2020 08 14

Vaikelio su lietuve susilaukęs, tačiau susituokti neskubantis šri lankietis D.D.Gamage: mano tėvams tai nelabai patinka

Lietuvoje jau daugiau nei dešimtmetį gyvenantis šri lankietis, virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage'as džiaugiasi gyvenimo mestais iššūkiais, atnešusiais laimę tiek karjeroje, tiek meilėje. Paskutinius trejus metus vyras nuolat matomas televizoriaus ekranuose, o praėjusį rudenį jo ir mylimosios Renatos namus aplankė gandrai – jiems gimė sūnus, tad pora ėmė galvoti tiek apie būsimas krikštynas, tiek apie vestuvių planus.
Virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage
Virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage / tomasfoto.lt nuotr.

Į Lietuvą iš Šri Lankos prieš dešimtmetį atvykęs Dilanas neslepia, jog jam netruko pamilti šią šalį ir jis itin greitai ėmė vadinti ją savo namais, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

„Šiai dienai neįsivaizduoju savęs gyvenančio kažkur kitur, Lietuva yra mano meilė. Žinoma, pasiilgau tėvynės Šri Lankos, joje nebuvau jau daugiau nei keletą metų, tačiau šeimą kuriu būtent Lietuvoje. Neslėpsiu, pirmus metus, vos atvykus, tikrai buvo minčių viską mesti ir grįžti namo, tačiau su laiku pripratau, susiradau draugų, sutikau mylimąją Renatą, susilaukėme sūnaus ir tik čia įsivaizduoju savo gyvenimą ir ateitį“, – atvirauja Dilanas.

Vyras pasakoja, jog nors Šri Lanką ir Lietuvą skiria dideli kultūriniai bei religiniai skirtumai, jis lengvai pamilo ir priėmė vietines tradicijas, šventes, o ir sūnų ketina auginti kaip krikščionį ir tikrą Lietuvos pilietį.

„Aš esu budistas, Renata – katalikė. Mūsų bendrystei tai visiškai netrukdo, mat budizmas yra labiau gyvenimo filosofija, nedraudžianti išpažinti ir kitą religiją. Aš mielai Lietuvoje lankausi katalikų bažnyčioje, o taip pat pirmiausiai ketiname pakrikštyti ir sūnelį.

Žinoma, galvojame ir apie vestuves, tačiau neskubame. Mano tėvams tai nelabai patinka, mat Šri Lankos kultūroje kūdikis turi gimti susituokusioje poroje. Tačiau mums gerai taip, kaip yra dabar, norėčiau pirmiausiai Renatą nusivežti į Šri Lanką, gauti palaiminimą iš ten gyvenančių tėvų. Jau buvome susiplanavę kelionę į gimtinę pavasarį, tačiau visą pasaulį sukausčiusi pandemija sujaukė ir mūsų planus“, – pasakoja Dilanas.

Nors pora apie didžiąją šventę galvoja itin atsargiai, tačiau keliaujant po Lietuvą su TV3 „Maisto kelio“ projektu, vyras nuolat atranda įvairiausių vietų, puikiai tinkančių vestuvių iškilmėms.

„Niekas iš mano šeimos dar nėra viešėjęs Lietuvoje, tad būtų puiku kada nors čia visus sukviesti. Keliaujant jau trečią vasarą po Lietuvą ir atvykus į istorinius dvarus ar modernius restoranus, kolegos visuomet juokauja, kad tai būtų puiki vieta vestuvių šventei“, – sakė Dilanas.

Šį šeštadienį „Maisto kelio“ trijulė leisis jau į aštuntąją savo kelionę, kurioje aplankys Vilniaus regioną ir čia slypinčias gastronomines vieteles, taip pat viešės Trakuose, kur lauks gruziniškos virtuvės šedevrai.

Kulinarinių kelionių gidas „Maisto kelias“ tęsią savo tradiciją ir trečią kartą leidžiasi į kelią po Lietuvą. Žiūrovų pamilta vedėjų trijulė – šefė Ilona Juciūtė-Čibirkienė, grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro-Bilas ir virtuvės šefas iš Šri Lankos kilęs Dilanas Dampella Gamage žada dar daugiau naujų skonių, nepamirštamų patirčių ir aplankytų objektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis