Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2018 03 31

Velykų dekoras pagal I.Kazėnaitę: žalia spalva įneša gyvumo maisto kupinam stalui

Velykos – tradicijomis apipinta šventė, žyminti bundančią gamtą ir prie bendro stalo suburianti visą šeimą bei artimuosius. Kaip paruošti jiems skirtą stalą, sukuriant jaukią aplinką, įnešant į namus dalelę bundančios gamtos bei įterpiant modernių akcentų, parodė ir papasakojo tinklaraščio „Nom Nom“ maisto kompozitorė bei stilistė Indrė Kazėnaitė.
Velykų stalo dekoras
Velykų stalo dekoras / Organizatorių nuotr.

Spalvų tendencijos bet kuriam namų interjerui

„Velykų šventės minėjimas persmelktas tradiciškumo, tad labai norėjosi įpūsti modernių nuotaikų. Vis tik dekoro formomis ir medžiagiškumu atidaviau duoklę tradicijoms – tradiciniai Velykų stalo fragmentai, tokie kaip kiaušiniai, šakelės, virtusios lizdeliais, neleido nutolti nuo senojo šios šventės stalo vaizdo. Derinau šerbeto atspalvius, kaip antai, pistacijų žalią ir delfinišką mėlyną, kurie suteikė gaivumo ir žemiškumo stalo dekorui“, – pranešime žiniasklaidai pasakojo estetikos specialistė, dekoracijoms Velykų tema pasirinkusi baldų salono „Ease“ ir indų salono „Žana“ asortimentą.

Pasak jos, šiais metais namų interjero paletėje gausu pastelinių atspalvių. Jie jaukūs ir malonūs, neerzinantys ir neblaškantys, apgaubiantys kreminiu švelnumu. Tokios spalvos, kaip pastelinė žalsva, gelsva, melsva, puikiai žaidžia kuriant Velykų nuotaiką ir dera prie įvairios stilistikos namų.

I.Kazėnaitė patarė, prieš pradedant puošti stalą, gerai apgalvoti, kokius valgius gaminsite, kokia bus patiekalų spalvinė gama, kiek ir kokių jų vienu metu bus patiekta šventės dalyviams. Maisto kompozitorė akcentavo, kad indai turi būti funkcionalūs, todėl, pirmiausia, reiktų apsispręsti dėl šventinio meniu – patiekalų kiekio, formos ir serviravimo ypatybių.

„Tradiciškai Velykos siejamos su prabudimu, šviesa, lengvumu, tad indai galėtų būti šios koncepcijos tąsa“, – patarė maisto stilistė.

Žaluma suteikia gaivumo stalo dekorui

Be indų, stalo dekorui naudojami augalai, kurie kiekvieną valgomąją zoną, o ypač Velykų stalą, puošia ypatingai. Moteris pataria neapsiriboti tradicinėmis gėlėmis, tokiomis kaip narcizai bei hiacintai, o išbandyti ilgai žaliuojančių augalų fragmentus, pinti vainikus ar stalus dekoruoti vėduokliniais monsteros lapais, kurie šiuo metu ypač populiarūs įvairių švenčių puošyboje.

Organizatorių nuotr./Velykų stalo dekoras
Organizatorių nuotr./Velykų stalo dekoras

„Jei stalai, prie kurių susėsite visa šeima, lūš nuo patiekalų įvairovės, papildomai jų perkrauti dekoru nereikėtų. Tokiu atveju pakaktų žaliųjų augalų šluotelės, įnešiančios pavasario ir gyvybės. Parsineškite namo naują augalą ir smalsiai laukit, kol jis, įsipatoginęs ir įsidrąsinęs, ims leisti atžalą“, – apie šventinės nuotaikos kūrimą, kai bendrą namų stilistiką užbaigia gėlių akcentai, kalbėjo tinklaraštį rašanti moteris.

Nors tinkamai parinkti indai, gėlės bei žaluma sukuria pavasarinę nuotaiką ir harmoniją ant Velykų stalo, stilistė I.Kazėnaitė įsitikinusi, didžiausią dėmesį šventės metu reiktų skirti bendravimui su artimiausiais.

„Plačiai atverkite langus ir leiskite pavasariniam vėjui skrieti po namus. Atsisakykite bent vieno jus ilgą laiką varginusio įpročio. Dažniau šypsokitės patys sau. Dėmesį kreipkite į save ir į tuos, kuriuos mylite“, – pagrindines taisykles, kurių laikytis rekomenduoja, vardija maisto kompozitorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos