Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 11

Tręšiame gėles: 3 greiti ir efektyvūs būdai

Trąšas galima įsigyti tiek specializuotoje parduotuvėje, tiek pasigaminti patiems. Jeigu nusprendėte išbandyti pastarąjį būdą ir patys imtis darbo, dalijamės pravarčiais patarimais.
Žydinčios gėlės.
Žydinčios gėlės. / Fotolia nuotr.

Vešliais ir gausiais žiedais džiuginančios gėlės yra kiekvieno prijaučiančio žemės darbams siekiamybė. Kokios priemonės padės to pasiekti? Jums prireiks tiesiog arbatos, kiaušinių lukštų ir medžio pelenų

Pradėkime nuo pirmojo būdo: arbatos plikinio. Tai, kas lieka po to, kai išgeriate arbatą, perdėkite į atskirą indą, pavyzdžiui, stiklainį. Kai jis prisipildys, išberkite viską ant dirvos, kur auga augalai, ir permaišykite – arbatžolėse yra daug naudingų medžiagų. Galite augalus palieti ir likusia arbata, tikinama, kad ji veiksmingai patręšia, tik nereiktų šio būdo naudoti per dažnai.

Kiaušinių lukštai. Kiaušinių lukštus susmulkinkite iki miltelių – sutrinkite rankomis arba pasitelkite kavamalę. Gautus miltelius tiesiog įmaišykite į dirvą ir papurenkite. Sakoma, kad tokia natūrali trąša aprūpina dirvą kalciu ir fosforu. Sutrintus kiaušinių lukštus galite berti į vandenį bei laistyti augalus.

Medžio pelenai. Svarstote, kur dėti pelenus? Ogi imkitės darbo ir panaudokite juos savo augalams palepinti. Pasirodo, medžio pelenuose gausu įvairių naudingų medžiagų, pavyzdžiui, kalcio, fosforo, magnio ir pan. Patariama medžio pelenus sumaišyti su durpėmis ir paskui įmaišyti į dirvožemį, taip pat tinka gėles laistyti pelenų vandeniu arba apibarstyti augalų šaknis pelenais. Pelenai netinka rūgščią dirvą mėgstantiems augalams.

„Scanpix“ nuotr./Moteris dirba namų kieme
„Scanpix“ nuotr./Moteris dirba namų kieme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas