Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2013 04 05

Vakarienė su Liutauru Čepracku: makaronų salotos su moliūgais

Jūsų valgiaraštyje įsivyravo rutina? Virtuvės šefas Liutauras padės jos atsikratyti!
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas

Liutauras Čeprackas siūlo išbandyti:

► Ryžių formos makaronų salotos su moliūgu, šalavijais ir graikiniais riešutais

Produktai:

• 200 g ryžių formos makaronų,

• 300 g moliūgo,

• 30 ml alyvuogių aliejaus,

• ryšulėlis šviežių šalavijų,

• 80 g smulkintų graikinių riešutų,

• 60 g sviesto,

• 3–4 smulkinto česnako skiltelės,

• druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).

Kaip ruošti:

1. Makaronus išvirkite stipriai pasūdytame vandenyje. Išvirusius nukoškite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pamaišykite.

2. Palikite pastovėti. Tuo metu pasiruoškite kitus ingredientus.

3. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir kepkite alyvuogių aliejuje ant vidutinės kaitros, kol suminkštės.

4. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kapotus šalavijus su česnakais, kaitinkite keptuvę, kol sviestas išsilydys (kepinti nereikia). Sviestui įkaitus, sudėkite graikinius riešutus, pakaitinkite dar minutę. Tada sudėkite keptus moliūgus ir išvirtus makaronus, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir jau galite tiekti. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos