Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 31

Velykų vainiko idėjos – nuo susukto iš vytelių iki megzto ar padaryto iš plunksnų

Advento vainikas su keturiomis žvakėmis – populiarus žiemos švenčių dekoras. Tačiau ir pasitikdami ryškiausią pavasario šventę – Velykas – dažna šeima, karantino metu tapusi namų ūkiu, savo namus puošia irgi vainiku – velykiniu.
Velykų vainikas
Velykų vainikas / 123RF.com nuotr.

Jį pasigaminti nėra sudėtinga – viskas priklauso nuo jūsų užmačių ir to, kur jį dėsite – ant stalo ar kabinsite ant sienos (durų, lango). Tik vienas dalykas svarbu: puošdami gyvomis gėlėmis, turėsite pasirūpinti ir specialiais indeliais arba kempine, kad augalai gautų drėgmės. Išlaikyti vainiką paprasčiau, jei papuošimai bus dirbtiniai.

Vainikas iš vytelių. Veikiausiai pavasarį ir atgyjančią gamtą labiausiai simbolizuoja vainikas iš medžio šakelių. Dekorui galite pasirinkti vienspalvius arba margus gėlių žiedus, dekoratyvinius (arba ne) kiaušinius.

123RF.com nuotr./Velykų vainikas
123RF.com nuotr./Velykų vainikas

Panaudokite kiaušinių lukštus. Kai ruošite patiekalus, kiaušinių lukštų neišmeskite – jie pasitarnaus Velykų vainikui. Arba į puseles galėsite įdėti žvakes-tabletes.

Kvepiantis vainikas. Susukite vainiką iš vytelių, papuoškite putpelių kiaušiniais, gėlių žiedais, tarkim, frezijų. Jos labai kvepia, atrodo elegantiškai.

Puoškite gamtos gėrybėmis. Jums pravers ir gilės, ir kankorėžiai, ir kaštonai, jei jų turite prisirinkę iš rudens. Nors Velykos simbolizuoja gyvybę, prisikėlimą, tačiau tiks ir džiovintos gėlės. Juk panaudosite natūralias medžiagas.

123RF.com nuotr./Velykų vainikas
123RF.com nuotr./Velykų vainikas

Nertas arba megztas vainikas. Rankdarbių mėgėjams tai gali pasirodyti puiki idėja, nes tokį vainiką, vis atnaujindami, galėsite išsitraukti prieš kiekvienas Velykas. Gal taptų šeimos tradicija, kaip per Kalėdas tiesti lininę močiutės staltiesę?

Kitas variantas – pasiūti vainiką, prikimšti kamšalo ir papuošti.

123RF.com nuotr./Velykų vainikas
123RF.com nuotr./Velykų vainikas

Dekoracija iš šieno ir žalumynų. Šienas bus tvirtas pagrindas, o jau ką į vainiką sudėsite – jūsų fantazija. Galite apvynioti dalį aksomu ir tą medžiagą dekoruoti paukštukų, triušiukų figūromis. Dailiai atrodys vainikas, puoštas eukalipto šakelėmis.

Švelnus vainikas. Jei turite naminių paukščių, galite prisirankioti plunksnų ir sukurti lengvą vainiką iš jų. Neturite? Aukokite seną pūkinę pagalvę.

123RF.com nuotr./Velykų vainikas
123RF.com nuotr./Velykų vainikas

Gėlių žiedų ratas. Prekybos centruose yra pirkti dirbtinių gėlių. Tad nukarpę žiedus, pasidarbavę karštais klijais galite sulipdyti įspūdingą vainiką.

123RF.com nuotr./Velykų vainikas
123RF.com nuotr./Velykų vainikas

Vainikas iš miskantų. Šių augalų šluotelės užkariauja namus, tad galite pamėginti iš jų susukti vainiką ir papuošti natūraliomis priemonėmis – putpelių kiaušiniais, „kačiukais“.

Popierinė dekoracija. Smagu kurti su vaikais. Iš kartono iškirpkite vainiko pagrindą, iš spalvoto popieriaus prisikarpykite figūrėlių – kiaušinio, drugelio, gėlių žiedų – ir apklijuokite jais vainiką.

Daugiau pavasario vainikų idėjų rasite žemiau:

Parengė Aušra Filipavičiūtė-Navikauskė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas