Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Merginą apėmė panika: tik 9-ą mėnesį suprato, kad laukiasi

„Aš buvau šokiruota“, – atvirauja 25-erių britė Paige Hall, prisiminusi sunkiai įtikėtiną savo pačios istoriją. Moteris pastojo būdama dar 17-os, tačiau apie tai, kad susilauks vaikelio, sužinojo tik 9-ą nėštumo mėnesį.
Paige Hall
Paige Hall / Tik tok stop kadras

P. Hall patyrė vadinamąjį paslaptingąjį nėštumą, kai kūnas nerodo jokių akivaizdžių ženklų, kad laukiasi, pavyzdžiui, nesustoja mėnesinės arba nedidėja pilvas, rašo dailymail.co.uk.

Dabar būdama jau 25-erių jauna moteris iš Prestoudo, Bakingamšyro grafystės, pasakojo, kaip buvo priblokšta, kai iš medikų sužinojo, kad yra nėščia jau 39 savaites ir netrukus taps mama.

P. Hall paaiškino, kad tuomet vartojo kontracepciją, o vėliau, net ir laukiantis, kraujavo, todėl manė, kad jai yra mėnesinės, taigi jokių minčių apie nėštumą net nebuvo.

Tiesiog vieną rytą P. Hall atsibudo ir pasijuto labai keistai, todėl, atvirauja moteris, nusprendė pasidaryti nėštumo testą. Kai pamatė, kad jis teigiamas, P. Hall prisimena, kad ją tiesiog ištiko panika. Ji paskambino savo gydytojui ir paprašė, kad atliktų tyrimą ligoninėje.

Moteris pasakoja, kad, kol darė tyrimą, visos slaugytojos bėgiojo aplinkui. „Pagalvojau, šiek tiek keista, bet jos grįžo su visais tais lankstinukais ir pasakė, kad jei noriu cezario pjūvio, jie turi jį atlikti tą pačią dieną“, – pasakojo moteris.

@paigehall366 My cryptic pregnancy story i wanted to do another video answering some questions that people had I hope I’ve covered everything. Just remember you are not alone. Whatever your situation is if you ever need someone to speak to my inbox is always open❤️🤍#CapCut #trending #fyp #crypticpregnancy #mystory #mumsoftiktok #mumlife #youarenotalone ♬ original sound - Paige Hall

Nepaisant to, kad moteris visus 9 mėnesius nežinojo apie nėštumą, o apie skubų Cezario pjūvį buvo informuota visiškai netikėtai, jos sūnus Jensenas gimė visiškai sveikas. Vaikelis svėrė 3 kg ir 300 gramų. Neatsižvelgiant į tai, kad ši patirtis jauną moterį tikrai šokiravo, ji ją įvardija kaip geriausią dalyką, kuris jai kada nors yra nutikęs.

P. Hall tuomet buvo labai išsigandusi paauglė, atrodo, nepasirengusi rūpintis vaiku, ji nežinojo, kur kreiptis pagalbos, todėl nusprendė apie tokius atvejus panaršyti internete. Moteris džiaugiasi, kad rado nemažą bendruomenę žmonių, kurie išgyveno ar išgyvena panašią patirtį, todėl vieni kitus labai palaiko.

Ji pasakojo: „Ėmiau lankytis interneto svetainėse, prašiau ir maldavau bendruomenės pagalbos. Jie padėjo man viskuo, ko tik man reikėjo. Kartais būdama mama pasijunti labai, labai vieniša, juk mes visi turime savo sunkumų“ – pridūrė ji.

Jensenas, pasak jaunos moteris, tikrai turėjo ateiti į jos gyvenimą, ir, nors buvo labai sunku, to ji nekeistų į nieką.

2002 m. žurnale „British Medical Journal“ paskelbtame straipsnyje apskaičiuota, kad toks nėštumas pasitaiko tik vienai iš 2 500 pastojusių moterų.

Dr. Lawrence'as Cunninghamas iš sveikatos konsultacijų įmonės „UK Care Guide“ teigė, kad tai yra susiję su keliais veiksniais.

„Iš to, ką pastebėjau, šiems retiems atvejams įtakos turi keli veiksniai, tai – hormonų pusiausvyros sutrikimai, kontracepcijos priemonių, tokių kaip mini tabletės, vartojimas ir individualūs skirtumai, susiję su tuo, kaip moterys jaučia nėštumo simptomus“, – sakė jis.

Jis taip pat pridūrė: „Kai kurioms moterims mėnesinės ir toliau gali atrodyti reguliarios, o jei jos nepastebi tipiškų nėštumo požymių, gali būti gana sudėtinga nustatyti nėštumą neatlikus specialių tyrimų.“

Dr. Cunninghamas pridūrė, kad mįslingas nėštumas yra ne tik neįprastas, bet gali būti ir rizikingas: „Vienas iš pagrindinių rūpesčių yra prenatalinės priežiūros, kuri yra labai svarbi, stebint motinos ir besivystančio kūdikio sveikatą, trūkumas.“

Be reguliarių patikrinimų tokios komplikacijos kaip nėščiųjų diabetas, preeklampsija ar vaisiaus augimo apribojimai, gali likti nepastebėtos ir negydomos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi