Ko jums prireiks? Svarbiausia – nusiteikimo, kadangi pats gamybos procesas visai nesudėtingas. Pagrindinis ingredientas – kokybiškas kakavos sviestas. Taigi, pradedame!
Ingredientai:
200 g kakavos sviesto,
100 g medaus arba miltelinio cukraus,
1–2 arbat. š. sojos pieno miltelių arba pieno miltelių (nebūtinai),
vanilės ekstrakto (pagal skonį),
1 žiupsnelio druskos,
apelsinų žievelė, džiovinti vaisiai, uogos, riešutai (pagal skonį).
Galite varijuoti savo mėgstamais ingredientais, kaip tik norite, todėl paskaninkite šokoladą lazdyno riešutais, razinomis ar, tarkime, trintais sausainiais, cinamonu.
Kaip gaminti:
- Pirmiausia ištirpinkite kakavos sviestą karšto vandens vonelėje. Geriausia supjaustyti gabaliukais, kad procesas vykstų sparčiau. Maišykite tol, kol kakavos masė taps vientisa.
- Medų arba miltelinį cukrų sumaišykite su pieno arba sojos pieno milteliais, suberkite druską, įlašinkite vanilės ekstrakto. Viską sudėkite į kakavos sviesto masę ir gerai išmaišykite.
- Jeigu norite, galite įdėti ir pasirinktus pagardus – riešutus, apelsinų žieveles, uogas ir pan.
- Viską gerai permaišiusios išpilstykite masę formeles. Tam galite naudoti silikonines, keksiukų ir kitokias formas.
- Palikite, kad sustingtų, na, o po to beliks supakuoti ir įteikti artimiesiems rankų darbo skanėstų... Saldžių šv. Velykų!