Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 15

Tarptautiniuose muzikiniuose konkursuose laurus skinanti Viltė randa laiko kūrybai – viena jos daina skamba ir radijo stotyse

Viltė Patricija Kirstukaitė (12 m.), kaip teigė jos mama Lina Kirstukienė, dainuoja nuo dvejų: „Savo gyvenimo be muzikos neįsivaizduoju.“ Daugybės Lietuvos ir tarptautinių konkursų laureatė, dalyvavusi ir žymiausiuose Lietuvos televizijos muzikiniuose projektuose, įrašiusi savo autorinę dainą ir kasdien intensyviai dirbanti, kad galėtų sėkmingai keliauti muzikiniu keliu, Viltė sakė, kad vis dėlto ne konkursai ir laimėjimai jai yra svarbiausi, o pati emocija ir meilė muzikai.
Viltė Patricija Kirstukaitė
Viltė Patricija Kirstukaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Talentingi vaikai“ – 15min projektas apie gabius, išskirtinių talentų turinčius vaikus.

Jei auginate talentus, praneškite apie juos 15min komandai, pildykite anketą, ir mes apie jų gebėjimus ir įkvepiančias istorijas pranešime visai Lietuvai. Anketą rasite teksto gale.

Visus straipsnius apie talentingus vaikus skaitykite ČIA.


Nuo dvejų lankė muzikos mokyklėlę

Viltės Patricijos tėvai – patys buvę muzikantai. Todėl, kaip sakė mergaitės mama Lina, jiems nuostabos, kad dukra nuo mažumės yra muzikali, nebuvo.

„Visa mūsų šeima muzikalūs, ir sūnus baigė muzikos mokyklą, ir net plati, didžiulė giminė yra linkusi į muziką. Mes su Viltės tėčiu – buvę muzikantai, dabar tuo nebeužsiimame, bet aparatūra apdulkėjusi stovi, sakome, o gal dar prireiks“, – šypsodamasi kalbėjo L.Kirstukienė.

Tėvai Viltę dar visai mažytę pradėjo leisti į Tauragėje atsidariusią „Yamahos“ mokyklėlę.

Asmeninio archyvo nuotr./Viltė Patricija Kirstukaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Viltė Patricija Kirstukaitė

„Nuvedėme dukrą norėdami pasižiūrėti, kaip ji ten jausis. Pamokėlės tiems kleckiukams vykdavo drauge su mamomis. Pastebėjome, kad jos ir atmintis imli, ir ritmą jaučia, šokių judesėlius pagauna, linksta prie dainos. Pamatėme, kad einame sparčiu žingsniu į priekį.

Po trejų metų ten pasidarė ankštoka, taigi, kai Viltė buvo penkerių-šešerių, nuvedėme ją į kitą – vieno muzikanto žmonos – mokyklėlę. Ten ji pradėjo dainuoti, o mokytoja pastebėjo, kad Viltei – ne tik chore ar ansamblėlyje reikėtų dainuoti, bet ir ruošti ją kaip solo atlikėją“, – pirmuosius dukters muzikinio kelio žingsnius prisiminė L.Kirstukienė.

VIDEO: Viltės Kirstukaitės pasirodymas projekte „Lietuvos balsas. Vaikai“ (atliko dainą „The Lazy Song“)

„Dainų dainelės“ laureate tapo būdama šešerių

Pirmasis Viltės pasirodymas konkurse įvyko, kai mergaitė ėjo septintuosius metus. Ponia Lina pasakojo, kad tąkart dėl sveikatos problemų negalėjo dukros palydėti į konkursą „Dainų dainelė“, bet su ašaromis akyse laukė žinių, kaip jai pasiseks. O pasisekė puikiai.

„Girdžiu, kad grįžusi namo su batais atlekia į kambarį pas mane, rankose laikydama padėkos raštą, kurį gavo tapusi laureate, – jaudinančiomis akimirkomis dalijosi pašnekovė. – Tai, ko gero, ir buvo pirmasis užsikabinimas. Paskui dalyvavome zoninėje „Dainų dainelės“ atrankoje, ir ten gavo aukštus balus, o tada jau pateko į televizinį konkursą. Pamenu, dukra, vaikščiodama televizijos koridoriais sakė, kad iš tos laimės ir streso net nejaučia žemės (juokiasi).“

Po šio konkurso Viltė pradėjo dalyvauti daugelyje kitų. Iš pradžių, kaip sakė L.Kirstukienė, važinėjo į įvairius tiek vietos, tiek Baltijos šalių ir tarptautinius konkursus, vykusius Lietuvos miestuose ir miesteliuose, o vėliau – ir už šalies ribų. „Taip viskas ir prasidėjo – Viltė pajuto scenos skonį. Nenoriu pernelyg girtis, bet išties labai džiugina širdį dukros gauti apdovanojimai, o jų pas mus daug – ir „Grand Prix“, ir pirmų vietų“, – sakė Viltės mama.

„Grand Prix“ ne tik Baltijos šalyse, bet ir Dubajuje

Be „Dainų dainelės“, Viltė savo jėgas išmėgino ir kitame televizijos muzikiniame projekte „Lietuvos balsas. Vaikai“, tapo pirmojo ir trečiojo sezono pusfinalininkė, o projekte „Dainuok su manim“ tapo vaikų komisijos nare.

Įgijus patirties dalyvaujant konkursuose Lietuvoje, vėliau Viltė ėmė važinėti į vykstančius svečiose šalyse – Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje.

„Pamenu, kaip prieš porą metų Viltė atstovavo Lietuvai Taline vykusiame konkurse „Baltijos banga“ ir pateko į baigiamąjį etapą. Ruošiantis pasirodymui grimerinėje vienas komisijos narių man rusiškai sako: „Tai čia gi ta nugalėtoja.“ Negalėjau patikėti, ką išgirdau, nes tame konkurse dalyvavo apie 300 vaikų, į galutinį etapą pateko tik keletas, tarp jų – ir Viltė. Komisijos nario pasakyti žodžiai buvo tiesa – Viltė pelnė „Grand Prix“ vokalo kategorijoje“, – pasakojo L.Kirstukienė.

Pasaulinė koronaviruso pandemija ir karantinas lėmė, kad daugelis konkursų persikėlė į virtualią erdvę, tad pastaruoju metu Viltei nuotoliniu būdu teko dalyvauti ir kur kas toliau nei šalys kaimynės vykstančiuose konkursuose.

Neseniai Viltė laimėjo „Grand Prix“ konkurse Dubajuje ir surinko daugiausia – 30 – balų konkurse Sofijoje.

Neseniai Viltė laimėjo „Grand Prix“ konkurse Dubajuje ir surinko daugiausia – 30 – balų konkurse Sofijoje, Bulgarijoje, o praėjusią vasarą Moldovoje vykusiame tarptautiniame konkurse „Juniors Hope“ mergina pelnė pagrindinį konkurso prizą – kelionę į Graikiją, kur turėtų dalyvauti šių metų rudenį.

L.Kirstukienės teigimu, konkursų šiemet numatyta daug, bet labiausiai, kaip sakė pašnekovė, Viltei norisi atsigriebti už karantino metus ir vėl pajusti tikrosios scenos skonį. Tad birželį dvylikametė dalyvaus gyvai vyksiančiame konkurse Vilniuje „Muzikos talentų lyga 2021“, o liepą – Juodkrantėje vyksiančiame tarptautiniame konkurse „Baltic Voice“.

Yra išleidusi pirmąją autorinę dainą

Viltė lanko Tauragės Martyno Mažvydo progimnaziją, L.Kirstukienės teigimu, dukra – ne tik turi talentą ir yra atsidavusi muzikai, bet jai puikiai sekasi ir mokykloje – atsakingai žiūri į mokslus, dalyvauja įvairiose olimpiadose – geografijos, vokiečių, anglų kalbos, o laidoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ yra išplėšusi pergalę.

Paklausta apie dukros dienotvarkę, pašnekovė sakė, kad Viltė prie pamokų, muzikos, dainavimo praleidžia praktiškai pusę paros – jos diena prasideda aštuntą ryto ir baigiasi aštuntą vakaro.

Konkursai, pasiekimai, mano manymu, nėra svarbiausi. Nes svarbiausia čia emocija ir meilė muzikai.

Mamos pasakojimu, ne tik ruošdamasi konkursams, bet ir savo malonumui, Viltė itin daug laiko praleidžia prie pianino ir pastaruoju metu intensyviai užsiima kūryba – yra sukūrusi keturias dainas, taip pat mokosi sceninių dalykų ir, žinoma, dainavimo subtilybių – kartą per savaitę dėl to jau trečius metus iš Tauragės važinėja į Vilnių – į pamokas pas Rositą Čivilytę.

Be visa ko, Viltė turi išleidusi ir pirmąją savo autorinę dainą „Viltis“, kurią jai parašė gitaristas Juozas Martinkėnas. Šią dainą, L.Kirstukienės teigimu, galima išgirsti skambančią ir radijo stotyse, jos taip pat galite paklausyti ir žemiau esančiame vaizdo įraše.

VIDEO: Debiutinė Viltės Kirstukaitės daina „Viltis“ (muzika ir žodžiai – Juozo Martinkėno)

Svarbiausia – toliau mėgautis muzika, tobulėti

Paklausta, ką pačiai reiškia muzika, Viltė sakė: „Savo gyvenimo be muzikos neįsivaizduoju. Nežinau, kaip praleisčiau dieną be jos, nes muzika pas mane skamba, o aš vis niūniuoju ar dainuoju nuo tada, kai atsikeliu, iki einu miegoti.“

Pati Viltė daugiausia atlieka popmuzikos dainų, bet, kaip pati sakė, dabar jai itin pradėjo patikti džiazas ir kantri muzika. Pasiteiravus, ar turi favoritų muzikos pasaulyje, mergina sakė, jog anksčiau jų buvo, o dabar, kadangi pradeda mėgti skirtingus muzikos žanrus, ką nors vieną išskirti darosi sunkiau: „Grojaraštis sukasi pagal dienos nuotaiką, net nežiūriu, kas ir kurią dainą atlieka, tad vieno favorito dabar neturiu.“

Išgirdusi klausimą apie svajones, Viltė atsiduso: „Labai sunkus klausimas. Net nežinau, man svarbiausia yra toliau mėgautis muzika, tobulėti, jos nepalikti, vis ką nors nauja atrasti. Tad, manau, ir toliau gyvensiu su muzika, o kokie nors konkursai, pasiekimai, mano manymu, nėra svarbiausi. Nes svarbiausia čia emocija ir meilė muzikai.“

Asmeninio archyvo nuotr./Viltė Patricija Kirstukaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Viltė Patricija Kirstukaitė

15min ieško vaikų, kurie pasižymi išskirtiniais gabumais. Jeigu jūsų vaikas piešia, skaičiuoja, moka kelias kalbas, rašo, kuria, užsiima išskirtine veikla, turi įdomių pomėgių, kurie stebina tiek jus, tiek aplinkinius, kviečiame pasidalinti jo talentais ir pasiekimais bei papasakoti savo NUOSTABAUS VAIKO istoriją. Taip pat galite siūlyti giminaičių, kaimynų vaiką, tačiau nurodykite kontaktą, kuriuo galėtume susisiekti su šeima. Rašykite mums užpildydami šią formą. Projekto idėją palaiko - „Anvol“
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas