Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 06

Skruzdės šiltnamyje: kokie būdai padės jas išprašyti?

Kai skruzdės atsikrausto į šiltnamį, daržininkai susigriebia už galvos – kaip jas iškeldinti? Nors įvairių cheminių priemonių yra tikrai gausu, dažnas jų nenori naudoti šiltnamyje, kur augina sau įvairias daržoves. O kokios natūralios priemonės gali padėti?
Skruzdėlės pievelėje
Skruzdėlės pievelėje / 123RF.com nuotr.

Daržininkai ir forumuose dalinasi įvairiais patarimais, tačiau kas pasiteisina vieniems, neveikia kitiems, todėl natūralios priemonės daugiau loterija, bet kodėl nepabandžius? Kaip rašoma puslapyje gardenersworld.com, skruzdėlės yra ekosistemos dalis ir to derėtų nepamiršti, todėl geriau su jomis draugauti ir išprašyti švelniai. Tad kokios priemonės padės jas atbaidyti?

Actas

Teigiama, kad galima sumaišyti vieną dalį acto ir tris dalis vandens ir gautu tirpalu apipurkšti tas vietas, kur dažniausiai lankosi skruzdėlės – tai jas turėtų atbaidyti.

Pipirmėtės ir levandos

Norėdami iškeldinti skruzdes iš namų ar šiltnamio, sumaišykite stipriai kvepiantį pipirmėčių arba levandų aliejų su vandeniu ir purkškite mišinį ant skruzdžių įėjimo vietų – palangių, durų rėmų, šiltnamio takelių ir pan.

Cinamonas ir aitrieji pipirai

Kaip rašo towergarden.com, aplink augalus galite pabarstykite malto cinamono arba aitriosios paprikos miltelių. Tai gali padėti atbaidyti skruzdes, bet jų nesužeisti. Kai kur rašoma, kad galima išbandyti ir juoduosius pipirus ar net sumaišyti juos su vandeniu ir papurkšti tas vietas, kur lankosi skruzdės.

Valgomoji soda

Kaip rašoma gardeningfever.com, soda taip pat tinka skruzdėms atbaidyti. Taip pat siūloma ją maišyti su cukraus pudra, kad būtų pasiektas dar didesnis efektas.

Agurkų žievelės

Netikėta, tiesa? Tikinama, kad šį būdą privalote išbandyti – nustebsite, kaip greitai skruzdės paliks jūsų sodą. Taip yra todėl, kad skruzdės nemėgsta agurkų skonio. Geriausiai jas atbaidyti tinka kartaus skonio agurkai, nors įprasti agurkai taip pat padės.

Kavos tirščiai

Dar vienas būdas panaudoti kavos tirščius – paberti jų strateginėse vietose, kur mėgsta lankytis skruzdėlės. Galbūt tai padės joms surasti kitus namus? Nepabijokite jų pabarstyti ir aplink augalus.

Gvazdikėlių aliejus

Eterinis aliejus ar tiesiog džiovinti gvazdikėliai taip pat gali padėti išvengti skruzdžių antplūdžio. Pabandykite šias priemones panaudoti tose vietose, kur dažniausiai lankosi skruzdėlės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas