Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 09

Tinklarašininkė pataria: kaip papuošti aplinką ir sukurti šventinę nuotaiką

Kalėdinis šurmulys jau prasideda, todėl jeigu turite nuotaikos ir noro, galite pagalvoti apie tai, kaip papuošite namų aplinką. Ir tai ne tik kalėdinės lemputės, suteikiančios jaukumo ir romantikos.
Linos Liubertaitės puošta terasa
Linos Liubertaitės puošta terasa / Asmeninio archyvo nuotr.

Tinklaraštininkė, kursų „Geltonas karutis“ organizatorė sako, kad papuošti namų aplinką yra paprasta ir nesudėtinga, be to, tam galima panaudoti augalus ir miško gėrybes.

„Pradėkime nuo įėjimo į namą. Visais atvejais puošiant aplinką, susitelkite į tai, kad turite galvoti apie savo patogumą, šeimos norus ir poreikius ir tai, kas jums patinka labiausiai, kadangi kuriate šventišką nuotaiką pirmiausia sau.

Nors nėra priimta Kalėdoms ruoštis itin anksti, dažnas perkame eglutes prieš šventes, kad spygliai nepradėtų byrėti, lauke galima pradėti ruoštis šventėms renkantis subtilius akcentus, pavyzdžiui, įvairias gamtos gėrybes. Vėliau jau artėjant šventėms, galėsite rinktis tradicines kalėdines spalvas, blizgučius, žaisliukus, apšvietimą.

Įvairūs gamtiniai lauko papuošimai puikiai išsilaiko ir dažniausiai nieko nekainuoja. Jeigu sugalvosite pirkti eglutę vazone, kurią vėliau pasodinsite kur nors kieme, jai geriausia būti lauke, o ne viduje. Kodėl gi tokios nepapuošus terasoje?

Taip eglutė būtų apsaugota nuo vėjų, aplinkos veiksnių, tačiau papuošta atrodys puikiai ir gražins jūsų terasą.

Asmeninio archyvo nuotr. /Linos Liubertaitės puošta terasa
Asmeninio archyvo nuotr. /Linos Liubertaitės puošta terasa

Galite papuošti ir vartelius – tam rinkitės įvairias visžalių augalų šakeles: tujų, buksmedžių, putino, šaltalankių, šermukšnių, aronijų uogas. Jeigu pas jus auga rojaus obelaitės, panaudokite rojaus obuoliukus papuošimams.

Jeigu dar neprisirinkote kankorėžių, tuomet gali būti, kad jų sunkiau surasite, kadangi bus pasidarbavusios voveraitės. Tačiau pasivaikščioję miške tikrai atrasite ir šakelių, ir samanų, ir kitų miško gėrybių, kurios papuoš aplinką.

Kad kiekvieną dieną jus pasitiktų šventinė nuotaika, papuoškite įėjimą į namus. Jeigu turėjote vazonus, kur auginote vasaros augalus, dabar puikus metas žiemos augalams ir įvairioms kompozicijoms. Galite ten pasodinti visžalių augalų, spygliuočių, pridėti kėnio šakelių, nedidelių kankorėžių, įsmeigti spalvotų šakelių.

Čia nepamainoma sedula (sedula sibirica), kadangi jos šakos yra ryškiai raudonos ir labai dažnai pasitelkiamos kalėdinėms lauko kompozicijoms. Kadangi sedula formuojama ir puikiai pakenčia genėjimą, kelios paimtos šakelės augalui tikrai nepakenks.

Tradicinis, tačiau nuostabus pasirinkimas – kalėdinis vainikas. Advento vainiką dažniausiai laikome ant stalo arba ant palangės, o kalėdinį vainiką galime kabinti ant durų ar vartelių. Pasigaminti tokį nesudėtinga, juolab, kad dabar yra įvairių vaizdo pamokų ar kūrybinių dirbtuvių.

Pakabinti vainiką taip pat yra įvairių būdų – nebūtina kalti vinies. Pakabintas ant durų vainikas pasitinka kaskart parėjus namo ir suteikia šventinę nuotaiką.

Na ir nepamirškime lempučių. Jeigu turite elektros prieigą, sužibusios lemputės yra vienas iš pagrindinių kalėdinių akcentų. Jos gali kabėti prie įėjimo arba puošti terasą

Galite išmėginti ir lemputes, kurios veikia su baterijomis, tačiau svarbu įsitikinti, kad tokios tinka naudoti lauke“, – pataria L.Liubertaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas