Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 29

Sužadėtuvių žiedų tendencijos: nuo ko pradėti paiešką ir kiek išleisti?

Didžiosios žiemos šventės sužadėtuvėmis niekuo nenusileidžia šv. Valentino dienai ar vasaros metui, kuomet vyrai mylimosioms dažnai pasiperša kelionių metu. Regis, dauguma būsimų jaunikių kruopščiai apgalvoja kiekvieną juvelyrinio dirbinio detalę, bet pasitaiko ir nežinančių, ko nori.
Sužadėtuvių žiedai
Sužadėtuvių žiedai

Štai kelios naujausios sužadėtuvių žiedų tendencijos ir patarimai, padėsiantys renkantis šį svarbų papuošalą, rašoma pranešime spaudai.

„Vyrai vis dažniau ateina žinodami, kas turėtų patikti jų antrosioms pusėms. Didžiausią klausimą neretai kelia žiedo dydis, todėl geriausia jį tiksliai žinoti. Tam į pagalbą pasitelkite mylimosios drauges, mamą, sesę, kurios ir padėtų išsiaiškinti, kokio dydžio žiedus nešioja būsima sužadėtinė,“ – pasakoja prieš dvidešimt šešerius metus šeimos įkurtas juvelyrines dirbtuves „Auksinė svajonė“ puoselėjantis juvelyras Airidas Ulevičius.

Dar vienas variantas – atsinešti pas juvelyrą moters dėvimų žiedų pavyzdžių. Anot A.Ulevičiaus, vis dėlto dar neretai pasitaiko atvejų, kai pasipiršus žiedą tenka mažinti arba didinti. Tačiau profesionalai tai nesunkiai padaro.

Už žiedą negaili ir 20 tūkstančių eurų

Juvelyras pastebi, kad tarp Lietuvos gyventojų populiariausi sužadėtuvių žiedai išlieka iš aukso. Tik retsykiais pasitaiko vienas kitas žiedas iš kitų tauriųjų metalų: pavyzdžiui, platinos.

„Labai paklausūs vadinamieji raudono aukso žiedai. Tačiau žiedai iš balto aukso beveik neatsilieka. Tendencija tokia, kad balto aukso sužadėtuvių žiedai netrukus ims viršų. Iš natūralių akmenų karaliauja briliantas. Dažniausiai vyrai perka jau pagamintus 0.10, 0.20 ar 0.30 karato brilianto žiedus, vidutiniškai išleisdami apie tūkstantį eurų. O štai gamintiems pagal užsakymą žiedams nepagaili ir kur kas didesnės sumos. Penkių, septynių ar net dvidešimties tūkstančių eurų. Viskas – pagal vyro galimybes,“ – tendencijas pristatė juvelyras.

Gustės Kukaitytės nuotr./Sužadėtuvių žiedas
Gustės Kukaitytės nuotr./Sužadėtuvių žiedas

Pasak jo, be briliantų, sužadėtuvėms mėgstami safyrai, smaragdai ar rubinai, taip pat – juodieji deimantai.

Įdomu tai, kad pirkėjai neretai atkreipia dėmesį į natūralaus akmens savybes. Pvz., pasidomi iš anksto, koks brangusis akmuo labiausiai tinka pagal moters zodiako ženklą, kokias energijas sužadina.

„Pavyzdžiui, smaragdas suaktyvina kūrybines idėjas, stimuliuoja pasitikėti savimi. Deimantas sustiprina apsaugines kūno savybes, suteikia saugumo jausmą ir prailgina gyvenimo trukmę. Šis akmuo pritraukia sėkmę ir padeda susidoroti su neigiamomis emocijomis. Safyras yra laikomas išminties akmeniu, skleidžiančiu ramybę, o štai rubinas – stiprybės ir galios simboliu,“ – pasakojo juvelyras.

Modernus ar klasikinis? Atsakymą padiktuoja moters stilius

A.Ulevičius sako, jog renkant sužadėtuvių žiedą svarbu atkreipti dėmesį ir į moters gyvenimo būdą, stilių. Galbūt ji yra ne klasikos, o minimalizmo gerbėja. Vienos moterys dievina spalvas ir blizgesį, o kitos nemėgsta išsišokti, todėl renkasi kuklesnio modelio papuošalus.

„Populiariausi žiedai yra su viena įstatoma brilianto akute ir „Halo“ stiliaus žiedai, kuomet aplink natūralų akmenį inkrustuojami mažesni natūralus akmenukai. Vis dažniau pasirenkama tiesiog briliantų juostelė, kuri puikiai dera prie įprasto klasikinio vestuvinio žiedo. Tokie žiedai patogiausi, nes nekliūna ir yra lengvai nešiojami šaltuoju sezono metu po pirštinėmis“, – įžvalgomis dalinasi žinomas Kauno juvelyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas