Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleidė, kas vyks erotikos festivalyje: slapti vakarėliai išeis į dienos šviesą

„Erotika man – tai intensyvi, gili energija, kylanti ne tik iš kūniško potraukio, bet ir iš intelekto bei emocinio ryšio. Tai instinktas, kuriam nereikia slėptis už tradicijų ar gėdos“, – teigia nuomonės formuotoja Agnė Kulitaitė, besidžiaugianti šio rudens naujiena – didžiausiu ir labiausiai jaudinančiu erotikos festivaliu Baltijos šalyse „Eros 2024“.
Erotikos festivalio „Eros 2024“ pranešėjai ir programa
Erotikos festivalio „Eros 2024“ pranešėjai ir programa / Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr.

Pasak jos, nors Lietuvoje dar dažnai save varžome moraliniais rėmais, vengdami atvirai kalbėti apie intymumą, laikui bėgant tai keisis: „Visuomenė pamažu atsivers ir pripažins erotiką kaip natūralią, svarbią žmogaus tapatybės ir laisvės dalį“, – sako žinoma moteris.

Pirmas Lietuvoje ir vienintelis toks erotikos festivalis „Eros 2024“ lapkričio 22–23 dienomis įvyks parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Vilniuje. Festivalyje netrūks erotinių šokių, pranešimų, aštrių diskusijų seksualumo, porų santykių bei kitomis aktualiomis temomis. Didžiausiame erotikos renginyje bus gausu įvairiausių dirbtuvių – nuo vaikščiojimo aukštakulniais mokymų, kur lektorė mokys moteris tai daryti seksualiai ir elegantiškai, iki botago pritaikymo miegamajame, rašoma festivalio rengėjų pranešime žiniasklaidai.

Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr./Lietuvos BDSM bendruomenės nariai
Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr./Lietuvos BDSM bendruomenės nariai

Laužys stereotipus apie BDSM bendruomenę

Festivalyje dalyviai galės išeiti iš komforto zonos ir save išbandyti įvairiose dirbtuvėse.

„Dabar Lietuvoje vyksta dalykų, kurių seniau nebuvo. Pastaraisiais metais vis drąsiau kalbame apie vakarėlius suaugusiems, BDSM pasirodymus galima išvysti renginiuose, festivaliuose, slapti vakarėliai išeina į dienos šviesą. BDSM elementų galima išvysti net reklamose, tampame laisvi bei atviri“, – sako vienintelio Baltijos šalyse tarptautinio erotikos festivalio „Eros“ pranešėjas, aktyvus Lietuvos BDSM bendruomenės narys, švietėjas ir edukatorius Antanas Steponavičius.

Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr./Lietuvos BDSM bendruomenės narys, švietėjas ir edukatorius Antanas Steponavičius
Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr./Lietuvos BDSM bendruomenės narys, švietėjas ir edukatorius Antanas Steponavičius

Pats Antanas seniai suvokė esantis „kinky“ atstovas, tačiau buvo stipriai įtikėjęs mitais bei stereotipais apie BDSM bendruomenę. Antanas pabrėžia, jog jie su kolegomis – bendraminčiai, kurie susitinka viešuose restoranuose, baruose, rengia atviras paskaitas. Jų metu pasakoja, kas yra BDSM, kokios galimos praktikos ir rolės. „Svarbu akcentuoti saugumą ir tai, kuo BDSM skiriasi nuo smurto. Todėl norisi su žmonėmis kalbėtis apie saugų ir pagarbų seksualinį žaidimą. Dažnai sulaukiu klausimo, kodėl užsiimu edukacija? Todėl, kad taip bandau grąžinti skolą sau už tai, kad ilgai slėpiausi“, – teigia A.Steponavičius.

Kas yra tantriniai malonumai?

Prieš dvylika metų, po trečio vaiko gimimo, Audrė Galeckė patyrė egzistencinę krizę, kuri nuvedė į dvasines paieškas. Daug metų moteris keliavo po pasaulį, ieškojo pagalbos, kas jai galėtų padėti sugrąžinti gyvenimo džiaugsmą. Audrė pradėjo mokytis tantros įvairiose pasaulio šalyse. „Tantros kelias yra dvasinis. Jame seksualumo ir jautrumo patirtis vertinama kaip sąmoninga meditacija, kaip bendra fizinės, erotinės ir kosminės energijos tėkmė“, – teigia sertifikuota Osho aktyvių meditacijų instruktorė.

Asmeninė nuotr./Osho aktyvių meditacijų instruktorė Audrė Galeckė
Asmeninė nuotr./Osho aktyvių meditacijų instruktorė Audrė Galeckė

Besigilindama į tantros filosofiją, Amsterdame moteris dalyvavo mokymuose Cuddle workshops international. „Šių dirbtuvių metu pamačiau savo nemokėjimą reikšti ribas, savo įgimtą norą įtikti kitiems, nedrąsą išreikšti savo norus. Tai, ką patyriau tą vakarą, panorau atvežti į Lietuvą, nes jaučiu didelį troškimą į žmonių gyvenimus sugrąžinti platonišką ir sąmoningą prisilietimą“, – pasakoja A.Galeckė.

Po Nyderlanduose baigtų mokymų, ji nusprendė rengti dirbtuves „Apsikabinimų vakarai“ ir Lietuvoje. Greitai išpopuliarėjusiose dirbtuvėse dalyvauja suaugę žmonės, nepriklausomai nuo lyties, santykių statuso ar gyvenimo patirties. Dirbtuvių metu siekiama, kad visi dalyviai jaustųsi saugiai ir galėtų patirti apsikabinimų terapinę naudą bei malonumą. „Mano misija yra sugrąžinti platonišką prisilietimą, kaip gydančią priemonę ir vieną iš meilės sau išraiškų, į kasdienį gyvenimą, bei vis labiau ir geriau pažinti save iki galutinio suvokimo, kad meilė ateina iš vidaus“, – sako A.Galeckė.

Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr./Audrė ir Rokas
Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr./Audrė ir Rokas

Apsikabinimai gali būti ne tik intymūs

Šiuo metu apsikabinimų dirbtuves moteris veda su koučingo specialistu, mentoriumi Roku Černiausku. Pats Rokas yra buvęs šių dirbtuvių dalyvis, pasak jo, dalyvavimas „Apsikabinimų vakaruose“ stipriai praplėtė laisvumą ir pasitikėjimą savimi, leido pažinti savo jausmus bei emocijas.

Dirbtuvių metu lektoriai sulaužo ne vieną mitą apie apsikabinimus ir jų poveikį mūsų gyvenimams. Pasak sertifikuotos Osho aktyvių meditacijų instruktorės, vienas pagrindinių mitų yra, jog apsikabinimai yra skirti tik artimiesiems žmonėms ar romantiniams partneriams. „Mes įrodome, jog įmanoma per prisilietimą sukurti prasmingą ir kokybišką ryšį net ir su visiškai nepažįstamu žmogumi. Apsikabinimai gali būti draugiški ir netgi terapiniai, jie neprivalo būti intymūs. Apsikabinti ir liestis yra natūralu – tai mūsų prigimtis“, – mintimis dalinasi vienintelio Baltijos šalyse tarptautinio erotikos festivalio „Eros 2024“ pranešėja A.Glaveckė.

Pasak jos, kitas paplitęs mitas, jog šios dirbtuvės tinka tik tiems žmonėms, kuriems patinka fizinis kontaktas. Iš tiesų visi žmonės turi šį poreikį, tačiau daugelis pamiršo arba užslopino jį dėl gėdos, silpnumo ar atstūmimo baimės.

Dažnokai net esame nustūmę platonišką fizinį kontaktą į paskutinės svarbos vietą savo gyvenime ir net nebandome suprasti, kokie gi mūsų norai prisilietimų srityje. Žmonės, apsilankę apsikabinimų vakaruose, iš naujo įvertina fizinio kontakto svarbą savo gyvenime.

Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr./BDSM
Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr./BDSM

Tarptautiniame erotikos festivalyje „Eros 2024“ pasirodys ir žinoma Latvijos seksologė, holistinio BDSM praktikė Natalija Sorokina, vesianti dirbtuves apie prisilietimus, Airijos, Latvijos kūno tapybos čempionė Svetlana Kozlova pakvies į kūno tapybos seansą. „Lapkričio 22–23 dienomis Vilnius taps erotikos ir seksualumo sostinė. Sulaukiame daug klausimų, kas gali apsilankyti festivalyje, tai gali dalyvauti ir poros, ir vieniši žmonės, visi ras, ką veikti. Festivalio programa spalvinga ir turininga, nuo žinomų lektorių paskaitų iki pikantiškų Europos čempionų šokių“, – sako rengėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito