Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 08

Vonios kambario kolekcija, kuri „žino“ visus atsakymus

Dėl pandemijos žmonės visame pasaulyje patyrė iššūkių. Priverstinė izoliacija stipriai apribojo galimybes laisvai judėti, keliauti ir gyvai bendrauti, o pasikeitus gyvenimo aplinkybėms „nauja realybė“ daugeliui tapo proga tarsi iš naujo įvertinti savo namų funkcionalumą ir komfortą, ypač vienos svarbiausių namų funkcinių zonų – vonios kambario.
„Subway 3.0“  (gamintojas - Villeroy&Boch)
„Subway 3.0“ (gamintojas - Villeroy&Boch) / Villeroy&Boch nuotr.

Psichologai atkreipia dėmesį, kad norint pagerinti savijautą per pandemiją svarbu turėti kasdienių ritualų ir skirti laiko poilsiui bei atsipalaidavimui. Vonios kambarys visuomet buvo ta vieta, kurioje kiekvienas gali atsiriboti nuo kasdienių rūpesčių, atrasti mažų, tačiau labai svarbių gyvenimo džiaugsmų. Per pandemiją smarkiai išaugo ir privatumo poreikis, o vonios kambarys yra būtent ta namų erdvė, kur galima atsipalaiduoti, atrasti pasitikėjimą, ramybę.

Tai, ko gero, pagrindinės priežastys, kodėl, pasak interjero dizaino ekspertų, žmonės vonios kambario įsirengimui skiria vis daugiau dėmesio ir investicijų, ieško ilgalaikių, kokybiškų ir tvarių sprendimų, kelia aukštus higienos, estetikos reikalavimus, domisi ir renkasi įvairias vonios kambario inovacijas.

Šios namų zonos įrengimą labai palengvina kolekcijos. Jų išskirtinumas – vientisas dizaino stilius, tarpusavyje funkciškai suderinta keramika, santechnika, baldai ir aksesuarai, nemažas skirtingų produktų formų, dydžių, spalvų pasirinkimas, įdiegtos naujausios technologijos. Tokios kolekcijos padeda išvengti grubių projektavimo klaidų ir sukurti namuose individualius poreikius bei skonį atitinkantį vonios kambario stilių.

Villeroy&Boch nuotr./„Subway 3.0“ (gamintojas - Villeroy&Boch)
Villeroy&Boch nuotr./„Subway 3.0“ (gamintojas - Villeroy&Boch)

Tiesa, pasaulinio garso gamintojų, siūlančių tokias kolekcijas nėra daug, o Vokietijos „Villeroy & Boch“ – viena tokių. Ši santechninės įrangos kompanija išbaigtiems vonios kambario sprendimams skiria ypatingą dėmesį, pristato nemažai skirtingų kolekcijų. „Subway“ viena sėkmingiausių kompanijos kolekcijų, o 2021 metais pristatyta jau trečioji jos versija „Subway 3.0”. Tad kuo ji išskirtinė?

Ko gero, svarbiausia naujiena – itin taupus ir aukščiausius higienos bei vandens taupymo standartus atitinkantis unitazas su inovatyvia patentuota naujos kartos „Twistflush“ apiplovimo technologija. Šiame unitaze nuplovimui vietoj tekančios srovės panaudota vandens sūkurys, kuris nepriekaištingai nuplauna visą unitazo kūgio formos vidų su minimaliu 4,5 arba 3 litrų vandens kiekiu. Be to, šių unitazų keramikos paviršius padegtas specialia „CeramicPlus“ inovatyvia danga. Ant jos vanduo susiformuoja į lašelius ir lengvai nuteka neprilipdamas prie paviršiaus, todėl ant keramikos nesikaupia nešvarumai ar kalkės. „Subway 3.0“ unitazų keramikos paviršius padengtas ir specialia antibakterine glazūra „AntiBac“ su sidabro jonais, kuri bakterijų dauginimasi sustabdo net iki 99,9 proc. Tokio paviršiaus valymas užtrunka daug trumpiau, reikia mažiau cheminių valiklių.

Dar vienas „Subway 3.0” kolekcijos išskirtinumas – itin gausus keramikos, vonios baldų pasirinkimas. Praustuvai ne tik itin elegantiški, bet ir turi funkcinių privalumų – jų dubuo yra gilesnis, vanduo mažiau taškosi. Kraštai platūs, tad patogu susidėti vonioje naudojamus daiktus. Prie praustuvų itin derės ir vonios, gaminamos iš aukštos kokybės patentuotos „Quaryl“ keramikos. Jose naudojama dar viena inovacija – „SilentFlow“, kurios dėka vanduo į vonią prileidžiamas iš apačios nekeliant triukšmo ir netaškant vandeniu pačios vonios.

Ekspertai sutaria, kad įrenginėjant vonios kambarį labai svarbu atkreipti dėmesį į baldus ir veidrodžius. Tinkamas baldų pasirinkimas ir jų išdėstymas padeda palaikyti tvarką, o spalviniai deriniai kuria jaukumo atmosferą. Į „Subway 3.0” spalvinę baldų paletę įtrauktos trys pagrindinės spalvos – briliantinė balta, balta matinė ir vulkano juoda. Subtilių šiuolaikiškumo akcentų suteikia kašmyro pilkos, tamsiai mėlynos bei grafito spalvos, solidumo įspūdį sustiprina įvairių ąžuolo rūšių faktūros.

Villeroy&Boch nuotr./„Subway 3.0“ (gamintojas - Villeroy&Boch)
Villeroy&Boch nuotr./„Subway 3.0“ (gamintojas - Villeroy&Boch)

Pritaikyti baldus konkrečiai vonios kambario erdvei – vienas didžiausių projektavimo iššūkių. „Subway 3.0” nemažas baldų išmatavimų ir modelių pasirinkimas gerokai palengvina projektuotojo užduotį funkcionaliai juos išdėstyti pagal individualius poreikius įvairaus dydžio vonios kambariuose.

Į kolekciją įtraukti skirtingų dydžių stačiakampio ir dviejų dydžių apvalios formos veidrodžiai su baltos arba juodos matinės spalvos aliuminio rėmais. Veidrodžiai turi integruotą LED apšvietimą su skirtingais šviesos režimais, kurie padeda kurti norimą nuotaiką ir atmosferą – šaltesnis, ryškesnis apšvietimas padės žvaliau pradėti dieną ryte, o šiltesnis – suteiks jaukumo, padės greičiau atsipalaiduoti po dienos darbų vakare.

Toks įspūdis, kad „Subway 3.0“ kolekcija „žino“ visus atsakymus į klausimus, kurie gali kilti norint įsirengti komfortišką, elegantišką, aukščiausius higienos standartus atitinkantį vonios kambarį. Ir tai – neabejotinai didžiausias Villeroy & Boch“ kompanijos laimėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas