortas Velykoms
Tortas Velykoms / Recepto autorės nuotr.

Kaip jau minėjome ir balsavimo metu, prizai skiriami tokia tvarka: vieną laimėtoją dalyvaudami apklausoje išrinko skaitytojai, o antrąjį prizininką – portalo Ji24.lt redakcijos sudaryta komisija.

Taigi skaitytojų favoritu tapo 181 balsą surinkęs receptas – šimtalapis su varške, kurį mums atsiuntė Laima K.

Šimtalapis su varške
Receptas: Šimtalapis su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.5 / 97
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (aukščiausia rūšis)
Mielės: 6.00 g (sausos)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Cukrus: 400.00 g
Sviestas: 300.00 g
Razinos: 2.00 sauja (išmirkytų)
Varškė: 300.00 g
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus.
  2. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius.
  3. Minkykite, kol tešla taps elastinga.
  4. Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min.
  5. Tuo tarpu išlydykite sviestą ir paruoškite varškės masę (varškę ištrinkite su 2 kiaušiniais ir 100 g cukraus).
  6. Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampykite, iki taps permatomas.
  7. Tuomet palaistykite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
  8. Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu, ištampytą tešlą dedant vieną lakštą ant kito.
  9. Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstykite išmirkytas razinas, prie krašto sudėkite varškės masę ir suvyniokite ritinėlį.
  10. Šis dedamas į kepimo formą ir pašaunamas į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę valandai.

Receptą atsiuntė Laima K., Alytus

Suskleisti

Na, o redakcija už įdomią idėją ir gražų jos išpildymą nusprendė prizu apdovanoti Neringą L. už Velykų torto receptą.

Tortas Velykoms
Receptas: Tortas Velykoms
4 asmenims
Pagaminsite per 7 val.
3.9 / 40
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (biskvitams)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (biskvitams)
Soda: 2.00 arbat. š. (biskvitams)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (biskvitams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitams)
Morkos: 650.00 g (biskvitams)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (biskvitams)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (biskvitams)
Kokosų drožlės: 100.00 g (biskvitams)
Rudasis cukrus: 200.00 g (biskvitams)
Saulėgrąžų aliejus: 200.00 g (biskvitams)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitams)
Varškė: 650.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (kremui)
Grietinėlė: 400.00 g (36 proc. riebumo plakimui - kremui)
Citrinos: 1.00 valg. š. (sulčių - kremui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
  2. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
  3. Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
  5. Trečiame dubenyje aliejų gerai išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
  6. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
  7. Į aliejaus plakinį įmaišykite miltų mišinį. Maišykite tol, kol nelieka sausų miltų.
  8. Vėliausiai į tešlą įmaišykite morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
  9. Paruoštą biskvitų tešlą padalinkite lygiai į tris dalis ir kepkite apie 40 minučių.
  10. Jeigu turite tris kepimo formas, kepkite visus tris biskvitus iš karto.
  11. Kremui: varškę gerai pertrinkite tol, kol visiškai neliks gumuliukų.
  12. Pertrintą varškę išplakite su milteliniu cukrumi. 
  13. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų.
  14. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškės masę. Pagardinkite citrinų sultimis.
  15. Pertepkite tortą: ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėkite vieną biskvitą. Jį aptepkite trečdaliu varškės kremo.
  16. Ant kremo viršutine puse į apačią dėkite antrą biskvitą ir vėl sutepkite. Ant paskutinio biskvito tepkite likusį varškės kremą ir puoškite riešutais.
  17. Palaikykite tortą per naktį ar bent 4–5 valandom ir skanaukite.

Receptą atsiuntė Neringa L., Kaunas.

Suskleisti

Abiem skaitytojoms dovanojame bendrovės „Kauno Grūdai“ rinkinius:

„Kauno Grūdų“ prizas konkurso nugalėtojui.
„Kauno Grūdų“ prizas konkurso nugalėtojui.

Kiekvieną rinkinį sudaro:

  • 10 miltinių „Kauno Grūdų“ mišinių;
  • kepimo forma pyragui, įsegamu dugnu;
  • tešlos minkymo padėkliukas/kepimo kilimėlis;
  • sausainių formelės;
  • metalinis maišymo dubuo;
  • silikoninė mentelė maišymui;
  • silikoninis teptukas.

Kaip vyko skaitytojų balsavimas, žiūrėkite apklausoje:

O čia rasite visus konkurse dalyvavusius receptus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos