Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 01

Velykų stalo dekoracijos – gamtai draugiški papuošimai iš to, ką galima rasti kiekvienuose namuose

Velykos – daugiau nei kasmetinė šventė, pažymėta kalendoriuje. Tai – pavasario sutiktuvės, apdovanojančios šiltesniais orais, pražydusiomis gėlėmis ir prie vieno stalo susiburiančia šeima. Prekybos tinklas „Lidl“ tęsia tvarumo misiją ir dalijasi mūsų planetai draugiškesniais būdais ir patarimais, kaip tvaresnės medžiagos gali tapti puikiomis šventinėmis puošmenomis.
Velykų stalo dekoracijos – gamtai draugiški papuošimai iš to, ką galima rasti kiekvienuose namuose
Velykų stalo dekoracijos – gamtai draugiški papuošimai iš to, ką galima rasti kiekvienuose namuose / LIDL nuotr.
Temos: 1 Lidl

Nepaisant to, kokiai progai puošiate namus ar šventinį stalą, stenkitės vengti vienkartinių dekoracijų – vietoje jų įsigykite daugkartinius šventinius papuošimus arba patys pasigaminkite nuotaikingas dekoracijas. Prekybos tinklas pataria Velykas sutikti kūrybiškai ir dekorui skirtų elementų ieškoti gamtoje bei tamsiuose namų sandėliukuose.

Pavyzdžiui, skirtingomis spalvomis nudažyti indai puikiai atspindės skirtingas šventines tendencijas. Štai kankorėžiai, akmenėliai ar kriauklytės taps ne tik akį traukiančia dekoracija, bet ir šiltu prisiminimu apie gamtoje praleistą laiką. Svarbu ir tai, kad vengtumėte plastikinių bei kitų sintetinių, iš biologiškai neskaidžių medžiagų pagamintų dekoracijų.

Visgi, jeigu tenka įsigyti ką nors naujo, rinkitės vietinių gamintojų siūlomas rankų darbo prekes – tokiu būdu sumažinsite paliekamą anglies pėdsaką. Nepamirškite, kad dekoracijas galima išsinuomoti ar pasiskolinti iš draugų. Drąsiai mainykitės pabodusiais šventiniais papuošimais ir į namus įsileiskite naujų vėjų.

Vazos iš stiklainių

Jei velykinį stalą norite papuošti šviežiomis gėlėmis ir pripildyti namus pavasario kvapo – neskubėkite pirkti naujos vazos. Peržiūrėkite spinteles, nueikite į rūsį, kur, tikime, kad rasite daugybę įvairaus dydžio stiklainių ar butelių – nuo pomidorų padažo, konservuotų daržovių, aliejaus ar gėrimų. Jums tereikia nuplėšti etiketę ir pamerkti stiklinę tarą į šiltą vandenį. Jame lygiomis dalimis sumaišykite aliejų ir sodą. Pamirkykite stiklainį ar butelį šiame skystyje 30 min. ir, naudodami šiurkščią kempinę, pašalinkite etiketę. Štai jums ir puikiausia vaza!

Gėlių vazonai

Visgi, jei nuspręsite šventinio stalo nepuošti pamerktomis gėlėmis ar lapelius išleidusiomis medžių šakelėmis, pavasarinę nuotaiką į jūsų namus atneš žydintys, visus metus žaliuojantys vazoniniai augalai. Nuostabiomis dekoracijomis gali tapti nedideli, tačiau labai stilingi sukulentai ir svyrantys augalai. „Lidl“ pažymi, kad jūsų stalą puošiančiu augalu gali tapti ir iš draugų bei kaimynų gautas gėlių daigelis, kurį užsiauginti patiems nėra itin sunku.

Samanotas stalas

Bent dalelę per Velykas sužaliuojančios gamtos galite parsinešti ir į savo namus – pasirinkite tvarų ir ekologišką būdą papuošti šventinį stalą samanomis. Nenaudodami iš tolimų šalių atvežtų skintų gėlių galėsite džiaugtis puikia žalių atspalvių gama ir sodriu dekoravimo akcentu. Be to, samanos – labai minkštos, todėl ant jų drąsiai išdėliokite margučius, zuikučių ir viščiukų figūrėles, stikliniuose indeliuose padėtas žvakeles bei kitus Velykų simbolius – taip sukursite romantišką, subtilią ir unikalią šventės atmosferą.

Kiaušinių lukštų vazonėliai

Velykinio stalo užkandžiams naudodami kiaušinius, neišmeskite jų lukštų ir pasigaminkite jaukius vazonėlius, skirtus daiginti žoleles ir augalėlius. Pirmiausia, pataria „Lidl“, atrinkite geriausiai savo formą išlaikiusius kiaušinių lukštus, tuomet juos atsargiai nuplaukite ir leiskite išdžiūti. Lukštus sudėkite į kartoninę kiaušinių dėžutę, kad nenuriedėtų. Į kiekvieną lukštą įberkite šiek tiek substrato ir jūsų norimų sėklų. Jau sudygusiais želmenimis puoškite namus, o šventėms pasibaigus, vazonėlius perkelkite į daržo lysvę ar didesnį vazoną – kiaušinio lukštai patręš žemę, o jūs galėsite džiaugtis per Velykas užgimusiu derliumi.

Zuikučio dovanų maišeliai

Jei dovanėlėmis keičiatės ne tik per Kalėdas, bet ir per Velykas, panaudodami įvairių dydžių popierinį „Lidl“ pirkinių krepšelį, galėsite pasigaminti velykinius dovanų maišelius ar kitas pakavimo priemones. Nukirpkite maišelio rankenas ir atsargiai išverskite jį į kitą pusę, paimkite liniuotę ir nuo maišelio viršutinio krašto brėžkite tiesias linijas centro link. Susijungusios linijos primins V raidę. Šią figūrą iškirpus, juostele per vidurį surištas maišelis bus panašus į kiškučio ausytes. Maišelio apačioje galite priklijuoti iš vatos padarytą kiškio „uodegą“, o popierių dekoruoti įvairiausiomis pavasario spalvomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas