Interjero akcentas – gigantiška višta
Restoraną valdančios mažosios bendrijos „Daržas“ vadovė Viktorija Gruzdaitė 15min pasakojo, kad „Rajonas“ atidarys kovo 29-ąją, čia bus surengtas pirmasis šokių vakarėlis su didžėjumi.
„Šiame rajone yra jau senai veikiančių barų, tačiau iki šiol nebuvo vietos, kur jaunimas galėtų pavakaroti, išgerti kokteilių, o vyresnio amžiaus žmonės – skaniai pavakarieniauti. Išskyrėme dvi zonas, kad ateinantys ramiai pavalgyti ir nusiteikę švęsti vieni kitiems netrukdytų. Tiems, kurie vakaroja triukšmingiau, išskirta lounge zona antrame aukšte“, – sakė V.Gruzdaitė.
„Rajonas“ įsikūrė arti pagrindinės Žirmūnų gatvės, siekia pritraukti vietos žmones, kad jiems nereikėtų keliauti į centrą. Siekdami išsiskirti iš kitų senųjų Žirmūnų barų, „Rajono“ vadovai griebėsi drąsios interjero idėjos ir ant pagrindinės baro sienos „patupdė“ didelę vištą.
„Dažniausiai matome kokį nors atsargų juoda-balta interjerą... Ne, tai ne mums. Norėjome išsiskirit, kartu sukelti jaukumo įspūdį. Vištą ant mūsų nupiešė dailininkas Tautvydas Parapinavičius“, – sakė V.Gruzdaitė.
Patiekalais sieks įtikti kiekvieno skoniui
Pašnekovės teigimu, dirbančiųjų pietūs šiandien dažniausiai susideda iš pagrindinio patiekalo ir sriubos. Tačiau gausėja atsisakiusių mėsos, o išvirus sriubą su mėsos sultiniu, vegetarai jau turi jos atsisakyti. Tačiau kita dalis valgytojų garsiai reikalauja sočios sriubos, kurioje būtų ir mėsos. Todėl baro vadovai nutarė kasdien pietaujantiems pasiūlyti po dvi sriubas: vieną vegetarišką, kitą – mėsišką.
Apskritai „Rajono“ pietų metu kasdien keisis: čia rasite ir salotų, įvairių pagrindinių patiekalų, o vakarojimui su gausesne kompanija – didelių užkandžių rinkinių. Baras žada nenuvilti alaus rūšių kiekiu – tiek pilstomo, tiek iš parduodamo buteliukais.
Pašnekovė taip pat džiaugiasi, kad restorano virtuvė vietoje gamins padažus. Šie bus skirti pagardinti tiek užkandžiams, tiek pagrindiniams patiekalams. Prie ko geriausiai priderinti rankų darbo padažus geriausia klausti „Rajono“ padavėjų – jie taip pat patars, kokį vyną geriausia pasirinkti prie raudonos mėsos ar paukštienos.
„Smagiausia, kad turėdami tiek vietos galėsime pasiūlyti „Rajone“ atšvęsti gimtadienį, vakarėlį ar kitą progą. Galima pakviesti groti didžėjų ar kokį kitą muzikantą, suderinti meniu – juk švęsti su muzika, turint daug vietos yra linksmiau!“ – sakė MB „Daržas“ vadovė V.Gruzdaitė.
Komandos tikslas yra čia sukurti erdvę, kuri būtų atokiau nuo miesto šurmulio, kaimynai čia galėtų sutikti kaimynus, geriau pažinti artimiausius savo rajono gyventojus.
„Jau šiandien ryškėja nuolatiniai klientai, kartais užsuka žmonės, kurie važiavo pro šalį ir mus pamatė. Taip pat papietauti ateina netoli esančių biurų darbuotojai“, – sakė V.Gruzdaitė.