Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

55-erių vyrui amputuotas lytinis organas: sunkią ligą išdavė baisi mėlynė

Vieną dieną ant savo lytinio organo pastebėjęs mėlynę primenantį plotelį, britas Shaunas Evansas nieko blogo nepagalvojo. Visgi pasirodžius daugiau simptomų ir ėmus belstis į gydytojų duris, vyrui diagnozuota išties reta liga – varpos vėžys, dėl kurio lytinį organą galiausiai net teko amputuoti, rašo „Daily Mail“.
Sėklidės
Varpos vėžys / Shutterstock nuotr.

2022-ieji Shaunui buvo sunkūs: kovo mėnesį jis neteko mamos Sheilos, o balandį patyrė širdies smūgį. Tų pačių metų birželį, kuomet gyvenimas pamažu ėmė grįžti į senas vėžes, vyras pradėjo jausti diskomfortą kirkšnyje. „Apačioje jutau skausmą. Tai priminė baisią mėlynę“, – pasakoja jis.

Po kiek laiko, besimaudydamas duše, britas pastebėjo, kad jam iš varpos bėga kraujas, o ant jos atsirado pūslelių.

Apie šiuos nerimą keliančius simptomus Shaunas papasakojo savo kardiologui. Jis buvo nedelsiant nukreiptas į ligoninę. Medikai įtarė, kad vyras serga varpos vėžiu, tačiau diagnozei patvirtinti reikėjo atlikti biopsiją. Kadangi britas vartojo kraują skystinančius vaistus, šią procedūrą teko atidėti.

Visgi Shaunui simptomai laipsniškai sunkėjo. Galiausiai jį ėmė kamuoti toks stiprus skausmas, kad teko kviestis greitąją pagalbą. „Patinimas virto dideliu gumbu. Tai buvo siaubinga“, – prisimena jis.

Gydytojai nustatė, kad vyrui varpoje susikaupė pūlių ir teks atlikti operaciją. Pacientui paskirti antibiotikai, tačiau dėl kraują skystinančių vaistų jam ir vėl teko atidėti procedūrą.

2022 m. lapkritį Shaunui pūliai buvo pagaliau pašalinti. Tuo pat metu buvo atlikta ir ilgai laukta biopsija. Deja, bet medikai patvirtino liūdną žinią – vyras iš tiesų serga varpos vėžiu. Dar baisiau – jo varpą teks amputuoti.

„Numaniau, kad taip bus. Galvojau, kaip po velnių ji galėtų grįžti į normalią būseną. Akivaizdu, kad jaučiausi siaubingai“, – tikina britas.

Po 5 valandas trukusios amputacijos vyro gyvenimas pasikeitė kardinaliai. Dabar jis gali šlapintis tik sėdėdamas, nes medikai pertvarkė jo šlaplės – vidinio vamzdelio, kuriuo šlapimas šalinamas iš kūno – padėtį.

Anot Shauno, visa ši situacija rimtai paveikė jo vyriškumo jausmą. „Išgyvenau visas emocijas. Galvojau, kad aš keistuolis, kad niekas manęs nenorės“, – prisimena jis.

Šiuo metu britas kas tris mėnesius tiriasi, ar vėžys jam neatsinaujino. Yra tikimybė, kad Shaunui bus atlikta varpos rekonstrukcija. Tiesa, vyrui dar teks šiek tiek palaukti – medikai reikalauja, kad tokiais atvejais pacientai be vėžio būtų išgyvenę bent 5 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?