Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 08

Žiaurumo protrūkis: girtas kaimynas išmetė kalytę pro ketvirto aukšto langą

Alytuje sekmadienio pavakarę įvyko itin žiauraus elgesio su gyvūnais protrūkis. Tiek kalytės Noros šeimininkai, tiek artimieji ir draugai yra pasibaisėję įvykiu ir siekia, kad kaltininkas atsakytų už savo veiksmus.
Žuvusi kalytė – dešinėje
Žuvusi kalytė – dešinėje / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip rašė nukentėjusios šuniuko šeimininkės kolega Eimantas Kalėda, „Žmonių žiaurumui ribų nėra. Negaliu nepasidalinti, tragišku įvykiu, gražaus sekmadienio pavakarę įvykusiu Vingio gatvėje, Alytuje. Neblaivus kaimynas išmetė iš ketvirto aukšto vos 6 kilogramus sveriančią kalyte, kuri lakstė bendro naudojimo patalpose. Dėl daugybinių traumų ir stuburo lūžių, kalytės gyvybės išgelbėti nepavyko. Ir kuo pamaišė nieko nedarantis šunelis? Kitą kartą gali pamaišyti ir svetimas vaikas. Vyksta ikiteisminis tyrimas, šunelio šeimininkai taip lengvai visko nepaliks. Saugokit ir mylėkit savo augintinius. Nora didelių tau amžinos medžioklės plotų...“

Jis komentavo, kad žiauriam kaimynui, buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis, be to, jis išmetęs šunį dar vaikščiojo ir aiškino, kad padaręs tvarką: „Kolegę ištiko tikras šokas, jai prireikė greitosios pagalbos, o šuniuką skubėjome vežti bendromis jėgomis į Kauną, kadangi Alytuje nebuvo kur kreiptis. Išvados išties šokiruoja, kalytei lūžo stuburas, ji patyrė ir kitų sužalojimų“, – siaubo neslėpė E.Kalėda.

Šunelio šeimininkė Gintarė sako, kad jai tikras šokas dėl mylimo augintinio netekimo ir ji nesuvokia, kas nutiko, nes su kaimynu sutarė, nesipyko. „Kalytei nebuvo net metukų, ją auginame nuo pavasario. Ji nebuvo agresyvi, o kaip tik – mylima ir lepinama kaimynų. Namie labai jos trūksta“, – teigė Gintarė.

Kristina Janulevičienė, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė

„Spalio 7 d. apie 15 val. 30 min. Alytuje, Vingio g., neblaivus (2.94 prom.) vyras (g. 1975 m.) per bendro naudojimo koridoriaus langą, ketvirtame aukšte, išmetė kaimynės (g. 1985 m.) šunį. Dėl sužalojimų šuo nuvežtas į veterinarijos kliniką, vėliau gauta informacija, kad šunį teko užmigdyti. Dėl girtumo įtariamasis nesugebėjo paaiškinti kodėl taip pasielgė, jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Įvykio aplinkybes tiria Alytaus apskr. VPK pareigūnai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas