Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 19

Užburiančios levandos: kaip genėti, prižiūrėti ir džiaugtis žiedais – pataria L.Liubertaitė

Levandos yra užburiančios ir kupinos magijos, ypač, kai šiūruoja savo kvapniais žiedeliais. Jeigu norite ir savo namuose šių augalų, verta žinoti kelias taisykles, kaip levandas auginti, prižiūrėti, kokią žemę jos mėgsta, kad kasmet jūsų kieme sušvistų šių gėlių jūra.
Levandos
Levandos / Shutterstock nuotr.

Levandų auginimo paslaptimis dalinasi tinklaraštininkė, apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ organizatorė Lina Liubertaitė.

„Kaip užsiauginti levandų? Vienas iš būdų – pasisėti, kitas – įsigyti sodinuką, o trečias – dauginti kero dalijimo būdu. Pastaruoju atveju reikėtų brandų kerą išdalinti dalimis ir pasisodinti, tačiau specialistai teigia, kad tai padaryti nepakenkiant augalui, gali būti sudėtinga, tad pasisėti levandas būtų patikimiau. Tiesa, pasisėti levandas irgi nėra taip paprasta, tai reikalauja žinių ir daug bandymų. Tad lengviausias būdas džiaugtis levandomis – įsigyti sodinukų. Geriausia, kad tie sodinukai būtų užauginti Lietuvoje, juolab, kad mūsų šalyje yra tikrai nemažai levandų ūkių. Lietuviški sodinukai lengviau prigis, augs ir žiemos. Beje, levandos pasisėti gali ir pačios“, – dalinasi Lina.

Kelių metų sodinuką rinktis ir kur sodinti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas