Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 25

Vulgarūs mergvakariai jau atgyvena: 5 pasiūlymai, kaip atšvęsti šiuolaikiškai

Ilgą laiką mergvakariai daugeliui asocijavosi su moterų būriais mieste, kurios dėmesį patraukia savo garsumu ir elgesiu, striptizo šokėjais ir vulgariomis veiklomis. Vis dėlto šiandien tokios šventės pamažu keliauja į užribį, vietą užleisdamos kitokiems mergvakariams. Jeigu trūksta idėjų, ką šiuolaikiško ir smagaus būtų galima nuveikti, 15min turi penkis pasiūlymus.
Mergvakaris
Mergvakaris / 123RF.com nuotr.

Renginių organizatorės, „Idėjinės“ įkūrėjos Justinos Matulevičienės teigimu, mergvakariai pastaruoju metu yra kitokie, nei buvo įprasta matyti anksčiau, kai viskas būdavo persmelkta vulgarumu. Anot jos, dabar moterys ieško prasmingos, naudingos veiklos ir kokybiško laiko kartu.

„Džiaugiuosi, kad tokių vaizdų, kaip vaikščiojimas vienodai apsirengus, mieste mažėja, bet sutikti, deja, tikrai galima. Kiekvienas turi suvokimą, kas yra gražu ir kas – vulgaru, tad pamačiusi gatvėje tiesiog nusišypsau – svarbu merginoms gerai jaustis, – sako J.Matulevičienė. – Striptizo šokėjų dar pasitaiko, tačiau tokį pasirodymą galima pateikti gražiai– tai yra viena iš meno šakų. Kodėl gi ne?“

Asmeninio albumo nuotr./Justina Matulevičienė
Asmeninio albumo nuotr./Justina Matulevičienė

Anot renginių organizatorės, mergvakaris tikrai nėra privalomas – tai priklauso nuo moterų kompanijos norų, galimybių ir suvokimo.

„Tai nėra lietuviška tradicija, todėl ne visiems ji priimtina. Vis dėlto, žiūrint pagal statistiką, didžioji dalis nuotakų vienaip ar kitaip švenčia“, – pastebi J.Matulevičienė.

Jeigu ir jūs šiuo metu planuojate mergvakarį, tačiau stinga idėjų, kaip įdomiai ir nevulgariai jį atšvęsti, renginių organizatorė siūlo kelis galimus variantus.

1.

Kelionė į užsienį

123RF.com nuotr./Mergvakaris užsienyje
123RF.com nuotr./Mergvakaris užsienyje

Kaip sako J.Matulevičienė, šiuolaikinės moterys dažniausiai mergvakariui renkasi užsienio šalis ir, susidėjusios daiktus, skrenda ten, kur garantuotas geras oras, laukia jūra, įdomios pramogos, nauji skoniai bei potyriai.

Toks mergvakaris nebūtinai turi kainuoti itin brangiai, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Šiais laikais yra skrydžių bendrovių, siūlančių pigius bilietus, o ir tinkamą nakvynę galima rasti už patrauklią kainą.

2.

SPA malonumai ir kurortai

123rf.com/Draugių atostogos
123rf.com/Draugių atostogos

Kas nenorėtų kelių valandų ar net dienos, praleistos su masažais, įvairiomis grožio procedūromis, pirtimis ir baseinu? Lietuvoje yra daugybė vietų, kur siūlomos tokios paslaugos: nuo sanatorijų iki viešbučių.

Miesto pasirinkimas taip pat priklauso nuo jūsų norų – ar norėsite atsipalaiduoti ramiuose Druskininkuose, ar susiorganizuoti kelionę į pajūrį, o gal nuspręsite vykti į vieną iš didmiesčių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas