Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viso gyvenimo per gaisrą netekusi daugiavaikė šeima turės namus: reikalinga suma surinkta per savaitę

Geros valios žmonių dėka nuo gaisro nukentėjusi daugiavaikė šeima ne tik vėl galės gyventi kartu, bet ir turės naujus namus tame pačiame Didkiemio kaimo Šilalės rajone.
Po gaisro šeima neteko namų ir visko, kas buvo juose
Po gaisro šeima neteko namų ir visko, kas buvo juose / Lietuvos „Caritas“ nuotr.

Per portalą aukok.lt namo su ūkiniais pastatais pirkimui reikalingą sumą Lietuvos Caritas surinko per šiek tiek daugiau nei savaitę.

Portalo Aukok.lt duomenimis reikiama 24 610 tūkstančių eurų suma buvo surinkta per dvylika dienų. Daugiausia šeimai aukojo fiziniai asmenys. Fizinių asmenų aukos sudaro 98 proc. visų surinktų lėšų. Vidutinė fizinio asmens paaukota suma 25 eurų. Didžiausia paaukota fizinių asmenų suma – 1000 eurų. Didžiausia juridinių asmenų paaukota suma 500 eurų.

„Tikėjome mūsų žmonių solidarumu ir kad su geradarių pagalba nelaimės ištikta šeima vėl galės gyventi kartu su 4 mokyklinio amžiaus vaikais, kuriuos po nelaimės priglaudė giminės, ir gyventi ūkiškai, augindami gyvulius, savas daržoves, kaip visada norėjo“, - visiems aukojusiems dėkoja Lietuvos Carito vadovė Deimantė Bukeikaitė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Deimantė Bukeikaitė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Deimantė Bukeikaitė

Skaitant portale aukok.lt viešinamas aukotojų pavardes, vardus, organizacijų pavadinimus apima pasididžiavimo jausmas. Aukojusieji anonimiškai neįvardijami, tačiau jų dosnumas - reikšminga bendrai pasiekto tikslo dalis. „Širdingai dėkojame visiems ir kiekvienam prisidėjusiam: žiniasklaidai, savivaldybėms, kurios dalijosi informacija, karitiečiams, kurie kvietė prisidėti prie paramos ir patys aukojo, įmonėms, vienuolijoms, bendruomenėms ir visiems visiems, gyvenantiems ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, kurie neliko abejingi nelaimės akivaizdoje. Kiekvieno iš Jūsų dėka šie žmonės turės stogą virš galvos ir galės iš naujo kurti savo gyvenimą“, – bendrų pastangų rezultatu džiaugėsi Carito vadovė.

Bandė gesinti patys

Primename, kad gaisras Šilalės rajone Didkiemio kaime kilo rugsėjo 8 d. po 14 val. Užsiliepsnojus mediniam ūkiniam pastatui sudegė ne tik viduje buvusios malkos ir durpių briketai, kurias šeima taupė žiemai, bet ir visą gyvenimą po truputį pirkti bei tausoti Algimanto įrankiai, darbo priemonės. Gesinant gaisrą sulietas šalia stovėjęs medinis gyvenamasis namas, kurį vietos ūkininkas buvo užleidęs šeimai, kol vyras pas jį dirbo ūkyje. Praėjusį savaitgalį Alginantas su kaimynais spėjo perdengti apdegusią stogo dalį, su vaikais tvarkė suniokojo ūkinio pastato likučius.

Kilus gaisrui, kurio priežastis nustatinėjama, Alginantas su šeima puolė gesinti užsiliepsnojusį ūkinį pastatą, kol atvyks ugniagesiai – liejo vandeniu namą, kad ugnis nepersimestų ir į jį. Visų pirma gelbėjo dokumentus, spėjo išnešti kelis buities prietaisus, visa kita – pražuvo. Apie padegėliams renkamą paramą plačiai skelbė Lietuvos Caritas, žiniasklaida, savivaldos atstovai, karitiečiai, daugybė geros valios žmonių. Patikimą platformą paramos rinkimui suteikė portalas Aukok.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas